email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Situatiile financiare trimestriale centralizate la 30 septembrie 2020 NU se mai transmit pe suport hartie la Finante

Situatiile financiare trimestriale centralizate la 30 septembrie 2020 NU se mai transmit pe suport hartie la Finante
situatii financiarereglementari contabilefinante

Situatiile financiare trimestriale centralizate la 30 septembrie 2020, intocmite de institutiile publice, nu se mai transmit pe suport hartie la Ministerul Finantelor Publice si la unitatile subordonate, stabileste Ordinul nr. 2948/2020. 

Actul normativ a fost publicat in Monitorul oficial nr. 1020 din 3 noiembrie 2020 si a intrat in vigoare de la aceeasi data. 

De acum situatiile financiare trimestriale centralizate se vor transmite numai in formatul electronic generat de programul informatic pus la dispozitie de Ministerul Finantelor Publice, precum si scanate prin e-mail, la termenele stabilite de reglementarile contabile in vigoare, semnate de catre persoanele cu atributii in acest sens, insotite de o adresa de inaintare.

De asemenea, Ordinul nr. 2948/2020 mai prevede ca adresele de e-mail la care/de la care vor fi transmise documentele prevazute la alin. (1) se stabilesc de comun acord intre MFP sau unitatile subordonate, dupa caz, si institutiile publice. Mai mult de atat, raspunderea privind transmiterea situatiilor financiare trimestriale centralizate, potrivit alin. (2), la Ministerul Finantelor Publice sau la unitatile subordonate revine ordonatorilor de credite ai institutiilor publice.
 

Ordinul nr. 2948/2020 - Situatiile financiare trimestriale centralizate la 30 septembrie 2020 

Denumire completa: Ordinul nr. 2948/2020 privind transmiterea situatiilor financiare trimestriale centralizate intocmite de institutiile publice la 30 septembrie 2020 si de modificare a Ordinului ministrului finantelor publice nr. 1.998/2019 pentru aprobarea Normelor metodologice privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare trimestriale si a unor raportari financiare lunare ale institutiilor publice in anul 2019, precum si pentru modificarea si completarea altor norme metodologice in domeniul contabilitatii publice
 

Avand in vedere dispozitiile art. 9 alin. (2) si (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 88/2013 privind adoptarea unor masuri fiscal-bugetare pentru indeplinirea unor angajamente convenite cu organismele internationale, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, aprobata cu modificari prin Legea nr. 25/2014, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 4 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

in temeiul art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare,

ministrul finantelor publice emite urmatorul ordin:


Art. I. -

(1) Situatiile financiare trimestriale centralizate la 30 septembrie 2020, intocmite de institutiile publice, nu se mai transmit pe suport hartie la Ministerul Finantelor Publice si la unitatile subordonate.

(2) Situatiile financiare trimestriale centralizate prevazute la alin. (1) se transmit in formatul electronic generat de programul informatic pus la dispozitie de Ministerul Finantelor Publice, precum si scanate prin e-mail, la termenele stabilite de reglementarile contabile in vigoare, semnate de catre persoanele cu atributii in acest sens, insotite de o adresa de inaintare.

(3) Adresele de e-mail la care/de la care vor fi transmise documentele prevazute la alin. (1) se stabilesc de comun acord intre Ministerul Finantelor Publice sau unitatile subordonate, dupa caz, si institutiile publice.

(4) Raspunderea privind transmiterea situatiilor financiare trimestriale centralizate, potrivit alin. (2), la Ministerul Finantelor Publice sau la unitatile subordonate revine ordonatorilor de credite ai institutiilor publice.

 

Art. II. -

Subpunctul C punctul 1.6. (1) din anexa la Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.998/2019 pentru aprobarea Normelor metodologice privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare trimestriale si a unor raportari financiare lunare ale institutiilor publice in anul 2019, precum si pentru modificarea si completarea altor norme metodologice in domeniul contabilitatii publice, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 284 din 15 aprilie 2019, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La litera a), dupa a treia liniuta se introduce o noua liniuta, liniuta a patra, cu urmatorul cuprins:

"
- anexa nr. 17 «Contul de executie a bugetului fondurilor externe nerambursabile - venituri»".

2. La litera b), dupa liniuta a cincea se introduc trei noi liniute, cu urmatorul cuprins:

"
- anexa nr. 15 «Contul de executie a bugetului creditelor externe - cheltuieli»

- anexa nr. 16 «Contul de executie a bugetului creditelor interne - cheltuieli»

- anexa nr. 18 «Contul de executie a bugetului fondurilor externe nerambursabile - cheltuieli»".

3. La litera c), prima teza se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"
termenul de raportare a formularelor de la lit. a) si b) este data de 18 a lunii urmatoare celei de raportare."
 

Art. III. -

Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
situatii financiarereglementari contabilefinante


Data aparitiei: 04 Noiembrie 2020

Votati articolul "Situatiile financiare trimestriale centralizate la 30 septembrie 2020 NU se mai transmit pe suport hartie la Finante":
Rating:

Nota: 4.88 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X