Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Examen Consultant Fiscal 2025: 140 de teste-grila rezolvate pentru reusita la examen!

Data actualizarii: 16 Ianuarie 2025
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Examen Consultant Fiscal 2025: 140 de teste-grila rezolvate pentru reusita la examen!
examen consultant fiscalgrile consultant fiscalteste grila consultant fiscal

Examenul pentru atribuirea calitatii de consultant fiscal reprezinta o etapa importanta pentru toti cei care doresc sa isi construiasca o cariera de succes in acest domeniu. Daca va ganditi sa deveniti consultant fiscal, este esential sa aveti o baza solida de cunostinte.

De aceea, lucrarea „Examen Consultant Fiscal 2025” constituie un instrument valoros pentru pregatirea dvs. Aceasta culegere cuprinde 140 de teste-grila rezolvate, iar la fiecare intrebare, solutia corecta este insotita de explicatii clare, cu mentionarea obligatorie a textului de lege care se aplica si care justifica solutia respectiva. Astfel, veti intelege rapid argumentele care stau in spatele fiecarui raspuns corect, va veti familiariza totodata cu subtilitatile legislatiei fiscale si, foarte important, veti capata acea siguranta de sine absolut necesara pentru reusita la examen!

Nu ratati ocazia de a va transforma visul in realitate! ...detalii aici >>

3 avantaje esentiale pe care vi le ofera lucrarea “Examen Consultant Fiscal 2025”:

1. Aduna la un loc 140 intrebari grila rezolvate si explicate in detaliu

Sunt teste foarte variate, in genul celor care se dau la examen, in perfecta concordanta cu modificarile legislative consistente din ultimul timp.
Intrebarile abordeaza cu precadere teme noi, axate pe actele normative cu aplicabilitate incepand cu anul 2025: impozitare dividende, impozitare micro, TVA, impozit pe profit, impozit pe venit si contributii sociale, impozit nerezindeti, SAF-T, E-factura, E-transport, E-TVA, procedura fiscala, etc.  

2. Ofera un lucru unic: comentarii asupra solutiilor corecte!

Intr-adevar, in continutul lucrarii gasiti nu numai raspunsurile corecte, ci si comentarii ale unor specialisti de top care va vor ajuta sa intelegeti exact de ce se aplica o anumita solutie, si nu alta. Ganditi-va ca rata de promovabilitate de doar 24,7% mentionata mai sus are in mod sigur drept cauza si lipsa accesului candidatilor la asemenea comentarii ale specialistilor. Avantajul lucrarii devine astfel evident.


 
3. Lucrarea va permite sa descoperiti imediat intrebarile-capcana!

Poate ca lucrurile vi se par destul de simple atunci cand parcurgeti la repezeala textul unui act normativ si credeti ca ati inteles perfect cum stau lucrurile, dar situatia se schimba radical atunci cand va treziti in fata unei intrebari bine “gandite”, cu variante de raspuns foarte asemanatoare si, deci, derutante.
 
Aici doar cunostintele si experienta unor specialisti va pot ajuta. Iar vestea buna este ca lucrarea in format on-line Examen consultant fiscal 2025 va permite sa treceti plin de siguranta peste asemenea intrebari.

Verificati-va cunostintele! Exemple de intrebari axate pe modificarile recente ale legislatiei fiscale

1. In relatia B2C, facturile se emit utilizand:
a) un numar de identificare fiscala pe care persoana fizica este obligata sa-l obtina de la organul fiscal
b) codul numeric personal, obligatoriu
c) un cod format din 13 cifre de zero in locul codului de identificare fiscala a beneficiarului, daca beneficiarul nu se identifica prin niciun cod de identificare fiscala si nu opteaza sa se identifice prin cod numeric personal

Raspuns corect: c)
Cadru legal: Ordonanta de urgenta nr. 138/2024 privind modificarea si completarea unor acte normative in domeniul fiscal-bugetar, precum si pentru reglementarea altor masuri
Art I 2 (3) Livrarile de bunuri/Prestarile de servicii efectuate catre o persoana fizica care nu se identifica in relatia cu furnizorul/prestatorul prin niciun cod de identificare fiscala sau opteaza sa se identifice prin codul numeric personal se considera efectuate in relatia B2C. Daca beneficiarul, persoana fizica, nu se identifica prin niciun cod de identificare fiscala, facturile se emit utilizand un cod format din 13 cifre de zero in locul codului de identificare fiscala a beneficiarului.
 
2. Notificarea de conformare RO e-TVA nu se ia in considerare la stabilirea indicatorilor de risc fiscal, pana la data de:
a) 31 martie 2025
b) 1 iulie 2025
c) 25 iulie 2025

Raspuns corect: b)
Cadru legal: Art. II din Ordonanta de urgenta nr. 138/2024 privind modificarea si completarea unor acte normative in domeniul fiscal-bugetar, precum si pentru reglementarea altor masuri
"Notificarea de conformare RO e-TVA nu se ia in considerare la stabilirea indicatorilor de risc fiscal, pana la data de 1 iulie 2025."

3. Cota impozitului pe dividende de 8% se mentine, fara recalcularea impozitului dupa regularizare, in cazul in care:
a) Dividendele sunt distribuite in baza situatiilor financiare interimare intocmite in cursul anului 2024;
b) Dividendele sunt distribuite in baza situatiilor financiare interimare intocmite in cursul anului 2024 si incasate in anul 2024;
c) Dividendele sunt distribuite in baza situatiilor financiare interimare intocmite si depuse in anul 2024.

Raspuns corect: a)
Cadru legal: Art. LXV. alin 5 din Ordonanta de urgenta nr. 156/2024 privind unele masuri fiscal-bugetare in domeniul cheltuielilor publice pentru fundamentarea bugetului general consolidat pe anul 2025, pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru prorogarea unor termene
In cazul dividendelor distribuite in baza situatiilor financiare interimare intocmite in cursul anului 2024/anului fiscal modificat care incepe in anul 2024, cota de impozit pe dividende este de 8%, fara recalcularea impozitului pe dividendale respective, dupa regularizarea acestora pe baza situatiilor financiare anuale aferente exercitiului financiar 2024/anului fiscal modificat care incepe in anul 2024, aprobate potrivit legii.
 
4. Pentru incasarile realizate prin utilizarea cardurilor de credit/debit, utilizatorii nu au obligatia:
a) sa emita bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale
b) sa imprime/sa inmaneze bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale clientilor.

Raspuns corect: b)
Cadru legal: Legea nr. 317/2024 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, precum si pentru modificarea art. 319 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal
Art. I
1 (21) Prin exceptie de la prevederile alin. (2), pentru incasarile realizate prin utilizarea cardurilor de credit/debit, utilizatorii nu au obligatia sa imprime/sa inmaneze bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale clientilor. La solicitarea clientilor, utilizatorii pot imprima si inmana acestora bonul fiscal.

...Comandati AICI culegerea cu 140 de teste-grila rezolvate >>

Foto: pixabay.com






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X