email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF a publicat lista seminariilor web organizate in luna mai si regulile pentru desfasurare

ANAF a publicat lista seminariilor web organizate in luna mai si regulile pentru desfasurare
declaratia unicacontributii socialeinvestitii

Fiscul a informat recent ca, incepand cu luna mai 2022, va pune la dispozitia contribuabililor un nou serviciu electronic – seminariile web. Intre timp, institutia a publicat si lista semninariilor care vor viza, in mod exclusiv, completarea si depunerea Declaratiei unice. 

De asemenea, ANAF a mai publicat si o scurta lista cu regulile pentru buna desfasurare a seminariilor. 

Seminarii web organizate de ANAF: informatii de baza

Prin intermediul acestui serviciu unitatile fiscale vor sustine sesiuni online de informare a contribuabililor pe diferite teme de interes. 

Durata seminariilor este de 2 ore.

Inscrierile se pot efectua pana la data si ora inceperii seminariilor, in limita locurilor disponibile.

Seminariile sunt inregistrate si vor fi publicate pe canalul de Youtube al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. De curand, institutia a publicat pe canal si primele materiale video pentru completarea Declaratiei unice

Citeste si: Instructiuni de completare pentru Declaratia unica. ANAF a publicat primele materiale video


REGULI PENTRU BUNA DESFASURARE A SEMINARIILOR:

1. Accesati link-ul de participare cu cel putin 5 minute inainte de inceperea seminarului;
2. In timpul seminarului microfoanele participantilor vor fi inchise de moderator.
3. Intrebarile vor fi adresate doar in timpul sesiunii de intrebari si raspunsuri.
4. In timpul sesiunii de intrebari si raspunsuri va puteti inscrie pentru adresarea intrebarilor prin ridicarea mainii (raise hand), moment in care, in functie de numarul de intrebari, moderatorul va va porni microfonul.
5. La intrebarile din cadrul sesiunii de intrebari si raspunsuri se va raspunde in plen, in functie de numarul si de complexitatea acestora.

Lista seminariilor web organizate de ANAF

ANAF a realizat un tabel care cuprinde data si ora de incepere a fiecarui seminar, tema acestuia, structura care organizeaza si link-ul pentru inscriere. 

In total, in luna mai 2022 se organzeaza 7 seminarii web care vizeaza diferite cazuri pentru completarea Declaratiei unice. 
Primul seminar a fost organizat in data de 11 mai, iar ultimil va avea loc pe 20 mai. 

DATA

ORA

TEMA SEMINARULUI

STRUCTURA CARE ORGANIZEAZĂ

ÎNSCRIERE

11.05.2022

10:00

Completarea şi depunerea Declaraţiei Unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice pentru venituri din activităţi agricole.

DGRFP PLOIEŞTI
AJFP DÂMBOVIŢA

MĂ ÎNSCRIU

13.05.2022

12.00

Completarea şi depunerea Declaraţiei Unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice pentru veniturile din profesii liberale.

DGRFP CRAIOVA
AJFP DOLJ

MĂ ÎNSCRIU

16.05.2022

14.00

Completarea şi depunerea Declaraţiei Unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice care realizează venituri din prestarea unor activităţi de înfrumuseţare/întreţinere corporală.

DGRFP BUCUREŞTI
AS1FP
AS3FP
AJFP ILFOV

MĂ ÎNSCRIU

17.05.2022

14.00

Completarea şi depunerea Declaraţiei Unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice pentru venituri din activităţi independente.

DGRFP CLUJ NAPOCA
AJFP CLUJ

MĂ ÎNSCRIU

18.05.2022

14.00

Completarea şi depunerea Declaraţiei Unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice pentru veniturile obţinute din meditaţii acordate în particular de persoanele fizice.

DGRFP BRAŞOV
AJFP SIBIU

MĂ ÎNSCRIU

19.05.2022

10.00

Completarea şi depunerea Declaraţiei Unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice pentru veniturile din activităţi comerciale.

DGRFP IAŞI
AJFP IAŞI

MĂ ÎNSCRIU

20.05.2022

11.00

Completarea şi depunerea Declaraţiei Unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice pentru veniturile din investiţii.

DGFRP TIMIŞOARA
AJFP TIMIŞ

MĂ ÎNSCRIU

 
Sursa: ANAF

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia unicacontributii socialeinvestitii


Data aparitiei: 12 Mai 2022

Votati articolul "ANAF a publicat lista seminariilor web organizate in luna mai si regulile pentru desfasurare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Definitia intreprinderilor legate: clarificari aduse de MF

    • Ministerul Finantelor propune o noua definitie a intreprinderilor legate in contextul impozitarii microintreprinderilor, conform unui proiect de OUG publicat miercuri, 13 martie.  Prevederile urmeaza sa se aplice incepand cu verificarea incadrarii in categoria microintreprinderilor in anul 2024.  Aceasta propunere legislativa clarifica aplicarea regulior fiscale, mai ales in contextul aparitiei confuziilor generate de prevederile OUG 115/2023 (art. 47 alin...» citeste mai departe aici

  • Salariat cu norma intreaga si titular PFA: studiu de caz privind plata CASS

    • Conform Codului Fiscal, in anul 2024, PFA trebuie sa plateasca la stat un impozit in cota de 10% din venitul net, atat pentru activitatile din sistem real, cat si pentru cele cu norma de venit. Diferenta este la PFA in sistem real, pentru care din acest an si CASS devine cheltuiala deductibila (pana acum intra doar CAS-ul in facilitate). Acest lucru inseamna ca din venitul net se scade CAS-ul si CASS-ul. Salariat si titular PFA 2024 - studiu de caz ...» citeste mai departe aici

  • HORECA in 2024: legislatie explicata si monografii contabile

    • HoReCa este, fara niciun dubiu, un sector vital al economiei, cu o pondere majora, alaturi de comert si transporturi, la cresterea PIB. Este un adevarat barometru care reflecta mai precis decat orice statistici disponibilitatile de consum si, implicit, nivelul de trai al populatiei. Si tocmai din cauza importantei sale, acest sector este vizat adesea de modificari legislative care aduc fie restrictii, fie facilitati, fie noi proceduri sau noi taxe si impozite. Iar t...» citeste mai departe aici

  • Retur produse vandute: monografia contabila aplicabila atat pentru vanzator, cat si pentru cumparator

    • Societatea AbaProd SRL, avand ca obiect de activitate productia de imbracaminte, platitoare de impozit pe profit si TVA, a livrat catre Eva SRL produse finite cu incasare pe masura vanzarii, in doua transe: o livrare in luna decembrie N-1, in valoare de 1.000 lei + TVA (cost de productie 600 lei) si o livrare in luna ianuarie N, de 2.000 lei + TVA (cost de productie 1.400 lei). In luna ianuarie, clientul a achitat contravaloarea a 50% din produsele vandute. In luna iunie N, clientul i...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X