email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Procedura privind redirectionarea impozitului pe profit. Cum se completeaza Formularul 117

Procedura privind redirectionarea impozitului pe profit. Cum se completeaza Formularul 117
redirectionare impozit pe profitformular 117
Prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.115/2023, incepand cu data de 1 ianuarie 2024 au fost aduse o serie de modificari si completari Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal in ceea ce priveste redirectionarea impozitului pe profit/pe veniturile microintreprinderilor pentru efectuarea de sponsorizari si/sau acte de mecenat, precum si pentru acordarea de burse private. 
 
In acest sens, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat un proiect de Ordin pentru aprobarea Procedurii privind redirectionarea impozitului pe profit, potrivit legii, pentru efectuarea de sponsorizari si/sau acte de mecenat, precum si a modelului si continutului unor formulare.
 
In continuare veti afla care este procedura de urmat si cum se completeaza Formularul 117.

Redirectionarea impozitului pe profit - noutati proiect ANAF

Modificarile/completarile au vizat, in principal, urmatoarele aspecte:
 
- abrogarea dispozitiilor referitoare la redirectionarea unor sume din impozitul pe veniturile microintreprinderilor, pentru efectuarea de sponsorizari si/sau acte de mecenat sau acordarea de burse private;
- abrogarea dispozitiilor privind redirectionarea unor sume din impozitul pe profit pentru acordarea de burse private;
- modificarea termenului in care platitorii de impozit pe profit pot solicita redirectionarea unor sume din impozitul datorat;
- eliminarea dispozitiilor potrivit carora contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii educatiei nationale nr.1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat.
 
Platitorii de impozit pe profit pot dispune redirectionarea unor sume din impozitul datorat, in limita prevazuta de lege, pentru efectuarea de sponsorizari si/sau acte de mecenat, precum si pentru acordarea unor sume Fondului Natiunilor Unite pentru Copii - UNICEF sau altor organizatii internationale care isi desfasoara activitatea potrivit prevederilor unor acorduri speciale la care Romania este parte. Optiunea poate fi exercitata prin depunerea unui formular de redirectionare, pana la termenul de depunere a declaratiei anuale de impozit pe profit.
 
Totodata, potrivit art.LV din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.115/2023, in baza acordului scris exprimat de contribuabili, organele fiscale comunica entitatilor beneficiare informatii cu privire la sumele redirectionate, codul de identificare fiscala si, dupa caz, denumirea contribuabililor care au redirectionat sumele.
De asemenea, potrivit art.LX din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.115/2023, prin derogare de la prevederile art.25 alin.(4), lit.i) din Codul fiscal, in cazul operatorilor economici definiti de Ordonanta Guvernului nr.26/2013, cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre valoarea calculata prin aplicarea a 0,15% din cifra de afaceri si valoarea reprezentand 20% din impozitul pe profit datorat.
 
Avand in vedere prevederile legale mai sus mentionate, prin prezentul proiect de ordin se propune aprobarea procedurii privind redirectionarea impozitului pe profit, potrivit legii, pentru efectuarea de sponsorizari si/sau acte de mecenat, precum si aprobarea modelului si continutului formularelor 177 “Cerere privind redirectionarea impozitului pe profit” si ”Notificare privind redirectionarea impozitului pe profit”.

Formularul 177 din prezentul proiect de ordin se utilizeaza incepand cu redirectionarea impozitului pe profit datorat pentru anul fiscal 2024/anul fiscal modificat care incepe in anul 2024, avand primul termen de depunere in anul 2025.

