email
Calculatia (corecta) a Costurilor - Studii de caz si noutati legislative

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Calculatia (corecta) a Costurilor - Studii de caz si noutati legislative"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

300 de inspectii ANAF la marii contribuabili, in primul trimestru al anului

300 de inspectii ANAF la marii contribuabili, in primul trimestru al anului
inspectii anafcontrol anafamenzi control anaf

Inspectia fiscala reprezinta activitatea ce are ca obiect verificarea legalitatii si conformitatii declaratiilor fiscale, corectitudinii si exactitatii indeplinirii obligatiilor in legatura cu stabilirea obligatiilor fiscale de catre contribuabil/platitor, respectarii prevederilor legislatiei fiscale si contabile, verificarea sau stabilirea, dupa caz, a bazelor de impozitare si a situatiilor de fapt aferente, stabilirea diferentelor de obligatii fiscale principale.

Inspectia fiscala se exercita asupra oricaror persoane si entitati, indiferent de forma lor de organizare, la contribuabili, cat si la platitori.

300 de inspectii ANAF la marii contribuabili, in primul trimestru al anului

In primele trei luni ale anului au fost efectuate 300 de inspectii fiscale la operatorii economici incadrati in categoria „mari contribuabili”, anunta ANAF.

Dintre inspectiile desfasurate, 68 au fost realizate pe baza delegarii de competente catre inspectorii din teritoriu.

Totodata, au finalizate 109 inspectii, cu control anticipat, in vederea solutionarii solicitarilor de rambursare a TVA. Sumele stabilite suplimentar au fost in valoare totala de 557,8 milioane de lei, iar pierderea fiscala a fost diminuata cu 1,1 miliarde de lei.

Fii perfect protejat impotriva amenzilor inspectorilor ANAF aplicand intotdeauna legislatia de ultima ora!

Lucrarea Controale fiscale pe TVA. Rambursare fiscala, documente justificative, exemple practice, actualizata la zi, contine toate informatiile de care ai nevoie pentru a face fata cu brio oricarei inspectii fiscale, fara stres sau emotii.

Care sunt domeniile sensibile cu probabilitate crescuta de a fi supuse controlului in ce priveste TVA si ce aspecte sunt verificate frecvent?

1. Tranzactii cu entitati afiliate. Dosarul preturilor de transfer


Contribuabilii/Platitorii care desfasoara tranzactii cu persoane afiliate cu o valoare totala anuala, calculata prin insumarea valorii tranzactiilor efectuate cu toate persoanele afiliate, exclusiv TVA, mai mare sau egala cu oricare din pragurile de semnificatie (stabilit prin ordin al presedintelui A.N.A.F.), au obligatia intocmirii si prezentarii dosarului preturilor de transfer la solicitarea organului fiscal.

Contribuabilii din categoria marilor contribuabili au obligatia intocmirii anuale a dosarului preturilor de transfer. Dosarul poate fi solicitat de organul fiscal si in afara unei actiuni de inspectie fiscala si se prezinta la solicitarea organului de inspectie fiscala, pe perioada derularii unei inspectii fiscale.

2. Neconcordante formular 394 – rapoarte primite in SPV privind analiza de risc


Solutionarea inainte de control a neconcordantelor aparute in declaratia 394 comparativ cu datele declarate de clientii/furnizorii societatii, va reprezenta un atu in cazul in care urmeaza un control pe TVA, deoarece prezenta neconcordantelor in ce priveste TVA dedus in baza unei facturi de la un furnizor, declarat insa diferit de catre acesta, va da nastere cu siguranta la multe semne de intrebare.

3. Achizitii in baza bonurilor emise de casele de marcat


Achizitiile ce au la baza ca document justificativ bonul fiscal emis de casele de marcat sunt supuse conditionarii in ce priveste deducerea TVA, prin prisma aspectelor expuse in cele ce urmeaza. Daca bonul fiscal are o valoare mai mare de 100 EUR sau nu are tiparit codul de inregistrare in scopuri de TVA, nu se poate deduce TVA. In acest caz, trebuie solicitata factura de la furnizor.

