email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Redirectionare impozit pe profit. Pana la ce data mai poate fi depusa D177?

Redirectionare impozit pe profit. Pana la ce data mai poate fi depusa D177?
redirectionare impozitdeclaratia 177legea 322/2022

Prin Ordinul 1679/2022 a fost aprobata Procedura privind redirectionarea impozitului pe profit/pe veniturile microintreprinderilor pentru efectuarea de sponsorizarisi/sau acte de mecenat sau acordarea de burse private. 

Potrivit Legii 322/2021, contribuabilii pot dispune redirectionarea impozitului pe profit, respectiv impozitului pe veniturile microintreprinderilor in limita valorii astfel calculate, pentru efectuarea de sponsorizari si/sau acte de mecenat sau acordarea de burse private. 

Un SRL vrea sa redirectioneze din profitul anului 2021 o sponsorizare la care mai are dreptul catre o entitate, completand d177. Ce date trebuie sa treaca in D177 "Cerere privind redirectionarea impozitului pe profit" la rubrica "Anul" si la rubrica "Perioada"?

Redirectionare impozit pe profit: raspunsul specialistului

Conform Legii 322/2021, incepand cu 01.01.2022, contribuabilii pot dispune redirectionarea impozitului pe profit, pentru efectuarea de sponsorizari in termen de maximum 6 luni de la data depunerii declaratiei anuale de impozit pe profit, prin depunerea unui formular de redirectionare daca sponsorizarile efectuate in timpul unui exercitiu financiar nu depasesc plafonul.

Daca sponsorizarile efectuate in timpul unui exercitiu financiar depasesc plafonul, neputand fi scazute din impozitul pe profit datorat pentru acel an, ele nu se mai reporteaza in urmatorii ani consecutivi, pentru a se recupera prin scadere din impozitul pe profit.

Sponsorizarile efectuate inainte de 01.01.2022, care nu au fost scazute din impozitul pe profit se reporteaza in perioada 2022-2028.

Citeste si: Procedura pentru redirectionarea impozitului pe profit/pe veniturile microintreprinderilor pentru efectuarea de sponsorizari

Sponsorizarile efectuate in anul 2021 care depasesc plafonul exercitiului financiar 2021 sunt ultimele sume de aceasta natura reportabile si utilizabile in viitor, pana in anul 2028.

Pentru microintreprinderi de la 1 ianuarie 2022, dupa ce s-a inchis exercitiului financiar precedent si s-a depus declaratia de impozit pe venit pentru trimestrul al IV-lea, se calculeaza plafonul de reducere a impozitului pe venitul microintreprinderii pentru intreg exercitiul financiar. Daca valoarea sponsorizarilor nu depaseste suma de 20% din impozit, contribuabilul poate ca, in termen de 6 luni de la data depunerii declaratiei de impozit pentru trimestrul al IV-lea, sa redirectioneze diferenta de sponsorizare.

Declaratia 177 - Cerere privind redirectionarea impozitului pe profit aferenta anului 2021 se completeaza la rubrica anul declaratiei cu 2021si poate fi depusa pana pe 25.12.2022, in situatia in care nu s-a epuizat in 2021 plafonul maxim pentru sponsorizari deductibile din impozitul pe profit.



Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro de Raluca Liliana Anghelache, economist. 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
redirectionare impozitdeclaratia 177legea 322/2022


Data aparitiei: 24 Octombrie 2022

Votati articolul "Redirectionare impozit pe profit. Pana la ce data mai poate fi depusa D177?":
Rating:

Nota: 3.75 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri





Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X