Procedura privind redirectionarea impozitului pe profit pentru efectuarea de sponsorizari si/sau acte de mecenat 

Cap. I. Dispozitii generale  
 
1. Platitorii de impozit pe profit pot dispune redirectionarea unor sume din impozitul datorat, potrivit legii, pana la termenele legale de depunere a declaratiei anuale de impozit pe profit.
2.(1) Valoarea impozitului pe profit sau a diferentei de impozit pe profit care poate fi redirectionata se calculeaza prin scaderea din valoarea minima stabilita, potrivit art.25 alin.(4) lit.i) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare,  a sumelor reprezentand sponsorizare si/sau mecenat, acordate entitatilor beneficiare in anul pentru care s-a depus declaratia anuala de impozit pe profit, conform art.25 alin.(4) lit.i) si lit.t) si a sumelor reportate, astfel cum au fost inscrise in formularul 101 “Declaratie privind impozitul pe profit” a anului respectiv.
(2) In cazul contribuabililor definiti de Ordonanta Guvernului nr.26/2013 privind intarirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unitatile administrativ-teritoriale sunt actionari unici ori majoritari sau detin direct ori indirect o participatie majoritara, valoarea minima din impozitul pe profit care se ia in calcul pentru determinarea sumelor care pot fi redirectionate, se stabileste potrivit art.LX  din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.115/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare in domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscala, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea si completarea unor acte normative,  precum si pentru prorogarea unor termene.
(3) Pentru stabilirea limitei impozitului pe profit prevazuta la art.25 alin.(4) lit.i) pct.2 din Codul fiscal, se va avea in vedere si scaderea din acesta a sumelor aferente creditului fiscal si a impozitului pe profit scutit/redus, in conformitate cu prevederile Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.3386/2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor 101 “Declaratie privind impozitul pe profit” si 120 “Decont privind accizele”.
3. (1) Obligatia platii sumei redirectionate din impozitul pe profit revine organului fiscal competent.
(2) Redirectionarea impozitului pe profit pentru sponsorizarea persoanelor juridice fara scop lucrativ, inclusiv a unitatilor de cult, poate fi efectuata doar daca beneficiarul sponsorizarii este inscris, la data platii sumei respective de catre organul fiscal, in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale.
(3) In cazul redirectionarii impozitului pe profit catre Fondul Natiunilor Unite pentru Copii - UNICEF si catre alte organizatii internationale care isi desfasoara activitatea potrivit prevederilor unor acorduri speciale la care Romania este parte, nu exista obligatia inscrierii entitatii beneficiare respective in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale.
4. In sensul prezentei proceduri,  entitatea beneficiara poate fi persoana juridica fara scop lucrativ, unitate de cult, Fondul Natiunilor Unite pentru Copii - UNICEF, orice organizatie internationala care isi desfasoara activitatea potrivit prevederilor unor acorduri speciale la care Romania este parte, alti beneficiari prevazuti de Legea nr.32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile si completarile ulterioare si de Legea bibliotecilor nr.334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
5. Prezenta procedura se aplica de catre compartimentul cu atributii in gestiunea registrului contribuabililor si declaratiilor fiscale din cadrul organului fiscal central competent, denumit in continuare compartiment de specialitate.
6. Termenul pentru solutionarea cererilor privind redirectionarea impozitului pe profit este de 45 de zile de la depunere, potrivit art.77 din Codul de procedura fiscala.

Cap.II  Depunerea cererilor privind redirectionarea impozitului pe profit
 
7.(1) Contribuabilii isi exercita optiunea de redirectionare a impozitului pe profit prin completarea si depunerea formularului 177 "Cerere privind redirectionarea impozitului pe profit".
(2) Optiunea de redirectionare poate fi exercitata pentru una sau mai multe entitati, in limita sumei stabilite potrivit pct.2.
(3) Formularul 177 se depune cu respectarea prevederilor art.79 alin. (1^1) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare. 
(4) In cazul contribuabililor membri ai unui grup fiscal, redirectionarea poate fi dispusa numai de persoana juridica responsabila.
8. Cererile depuse peste termenul prevazut de lege nu vor fi prelucrate de catre compartimentul de specialitate. 
 