4. Intocmirea foilor de parcurs pentru masinile aferente parcului auto propriu


Justificarea utilizarii vehiculelor in scopul activitatii economice se efectueaza pe baza documentelor justificative si prin intocmirea foii de parcurs care trebuie sa cuprinda cel putin urmatoarele informatii: categoria de vehicul utilizat, scopul si locul deplasarii, kilometrii parcursi, norma proprie de consum carburant pe kilometru parcurs.


de Alina Ilie

NOUTATI Contabile 2023

Cine efectueaza inventarierea? Care este lista documentelor pentru inventar?


Manualul de Inventariere a fost modificat!

Gasiti noua procedura de inventariere, explicata pas cu pas, impreuna cu setul complet de documente pe care trebuie sa le intocmiti in Manualul de Inventariere. Societati Comerciale. PFA. ONG.

Sunteti obligat prin lege sa efectuati anual inventarierea patrimoniului, o operatie necesara de altfel si pentru inchiderea exercitiului financiar. In caz contrar – nu uitati! – riscati o amenda de pana la 5.000 de lei!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
inspectii anafcontrol anafamenzi control anaf


Data aparitiei: 26 Aprilie 2023

Votati articolul "300 de inspectii ANAF la marii contribuabili, in primul trimestru al anului":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Politici Contabile esentiale pentru orice firma - 42 modele editabile

    • Politicile contabile influenteaza dimensiunea rezultatului contabil, a elementelor bilantiere si, ca o consecinta, valoarea indicatorilor economico-financiari. Ele trebuie alese astfel incat sa reflecte cat mai fidel imaginea firmei. Modificarea politicilor contabile poate fi efectuata numai la inceputul unui exercitiu financiar si doar daca apar schimbari legislative sau daca noile politici ofera informatii mai relevante si mai credibile referitoare la operatiunile...» citeste mai departe aici

  • Cota de TVA creste la 9% pentru achizitia unei locuinte noi in 2024

    • Anul 2024 vine cu o modificare importanta privind TVA-ul pentru locuinte. Astfel, potrivit proiectului de lege privind masurile fiscale pus marti in dezbatere publica, TVA pentru locuintele cu o valoare sub 600.000 lei se va majora de la 5% la 9% incepand cu 1 ianuarie 2024. Desigur, cota redusa de 5% se va mentine pana la final...» citeste mai departe aici

  • Amenzi de la 5.000 lei la 30.000 lei pentru bunuri fara documente de provenienta

    • Documentele de provenienta, precum factura, avizul de insotire a marfii, documentele vamale sau orice alte documente justificative, sunt esentiale pentru a stabili legalitatea si autenticitatea bunurilor. Acestea ofera informatii despre provenienta, proprietarul si traseul bunurilor, ceea ce este crucial pentru a asigura conformitatea cu legile vamale, fiscale si comerciale. In plus, sunt esentiale pentru a preveni evaziunea fiscala. In acest context, in c...» citeste mai departe aici

  • Ce cote de TVA se vor modifica de la 1 ianuarie 2024

    • Anul 2024 aduce noi modificari privind cotele de TVA. Iata o sinteza a celor mai importante masuri care vizeaza TVA, asa cum arata proiectul cu care Guvernul va merge in Parlament pentru asumarea raspunderii. Modificari fiscale 2024: noile cote de TVA anuntate de Guvern Astfel, va creste TVA de la 5% la 9% pentru: - livrarea de locuinte care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, incl...» citeste mai departe aici

  • Cum se completeaza Ordinul de plata multiplu electronic (OPME): instructiuni pas cu pas

    • Reamintim ca Ordinul de plata multiplu electronic (Formularul F1129) poate fi utilizat pentru a efectua plati online. Acesta se foloseste de catre institutiile publice care sunt inregistrate in Registrul entitatilor publice si de catre operatorii economici si alte entitati decat institutii publice pentru efectuarea de plati din conturile deschise la unitatile Trezoreriei Statului prin care isi desfasoara activitatea proprie. Administratia Judeteana a Finan...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba in 2023!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"Calculatia (corecta) a Costurilor - Studii de caz si noutati legislative"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X