Productivitatea este un factor cheie atunci cand vine vorba de dezvoltarea oricarui business, de aceea, ca sa aiba parte de un profit crescut, antreprenorii trebuie sa implementeze anumite masuri inteligente bazate pe domeniul de activitate al afacerii lor. Asadar, oamenii de afaceri trebuie sa isi stabileasca obiectivele, sa creeze o strategie eficienta si sa inceapa investitiile. Iata cateva dintre metodele la care pot apela.
Beneficii pentru angajati
In primul rand, este indicat ca oamenii de afaceri sa isi indrepte atentia catre angajati, pentru a-i determina sa fie cat mai eficienti si sa dea randament maxim, pentru o productivitate crescuta. Drept urmare, angajatorii pot sa isi motiveze angajatii prin intermediul unor beneficii. De exemplu, acestia pot oferi pachete salariale peste nivelul pietei, impreuna cu bonusuri de performanta. De asemenea, le mai pot pune la dispozitie zile suplimentare de concediu, un program de munca flexibil, vouchere de vacanta, carduri cadou, abonamente la clinici private de sanatate sau sa le deconteze transportul.
Externalizarea serviciilor si apelarea la tehnologii de ultima generatie
Externalizarea serviciilor reprezinta o metoda eficienta cu ajutorul careia productivitatea creste, iar costurile scad. Pe de alta parte, acest proces asigura si o eficientizare a activitatii profesionale. In consecinta, companiile pot sa externalizeze anumite servicii, adica sa contracteze firme specializate intr-un anumit domeniu, care sa preia atributiile unui departament. De asemenea, tehnologiile de ultima generatie reprezinta o solutie viabila pentru orice business atunci cand vine vorba de atingerea unor obiective de ordin financiar. De exemplu, antreprenorii pot apela la un sistem eficient pentru managementul documentelor. Prin intermediul acestui soft inteligent, angajatorii se asigura ca angajatii lor vor fi mai eficienti, iar erorile umane care pot aparea in procesul de gestionare a documentelor sunt eliminate.
Program flexibil pentru angajati
O alta solutie pe care antreprenorii o pot lua in considerare este oferirea unui program flexibil propriilor angajati. Mai precis, salariatii sa aiba posibilitatea de a-si exercita atributiile profesionale din confortul propriei locuinte (sau din orice alt loc) macar o data pe saptamana. Astfel, odata ce vor lucra intr-un mediu familiar, unde se vor simti relaxati, fara sa mai fie nevoiti sa respecte regulile pe care le aveau la birou, precum sa adopte o anumita tinuta vestimentara sau sa ia o pauza de masa prestabilita, acestia vor avea un randament crescut. In plus, vor pune si bani deoparte, fiindca nu vor mai fi nevoiti sa se deplaseze la sediul companiei. Pe de alta parte, cu cat isi vor duce mai repede proiectele la bun sfarsit, cu atat vor avea mai mult timp liber la dispozitie, pe care sa-l foloseasca pentru a intreprinde activitatile lor preferate.
Investitii in pregatirea profesionala a angajatilor
Dezvoltarea oricarui business este direct proportionala, in cele mai multe cazuri, cu nivelul pregatirii profesionale a angajatilor. De aceea, orice antreprenor care isi doreste o eficientizare a activitatii, inclusiv o productivitate sporita, trebuie sa tina cont de acest aspect important, cu precadere de evolutia angajatilor. Asadar, oamenii de afaceri isi pot trimite periodic salariatii la diverse traininguri si cursuri, in urma carora personalul sa deprinda noi cunostinte in domeniul lor de activitate. Astfel, salariatii se vor simti apreciati in cadrul companiei la care lucreaza si vor avea posibilitatea sa avanseze in cariera. In plus, odata ce dobandesc noi cunostinte, vor scapa si de rutina, pentru ca vor primi pe mana proiecte care ii stimuleaza din punct de vedere intelectual.
Acestea sunt doar cateva dintre aspectele pe care oamenii de afaceri le pot lua in considerare atunci cand isi doresc o productivitate crescuta in cadrul businessului lor. Ideal ar fi sa isi stabileasca un buget de investitii, o strategie coerenta, atat financiara, cat si de marketing, si sa incerce sa isi dezvolte departamentele cu potential financiar, cu ajutorul carora sa obtina profitul scontat.
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Sursa foto: shutterstock.com