Cap.III Solutionarea cererilor privind redirectionarea impozitului pe profit
 
9. Compartimentul de specialitate realizeaza urmatoarele operatiuni in vederea solutionarii formularelor 177 ”Cerere privind redirectionarea impozitului pe profit”:
a) primeste si inregistreaza cererile;
b) organizeaza evidenta cererilor;
c) proceseaza cererile;
d) verifica stingerea obligatiilor privind impozitul pe profit pentru contribuabilii care au depus cereri de redirectionare;
e) notifica contribuabilii ale caror cereri contin erori de completare privind datele de identificare ale entitatii beneficiare;
f) transmite borderoul catre unitatea de trezorerie in vederea virarii sumelor catre entitatile beneficiare;
g) in baza acordului scris al contribuabilului, exprimat in prealabil, comunica entitatii beneficiare informatiile privind denumirea si codul de identificare fiscala ale contribuabilului care a dispus redirectionarea impozitului pe profit, precum si suma redirectionata de acesta.
10. (1) Compartimentul de specialitate organizeaza o evidenta, in format electronic, a cererilor primite.
(2)  Evidenta cererilor contine urmatoarele elemente:
a) codul de identificare fiscala;
  b) denumirea  contribuabilului;
  c) domiciliul fiscal al contribuabilului;
  d) numarul de inregistrare a cererii, la organul fiscal;
e) datele de identificare ale fiecarei entitatii beneficiare inscrise in cerere;
f) suma solicitata a fi redirectionata catre fiecare entitate beneficiara; 
g) existenta acordului contribuabilului care a dispus redirectionarea impozitului pe profit ca organul fiscal sa comunice entitatii beneficiare informatiile privind denumirea si codul de identificare fiscala ale contribuabilului, precum si suma redirectionata de acesta;
h) numarul si data notificarii privind erorile identificate in cererea de redirectionare;
  i) data comunicarii notificarii privind redirectionarea impozitului pe profit, potrivit legii;
j) termenul de raspuns la notificarea privind redirectionarea impozitului pe profit;
k) data stingerii obligatiilor de plata privind impozitul pe profit;
l) modul de solutionare a cererilor privind redirectionarea impozitului pe profit:
- suma din impozitul pe profit a fost redirectionata: se completeaza numarul si data borderoului transmis unitatii de trezorerie in vederea virarii sumei catre entitatea beneficiara.
- suma din impozitul pe profit nu a fost redirectionata: se completeaza motivul pentru care suma din impozitul pe profit nu a fost redirectionata (nu au fost corectate informatiile eronate din cerere, in termenul prevazut de notificare sau entitatea beneficiara nu figureaza in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale).
(3) Compartimentul de specialitate inregistreaza in evidenta, datele prevazute la alin.(2) lit.a)-g), in termen de o zi lucratoare de la primirea cererilor.
(4) In vederea completarii informatiilor de la alin.(2), lit.e), compartimentul de specialitate inregistreaza urmatoarele date privind entitatea beneficiara inscrisa in cerere: 
a) denumirea entitatii beneficiare;
b) codul de identificare fiscala;
c) contul bancar.
(5) In vederea completarii informatiilor de la alin.(2) lit.f), compartimentul de specialitate inregistreaza in evidenta, pentru fiecare entitate beneficiara, suma din impozitul pe profit, pentru care a fost solicitata redirectionarea. 
11. In situatia in care, contribuabilii solicita redirectionarea impozitului pe profit prin depunerea mai multor formulare 177 ”Cerere privind redirectionarea privind redirectionarea impozitului pe profit”, solicitarile vor fi analizate in ordinea cronologica a inregistrarii acestora la organul fiscal.
