email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

300 de inspectii ANAF la marii contribuabili, in primul trimestru al anului

300 de inspectii ANAF la marii contribuabili, in primul trimestru al anului
inspectii anafcontrol anafamenzi control anaf

Inspectia fiscala reprezinta activitatea ce are ca obiect verificarea legalitatii si conformitatii declaratiilor fiscale, corectitudinii si exactitatii indeplinirii obligatiilor in legatura cu stabilirea obligatiilor fiscale de catre contribuabil/platitor, respectarii prevederilor legislatiei fiscale si contabile, verificarea sau stabilirea, dupa caz, a bazelor de impozitare si a situatiilor de fapt aferente, stabilirea diferentelor de obligatii fiscale principale.

Inspectia fiscala se exercita asupra oricaror persoane si entitati, indiferent de forma lor de organizare, la contribuabili, cat si la platitori.

300 de inspectii ANAF la marii contribuabili, in primul trimestru al anului

In primele trei luni ale anului au fost efectuate 300 de inspectii fiscale la operatorii economici incadrati in categoria „mari contribuabili”, anunta ANAF.

Dintre inspectiile desfasurate, 68 au fost realizate pe baza delegarii de competente catre inspectorii din teritoriu.

Totodata, au finalizate 109 inspectii, cu control anticipat, in vederea solutionarii solicitarilor de rambursare a TVA. Sumele stabilite suplimentar au fost in valoare totala de 557,8 milioane de lei, iar pierderea fiscala a fost diminuata cu 1,1 miliarde de lei.

Fii perfect protejat impotriva amenzilor inspectorilor ANAF aplicand intotdeauna legislatia de ultima ora!

Lucrarea Controale fiscale pe TVA. Rambursare fiscala, documente justificative, exemple practice, actualizata la zi, contine toate informatiile de care ai nevoie pentru a face fata cu brio oricarei inspectii fiscale, fara stres sau emotii.

Care sunt domeniile sensibile cu probabilitate crescuta de a fi supuse controlului in ce priveste TVA si ce aspecte sunt verificate frecvent?

1. Tranzactii cu entitati afiliate. Dosarul preturilor de transfer


Contribuabilii/Platitorii care desfasoara tranzactii cu persoane afiliate cu o valoare totala anuala, calculata prin insumarea valorii tranzactiilor efectuate cu toate persoanele afiliate, exclusiv TVA, mai mare sau egala cu oricare din pragurile de semnificatie (stabilit prin ordin al presedintelui A.N.A.F.), au obligatia intocmirii si prezentarii dosarului preturilor de transfer la solicitarea organului fiscal.

Contribuabilii din categoria marilor contribuabili au obligatia intocmirii anuale a dosarului preturilor de transfer. Dosarul poate fi solicitat de organul fiscal si in afara unei actiuni de inspectie fiscala si se prezinta la solicitarea organului de inspectie fiscala, pe perioada derularii unei inspectii fiscale.

2. Neconcordante formular 394 – rapoarte primite in SPV privind analiza de risc


Solutionarea inainte de control a neconcordantelor aparute in declaratia 394 comparativ cu datele declarate de clientii/furnizorii societatii, va reprezenta un atu in cazul in care urmeaza un control pe TVA, deoarece prezenta neconcordantelor in ce priveste TVA dedus in baza unei facturi de la un furnizor, declarat insa diferit de catre acesta, va da nastere cu siguranta la multe semne de intrebare.

3. Achizitii in baza bonurilor emise de casele de marcat


Achizitiile ce au la baza ca document justificativ bonul fiscal emis de casele de marcat sunt supuse conditionarii in ce priveste deducerea TVA, prin prisma aspectelor expuse in cele ce urmeaza. Daca bonul fiscal are o valoare mai mare de 100 EUR sau nu are tiparit codul de inregistrare in scopuri de TVA, nu se poate deduce TVA. In acest caz, trebuie solicitata factura de la furnizor.

4. Intocmirea foilor de parcurs pentru masinile aferente parcului auto propriu


Justificarea utilizarii vehiculelor in scopul activitatii economice se efectueaza pe baza documentelor justificative si prin intocmirea foii de parcurs care trebuie sa cuprinda cel putin urmatoarele informatii: categoria de vehicul utilizat, scopul si locul deplasarii, kilometrii parcursi, norma proprie de consum carburant pe kilometru parcurs.


de Alina Ilie

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
inspectii anafcontrol anafamenzi control anaf


Data aparitiei: 26 Aprilie 2023

Votati articolul "300 de inspectii ANAF la marii contribuabili, in primul trimestru al anului":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X