email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tratamentul TVA al serviciilor electronice, de telecomunicatii, de radiodifuziune sau televiziune incepand cu 1 iulie 2021

Tratamentul TVA al serviciilor electronice, de telecomunicatii, de radiodifuziune sau televiziune incepand cu 1 iulie 2021
tvaservicii radioteleviziunepersoana impozabila

Reprezentantii DGRFP Brasov au elaborat un material informativ despre tratamentul TVA al serviciilor electronice, de telecomunicatii,de radiodifuziune sau televiziune care se aplica de la 1 iulie 2021.

Serviciile furnizate pe cale electronica includ serviciile furnizate pe internet sau printr-o retea electronica a caror natura determina prestarea lor automata, care implica interventie umana minima, si imposibil de realizat in absenta tehnologiei informatiei.

De exemplu:
-  furnizarea si gazduirea de site-uri de Internet, mentenanta la distanta a programelor si echipamentelor; 
- furnizarea de software si actualizarea acestora; 
- furnizarea de imagini, texte si informatii si punerea la dispozitie a unor baze de date; 
- furnizarea de muzica, filme si jocuri, inclusiv de jocuri de noroc si pariuri, si de emisiuni sau de manifestari politice, culturale, artistice, sportive, stiintifice si de divertisment; 
- furnizarea de servicii de invatamant la distanta.

* vezi anexa II la Directiva 112 art. 7 alin. (1) din Regulamentul de punere in aplicare (UE) nr. 282/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

In cazul in care prestatorul unui serviciu si clientul sau comunica prin intermediul postei electronice, acest lucru nu inseamna, in sine, ca serviciul furnizat este un serviciu furnizat pe cale electronica.



Serviciile de telecomunicatii sunt serviciile avand ca obiect transmiterea, emiterea si receptia de semnale, inscrisuri, imagini si sunete sau informatii de orice natura, prin cablu, radio, mijloace optice sau alte mijloace electromagnetice, inclusiv cedarea dreptului de utilizare a mijloacelor pentru astfel de transmisii, emiteri sau receptii. Serviciile de telecomunicatii cuprind, de asemenea, si furnizarea accesului la reteaua mondiala de informatii.

Serviciile de radiodifuziune si televiziune includ, in special, serviciile constand in furnizarea de continut audio si audiovizual, cum ar fi programele de radio si televiziune furnizate catre publicul larg prin retele de comunicatii de catre un furnizor de servicii media si sub responsabilitatea editoriala a acestuia, pentru auditie sau vizionare simultana pe baza unei grile de programe. vezi art. 6b alin. (1) din Regulamentul de punere in aplicare (UE) nr. 282/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

 Persoana impozabila - orice persoana (persoana fizica, grupul de persoane, institutia publica, persoana juridica, precum si orice entitate) care desfasoara, de o maniera independenta si indiferent de loc, activitati economice, oricare ar fi scopul sau rezultatul acestei activitati.

Persoane neimpozabile - persoana juridica neimpozabila (de ex. institutia publica, organismul international de drept public, pentru activitatile care sunt desfasurate in calitate de autoritati publice, cu exceptiile mentionate de lege), persoana fizica. [art. 266 alin. (1) pct. 21-24, art. 269 alineat (1) din Codul fiscal]

Din punct de vedere al stabilirii locului prestarii serviciului, o persoana juridica neimpozabila care este inregistrata in scopuri de TVA este considerata persoana impozabila [articol 278 alin.(1) lit. b) din Codul fiscal]

 Stat membru de consum (definitie in cadrul OSS) - statul membru in care are loc prestarea de servicii in conformitate cu art. 278 alineat (5) litera h) din Codul fiscal [articol 315 alin. (1) lit. c) din Codul fiscal]

Stat membru de inregistrare (definitie in cadrul OSS) - statul membru pe teritoriul caruia persoana impozabila are sediul activitatii economice sau
- statul membru in care dispune de un sediu fix, in cazul in care persoana impozabila nu are sediul activitatii economice in Uniunea Europeana.

Daca persoana impozabila are sedii fixe in mai multe state membre, alege unul dintre aceste state pentru utilizarea regimului special. Aceasta decizie trebuie respectata in anul calendaristic in cauza si in urmatorii 2 ani calendaristici.

Servicii electronice, de telecomunicatii, de radiodifuziune sau de televiziune prestate persoanelor impozabile

Consulta materialul integral pe site-ul ANAF. ►


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tvaservicii radioteleviziunepersoana impozabila


Data aparitiei: 30 August 2021

Votati articolul "Tratamentul TVA al serviciilor electronice, de telecomunicatii, de radiodifuziune sau televiziune incepand cu 1 iulie 2021":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X