email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Case de marcat electronice fiscale: Ordin MFP privind emiterea si in format electronic a autorizatiei de distributie

Case de marcat electronice fiscale: Ordin MFP privind emiterea si in format electronic a autorizatiei de distributie
case de marcataparate de marcat electronice fiscaleautorizatie de distributie

Update 24 aprilie 2023: Conform Ordinului 1307/2023 publicat in Monitorul Oficial, autorizatia pentru distribuirea caselor de marcat poate fi emisa firmelor si in format electronic. Principala modificare consta in eliminarea necesitatii de a aplica stampila pe autorizatii.

In conformitate cu legislatia in vigoare, operatorii economici au obligatia de a folosi aparate de marcat electronice fiscale (case de marcat). In acest sens, Ministerul finantelor a emis un Ordin pentru modificarea Anexei la Ordinul MF publice nr. 158/2015 privind aprobarea modelului autorizatiei de distributie a aparatelor de marcat electronice fiscale. Prin proiectul de ordin se propune emiterea si in format electronic a autorizatiei de distributie a aparatelor de marcat electronice fiscale.

In cele ce urmeaza vom afla ce se precizeaza in referatul de aprobare si vom vedea care este modelul de autorizatie de distributie a aparatelor de marcat electronice fiscale. 

Asadar, potrivit prevederilor art. 5 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, „Comercializarea, service-ul si utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale pe teritoriul Romaniei sunt permise numai dupa obtinerea autorizatiei de distributie emise de Comisie"

Conform art. V alin. (22)2 din Ordonanta Guvernului nr. 17/2015 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare si modificarea si completarea unor acte normative, persoanele juridice de drept public nu au obligatia de a aplica stampila pe documente sau orice alte inscrisuri emise in relatia dintre acestea si persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, entitatile fara personalitate juridica.

Totodata, potrivit art. 8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor masuri de simplificare la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative, cu modificarile si completarile ulterioare, institutiile publice si organele de specialitate ale administratiei publice centrale sunt obligate sa foloseasca cu precadere mijloacele electronice pentru comunicarea cu beneficiarii serviciilor publice, acolo unde beneficiarul are si este de acord sa furnizeze o adresa de posta electronica.

De asemenea, Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 38/2020 privind utilizarea inscrisurilor in forma electronica la nivelul autoritatilor si institutiilor publice, prevede, la art. 3 alineatele (1) si (2), faptul ca actele emise in format electronic de autoritatile si institutiile publice vor fi semnate cu semnatura electronica calificata si sunt asimilate inscrisurilor autentice.

Prin proiectul de ordin se propune emiterea si in format electronic a autorizatiei de distributie a aparatelor de marcat electronice fiscale, sens in care este necesara:

- eliminarea cerintei aplicarii stampilei pe autorizatie, aceasta putand fi semnata si cu semnatura electronica calificata
- inlocuirea sintagmei „societate comerciala” cu termenul „societate”, in conformitate cu prevederile art. 794 din Legea nr. 76/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila.

Model: autorizatie de distributie a aparatelor de marcat electronice fiscale



AUTORIZATIE
de distributie a aparatelor de marcat electronice fiscale


Nr. ….. din data de …………..


In conformitate cu prevederile art. 5 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se autorizeaza distributia aparatului de marcat electronic fiscal tip ……., model ………, denumire comerciala ………, configuratie …………, tipul hartiei ………, destinatie ………….., pentru care s-a obtinut Avizul tehnic nr. …….. din data de …………… de catre Societatea ……… ……………………………………, cu sediul social la adresa ………………………………………….., cod unic de inregistrare ……………., telefon/fax ……

Comercializarea aparatelor de marcat electronice fiscale se va face prin urmatoarea retea de distributie:

1.Societatea …………….., localitatea ……….., judetul ………….., cod unic de inregistrare ……………., zona de distributie ………………;

2.Societatea…………….., localitatea …………….., judetul …………, cod unic de inregistrare …………….., zona de distributie …………………;

3.……………………………………………………………..

Service-ul pentru aparatele de marcat electronice fiscale distribuite utilizatorilor va fi asigurat prin urmatoarele unitati:

1.Societatea …………….., localitatea …………….., judetul ……………………., cod unic de inregistrare …………….., zona de service ……….;

2.Societatea …………….., localitatea …………….., judetul ……………………., cod unic de inregistrare …………….., zona de service …… ;

3. ……………………………………………………………..

Valabil pana la data de ………………


Presedinte,
……………………………..
(semnatura )

 

 


de Alina Ilie

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
case de marcataparate de marcat electronice fiscaleautorizatie de distributie


Data aparitiei: 11 Aprilie 2023
Ultima actualizare: 24 Aprilie 2023

Votati articolul "Case de marcat electronice fiscale: Ordin MFP privind emiterea si in format electronic a autorizatiei de distributie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X