email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Depunerea Declaratiei informative D406: recipisa si corectarea erorilor semnalate

Depunerea Declaratiei informative D406: recipisa si corectarea erorilor semnalate
saf-tdeclaratia informativa D406recipisa saf-tcorectare erori saf-t

Depunerea Declaratiei Informative D406 se poate face doar de catre contribuabilul cu obligatie de depunere sau de catre imputernicitul/ reprezentantul legal acestuia (de ex. contabilii autorizati sau firme de servicii specializate) folosind contul si certificatul de semnatura digitala cu care acestia sunt inrolati la A.N.A.F. pentru depunerea documentelor si formularelor fiscale in format electronic.

Inrolarea pentru depunerea declaratiilor in format electronic se face cu formularul de inrolare, asociind identitatii utilizatorului (contribuabil sau imputernicit) certificatul de semnatura digitala calificata care va fi utilizat la incarcarea declaratiilor.

La depunerea Declaratiei Informative D406 se face verificarea si validarea identitatii contribuabilului pentru care se depune Declaratia Informativa D406 in raport cu identitatea cu care acesta (imputernicitului acestuia) sunt inrolati la A.N.A.F. pentru depunerea declaratiilor si formularelor fiscale in format electronic.

Verificarea si validarea se fac folosind semnatura digitala a deponentului si informatiile de identitate din formular.

Formularele si Fisierele Standard de Control fiscale (SAF-T) transmise pentru care nu este validata identitatea deponentului, corespondenta identitatii cu informatiile de inrolare si cu semnatura digitala aplicata pe formular si utilizata pentru identificare la depunere, sunt respinse.

Semnarea electronica a Declaratiei reprezinta un element foarte important pe care trebuie sa-l tratati cu atentie.

Atentie! Daca se intervine asupra formularului dupa momentul semnarii si salvarii, atunci trebuie obligatoriu actionat din nou butonul de Validare si reluat procesul semnarii.

Lucrarea Declaratia 406 SAF-T. Cazuri practice care va prezinta 50 de situatii dificile intalnite frecvent de contribuabili in momentul raportarii SAF-T, insotite de raspunsuri clare, complete, excelent argumentate de specialisti. Lucrarea are un caracter 100% practic si elimina din start o multime de neclaritati, oferindu-va siguranta si o mare economie de timp.

Recipisa si corectarea erorilor semnalate

In urma incarcarii Declaratiei informative D406 in Portalul A.N.A.F., documentul va fi verificat si analizat, iar in cazul in care contribuabilul este inregistrat in Spatiul Privat Virtual (S.P.V.), acesta poate primi eventuale mesaje de validare, eroare, atentionare in sectiunea MESAJE, corelate cu indexul de incarcare.

In cazul in care un contribuabil a primit o recipisa in care se mentioneaza ca incarcarea s-a realizat cu erori, acesta este responsabil sa corecteze respectivele erori in fisierul XML generat in format SAF-T si sa retransmita declaratia reluand pasii descrisi la sectiunea - Extragerea si generarea fisierului SAF-T.

In cazul depunerii Declaratiei Informative D406 prin mai multe formulare D406 (ce contin date raportate modal) se va transmite cate o recipisa pentru fiecare formular depus (care certifica depunerea, eventualele erori si DOAR daca in urma respectivei depuneri a fost indeplinit Criteriul de conformare – se primeste confirmarea ca s-a conformat). Confirmarea conformarii poate aparea doar in ultima recipisa din serie, niciodata la celelalte recipise.

Exemplu:
Daca depunerea s-a facut prin trei fisiere / Declaratii Informative D406 – primele doua recipise semnaleaza ca respectivele formulare D406 au fost depuse, care sunt eventualele erori si daca nu au fost identificate erori (este transmisa confirmarea ca nu are erori), iar a treia recipisa semnaleaza ca declaratia a fost depusa, de exemplu ca nu are erori si ca declaratia in ansamblu este conforma.
 

Foto: pixabay.com


de Alina Ilie

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
saf-tdeclaratia informativa D406recipisa saf-tcorectare erori saf-t


Data aparitiei: 16 Iunie 2023

Votati articolul "Depunerea Declaratiei informative D406: recipisa si corectarea erorilor semnalate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X