12. (1)  In vederea solutionarii cererii, compartimentul de specialitate verifica in evidentele fiscale informatiile cuprinse in cerere, referitoare la datele de identificare a entitatii beneficiare si contul bancar al acesteia
(2) Daca, in urma verificarii informatiilor de la alin.(1) se constata erori in cererea depusa, compartimentul de specialitate transmite contribuabilului o notificare privind redirectionarea impozitului pe profit, in care detaliaza  erorile  identificate si solicita contribuabililor remedierea acestora.
(3) Notificarea se completeaza pe modelul prevazut in anexa nr.3 la ordin si se comunica potrivit art.47 din Codul de procedura fiscala.
(4) Corectarea informatiilor din cerere se realizeaza prin depunerea unei cereri 177   rectificative, care va cuprinde informatiile corectate solicitate in notificare, precum si toate informatiile corecte inscrise in cererea initiala. 
(5) Daca, in termenul prevazut in notificare, contribuabilul nu corecteaza informatiile eronate, identificate in notificare, cererea se claseaza.
(6) Contribuabilul poate depune, in cadrul termenului legal de depunere, un nou formular 177 ”Cerere privind redirectionarea impozitului pe profit”. 
 13. (1) Zilnic, compartimentul de specialitate verifica stingerea obligatiilor fiscale reprezentand impozit pe profit pentru contribuabilii care au depus cereri de redirectionare corecte.
(2) Compartimentul de specialitate inscrie in evidenta cererilor, la fiecare contribuabil, la pct.10  alin.(2) lit.k) data stingerii acestor obligatii.
14. (1) Compartimentul de specialitate intocmeste lista privind redirectionarea impozitului pe profit, care cuprinde contribuabilii care au depus cereri corecte si care nu inregistreaza obligatii de plata reprezentand impozit pe profit, entitatile beneficiare si suma solicitata.
(2) Compartimentul de specialitate verifica daca entitatile beneficiare care au obligatia inregistrarii in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale, figureaza in acest registru. 
(3) Din lista de la alin.(1), sunt eliminate entitatile non-profit/unitatile de cult care nu figureaza in registru.
(4) Pe baza listei de la alin.(3), compartimentul de specialitate editeaza, cu ajutorul aplicatiei informatice, cate un Borderou, care cuprinde urmatoarele informatii:
a) numarul/data borderoului;
b)  informatii privind contribuabilul: 
i) codul de identificare fiscala;
ii) denumirea.
c) informatii privind entitatea beneficiara:
i) denumirea entitatii beneficiare;
ii) codul de identificare fiscala al entitatii beneficiare;
iii) simbol cont bancar (IBAN);
iv) suma redirectionata.
15. Borderoul se aproba de catre conducatorul unitatii fiscale, cu mentiunea “Bun de plata” si se transmite unitatii de trezorerie.
16. Informatiile privind modalitatea de solutionare a cererii se inscriu in evidenta la pct.10 alin.(2)  lit.l).
17. (1) In cazul contribuabililor care si-au exprimat acordul, potrivit legii, compartimentul de specialitate comunica entitatii beneficiare, o instiintare care cuprinde urmatoarele informatii: 
- denumirea si codul de identificare fiscala ale contribuabilului care a dispus redirectionarea impozitului pe profit;
- cuantumul sumei redirectionate de contribuabil;
- data transmiterii borderoului catre unitatea de trezorerie.
(2) Instiintarea de la alin.(1) se trimite de catre compartimentul de specialitate, prin intermediul serviciului Spatiul Privat Virtual, odata cu transmiterea borderoului catre unitatea de trezorerie.
18. Compartimentul de specialitate comunica contribuabilului, prin intermediul serviciului Spatiul Privat Virtual, modul de solutionare a cererii privind  redirectionarea impozitului pe profit.

