email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

VIDEO Florin Citu promite: ANAF va ridica popririle pe conturi in “cel mult o ora”

VIDEO Florin Citu promite: ANAF va ridica popririle pe conturi in “cel mult o ora”
poprire electronicaconturi bancareanafdatorii

Fiscul va avea obligatia de a ridica imediat popririle de pe conturile bancare ale contribuabililor, daca persoanele respective si-au achitat datoriile, conform unei ordonante adoptate marti. Florin Citu, ministrul Finantelor Publice, promite ca propririle vor fi trebui ridicate “in cel mult o ora”.
 

O modificare pe care am propus-o astazi a fost la Codul de Procedura Fiscala in vedera simplificarii procedurilor de administrare a creantelor fiscale, s-a facut reglementarea instituirii si ridicarii popririi in mod electronic, astfel incat poprirea sa fie ridicata la indestularea sumei poprite, iar debitorului sa-i fie eliberate conturile cat mai repede", a anuntat ministrul Finantelor Florin Citu, luni, la finalul sedintei de Guvern.  

Florin Citu a mai adaugat ca scopul acestui sistem este de a efectua ridicarea propririlor, electronic, in maxim o ora, dupa ce a fost facuta plata datoriilor.

Este o masura de care toata lumea in Romania avea nevoie. Stiti foarte bine pana acum cat de complicat era de fiecare data cand cineva avea o problema, erau conturile poprite si apoi trebuia sa mergi la fiecare banca cu dovada ca ai facut plata catre ANAF. Acesta este un prim pas cu o solutie dezvoltata intern la Ministerul Finantelor Publice si ANAF. Urmeaza, bineinteles, o updatare a acestei solutii in perioada urmatoare, cu sistemul bancar, ca sa fie cat mai prietenoasa cu utilizatorii”, a declarat ministrul Finantelor, dupa sedinta de Guvern.


Cum va fi posibila ridicarea popririi repede

Intrebat ce inseamna “cat mai repede” in cazul popririlor, Citu a oferit explicatii suplimentare precizand ca este vorba despre existenta unui algoritm care ordoneaza conturile in functie de anumite criterii.

Este un algoritm care ordoneaza conturile in functie de sumele din conturi si apoi se face poprirea in functie de suma din conturi si se opreste dupa ce s-a indestulat, s-a luat toata suma. Apoi toate conturile sunt eliberate.”

Citu a mai completat ca ridicarea popririi electronice va fi facuta in “mai putin de cateva ore, se poate face instant, inteleg ca sistemul poate sa lucreze aproape instant, deci nu o sa existe 24 de ore sau nici macar o ora. In cel mult 24 o face, si azi. Modul electronic este sa lucram in cel mult o ora. Va fi notificata atat banca, cat si angajatorul”.

 

 

Citeste si: Termenul pentru depunerea Declaratiei unice si Declaratiei 230 ar putea fi prelungit. Iata noua data limita!


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
poprire electronicaconturi bancareanafdatorii


Data aparitiei: 29 Ianuarie 2020

Votati articolul "VIDEO Florin Citu promite: ANAF va ridica popririle pe conturi in “cel mult o ora”":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X