Formularul 117 - instructiuni de completare

Instructiuni privind completarea formularului 177 "Cerere privind redirectionarea impozitului pe profit"
 
I. Depunerea formularului
 
1. Formularul se completeaza si se depune de catre contribuabilii care, potrivit legii, dispun redirectionarea impozitului pe profit, pentru efectuarea de sponsorizari si/sau acte de mecenat, precum si pentru acordarea unor sume Fondului Natiunilor Unite pentru Copii - UNICEF sau altor organizatii internationale care isi desfasoara activitatea potrivit prevederilor unor acorduri speciale la care Romania este parte.
2. Cererea se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile art.79 alin.(1^1) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.
  3. In cazul in care, contribuabilul corecteaza formularul depus, cererea rectificativa se intocmeste pe acelasi model de formular, inscriind "X" in spatiul special prevazut in acest scop. In acest caz, se completeaza elementele de identificare a cererii care se rectifica, respectiv data si numarul  de inregistrare.
4. Termen de depunere
Redirectionarea impozitului pe profit se poate face pana la termenele de depunere a declaratiei anuale de impozit pe profit, potrivi legii.
In cazul contribuabililor membri ai unui grup fiscal, Cererea privind redirectionarea impozitului pe profit se depune de catre persoana juridica responsabila a grupului.
5. Organul fiscal competent
Formularul se depune la organul fiscal competent pentru administrarea creantelor fiscale datorate de catre contribuabil/platitor.
In cazul contribuabililor membri ai unui grup fiscal in domeniul impozitului pe profit, formularul se depune la organul fiscal competent pentru administrarea creantelor fiscale datorate de catre de persoana juridica responsabila a grupului.
 
II. Completarea formularului
 
6. In rubrica "Anul" se inscrie anul pentru care se completeaza formularul, cu cifre arabe cu 4 caractere (de exemplu: 2022).
7. Rubrica "Perioada" se completeaza in situatiile in care raportarea se efectueaza pentru alte perioade decat anul calendaristic, ca de exemplu:
    - perioada reprezentand anul fiscal modificat, in cazul contribuabililor care intra sub incidenta prevederilor art. 16 alin. (5), (5^1) si (5^2) din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare;
    - perioada cuprinsa intre prima zi a anului fiscal urmator celui in care a fost deschisa procedura lichidarii si data inchiderii procedurii de lichidare, in cazul contribuabililor care intra sub incidenta prevederilor art. 16 alin. (6) din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare.
  Sectiunea I "Date de identificare a contribuabilului"
8. In rubrica "Cod de identificare fiscala" se completeaza codul de identificare fiscala atribuit contribuabilului care dispune redirectionarea impozitului pe profit, conform legii. 
Atentie!  In cazul contribuabililor membri ai unui grup fiscal, redirectionarea poate fi dispusa numai de persoana juridica responsabila. 
9. In rubrica "Denumire" se inscrie denumirea contribuabilului care dispune redirectionarea impozitului pe profit, conform legii.
10. Rubricile privind adresa se completeaza cu datele privind adresa domiciliului fiscal al contribuabilului.
Sectiunea II "Redirectionarea impozitului pe profit"
11. Contribuabilii care dispun redirectionarea impozitului pe profit completeaza in acelasi formular cate o sectiune privind destinatia sumei. Sectiunile sunt generate cu ajutorul programului de asistenta, pentru fiecare beneficiar. 
12. Contribuabilii inscriu suma maxima care poate fi redirectionata, potrivit legii, precum si, dupa caz, suma redirectionata prin formularele 177 "Cerere privind redirectionarea impozitului pe profit" depuse anterior in acelasi an fiscal si suma ramasa de redirectionat, in casutele corespunzatoare din formular.
13. Subsectiunea 1 “Sponsorizare catre entitati persoane juridice fara scop lucrativ, inclusiv unitati de cult”
13.1. In rubrica "Denumire" se inscrie denumirea entitatii persoana juridica fara scop lucrativ/unitatii de cult beneficiare. 
13.2. In rubrica "Cod de identificare fiscala" se completeaza codul de identificare fiscala a  entitatii persoana juridica fara scop lucrativ/unitatii de cult beneficiare. 
13.3. In rubrica “Cont bancar (IBAN)” se completeaza codul IBAN al contului bancar al entitatii persoana juridica fara scop lucrativ/unitatii de cult beneficiare. 
13.4. In rubricile privind adresa se completeaza cu datele privind adresa beneficiarului.
13.5. In rubrica “Contract nr./data” se inscriu numarul si data contractului privind acordarea sponsorizarii.
13.6. In rubrica “Suma de redirectionat (lei)” se inscrie suma pentru care se solicita redirectionarea.
14. Subsectiunea 2 ”Sponsorizare catre beneficiari, altii decat cei de la pct.1, potrivit legii”
Rubricile se completeaza similar celor de la subsectiunea 1 (pct.13).
15. Subsectiunea 3 „Acte de mecenat” 
15.1. Subsectiunea se completeaza de catre contribuabilii care dispun redirectionarea impozitului pe profit pentru efectuarea de acte de mecenat.
15.2. In rubricile "Nume" si "Prenume " se inscriu numele si prenumele beneficiarului.
15.3. In rubrica "Cod numeric personal" se inscrie codul numeric personal al beneficiarului.
15.4. In rubricile privind adresa se completeaza cu datele privind adresa beneficiarului.
15.5. In rubrica “Cont bancar (IBAN)” se completeaza codul IBAN al contului bancar al beneficiarului.
15.6. In rubrica “Contract nr./data” se inscriu numarul si data contractului privind acordarea actului de mecenat.
15.7. In rubrica “Suma de redirectionat (lei)” se inscrie suma pentru care se solicita redirectionarea.
16. Subsectiunea 4 „Fondul Natiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) si alte organizatii internationale care isi desfasoara activitatea potrivit prevederilor unor acorduri speciale la care Romania este parte”
16.1. In rubrica "Denumire" se inscrie denumirea Fondul Natiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) sau, dupa caz, a organizatiei internationale care isi desfasoara activitatea potrivit prevederilor unor acorduri speciale la care Romania este parte.
16.2. In rubrica "Cod de identificare fiscala" se completeaza codul de identificare fiscala a  Fondului Natiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) sau, dupa caz, a organizatiei internationale care isi desfasoara activitatea potrivit prevederilor unor acorduri speciale la care Romania este parte.
16.3. In rubrica “Cont bancar (IBAN)” se completeaza codul IBAN al contului bancar al Fondului Natiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) sau, dupa caz, al organizatiei internationale care isi desfasoara activitatea potrivit prevederilor unor acorduri speciale la care Romania este parte. 
16.4. In rubrica “Suma de redirectionat (lei)” se inscrie suma pentru care se solicita redirectionarea.
 
Sectiunea III "Date de identificare a imputernicitului"
 
17. Se completeaza numai in cazul in care depunerea cererii privind redirectionarea impozitului pe profit se realizeaza prin imputernicit, desemnat potrivit Legii nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.
    18. In rubrica "Cod de identificare fiscala" se inscrie codul de identificare fiscala al imputernicitului.
  19. In rubrica "Nume, prenume/Denumire" se inscriu, dupa caz, numele si prenumele imputernicitului sau denumirea acestuia.
20. Rubricile privind adresa se completeaza, dupa caz, cu datele privind adresa domiciliului fiscal al imputernicitului.
21. In situatia in care, contribuabilul este de acord ca entitatea beneficiara sa fie informata de organul fiscal cu privire la sumele redirectionate, denumirea si codul de identificare a contribuabilului care a redirectionat aceste sume, bifeaza casuta corespunzatoare din formular.
 
 
Foto: pexels.com

de Alina Ilie

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
redirectionare impozit pe profitformular 117


Data aparitiei: 31 Ianuarie 2024
Ultima actualizare: 01 Februarie 2024

Votati articolul "Procedura privind redirectionarea impozitului pe profit. Cum se completeaza Formularul 117":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri





Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X