email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Examen consultant fiscal 2023: perioada de inscriere, depunerea dosarului, tematica si bibliografia

Examen consultant fiscal 2023: perioada de inscriere, depunerea dosarului, tematica si bibliografia
examen consultant fiscalinscrieri examen consultant fiscalconsultant fiscal bibliografie

Update 26 septembrie 2023:  Camera Consultantilor Fiscali a dat startul inscrierilor la examenul pentru atribuirea calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent, sesiunea noiembrie 2023. Confirmarea inscrierii si numarul de inregistrare se vor afisa pe site-ul CCF, ulterior primirii si verificarii documentelor din dosar.

In conformitate cu Hotararea Consiliului superior nr. 12/2023 privind stabilirea modalitatii de organizare a examenului de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent – sesiunea noiembrie 2023, publicata in MO nr. 827/14.09.2023:

“Art. 3. - (1) Inscrierea la examen se face in perioada 25 septembrie 2023 – 13 octombrie 2023, pe site-ul www.ccfiscali.ro – sectiunea EXAMEN, prin completarea tuturor informatiilor solicitate de aplicatie si transmiterea cererii de inscriere la examen astfel generata.”

Click aici pentru inscrierea on-line la examenul de atribuire a calitatii de consultant fiscal >>

Click aici pentru inscrierea on-line la examenul de atribuire a calitatii de consultant fiscal asistent >>

Va garantam ca nu veti avea niciun fel de emotii la examenul pentru obtinerea calitatii de consultant fiscal, organizat anul acesta! Il veti promova fara probleme! Atuul dvs. il constituie lucrarea Examen Consultant Fiscal 2023o culegere cu 124 de teste-grila rezolvate care va permit sa asimilati perfect materia, gratie unui avantaj unic si extrem de util: la fiecare intrebare, solutia corecta este insotita de explicatii clare, cu mentionarea obligatorie a textului de lege care se aplica si care justifica solutia respectiva.

***

Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examenul de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in sistem online in data de 4 noiembrie 2023.

Examenul online poate fi sustinut de catre candidati de acasa sau din orice alta locatie in care sunt asigurate conexiunea la internet si celelalte conditii tehnice pentru sustinerea examenului (

vezi extras din Regulamentul de examen).

Procedura tehnica privind conectarea pe platforma online si desfasurarea examenului se va publica pe siteul CCF, cu cel putin 15 zile inainte de sustinerea acestuia.

Cine se poate inscrie la examen?

Potrivit prevederilor art. 5 alin. (1) din Regulamentul pentru organizarea examenului de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent, aprobat prin Hotararea Consiliului superior al CCF nr.11/2020, cu modificarile si completarile ulterioare, candidatii la examenul de atribuire a calitatii de consultant fiscal trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:

a) sa fie licentiati ai unei facultati cu profil economic;
b) sa aiba o experienta profesionala de minimum 5 ani, dintre care minimum 3 ani in una sau mai multe dintre urmatoarele activitati:
(i) elaborarea, avizarea, aprobarea sau aplicarea legislatiei fiscale;
(ii) administrare fiscala;
(iii) elaborarea sau aplicarea reglementarilor contabile;
(iv) activitate financiar-contabila;
(v) activitate didactica universitara in domeniul finantelor publice, fiscalitate, politici fiscale si
bugetare, contabilitate financiara, finantele institutiilor publice;
(vi) activitate de consultant fiscal asistent;
c) sa nu aiba antecedente penale pentru savarsirea unor infractiuni sanctionate de legile fiscale, financiarcontabile, vamale, cele care privesc disciplina financiara, precum si alte infractiuni in legatura cu exercitarea activitatilor prevazute la lit. b);
d) sa aiba capacitate deplina de exercitiu;
e) sa fie apti din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei.

Examen consultant fiscal 2023 - cand sunt inscrierile?

Inscrierea la examen se face in perioada 25 septembrie 2023 – 13 octombrie 2023, pe site-ul www.ccfiscali.ro – sectiunea EXAMEN, prin crearea unui cont in aplicatia de gestionare a dosarelor candidatilor la examen, folosind o adresa de e-mail valida.

Nota! Va recomandam folosirea unei adrese de e-mail personale, nu de serviciu (ex. gmail, yahoo) pentru a preintampina eventualele probleme de comunicare intre parti (receptionarea e-mail-urilor transmise de catre Camera Consultantilor Fiscali).

Ulterior crearii contului, trebuie sa introduceti corect si exact toate datele din documentele dumneavoastra ce compun dosarul de examen in vederea validarii acestora, precum si a generarii si transmiterii electronice a cererii de inscriere la examen.

Ce documente contine dosarul?

Dosarul de inscriere va contine urmatoarele documente:

a) cererea de inscriere la examen;
b) informarea cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal destinata candidatilor la
examen/membrilor Camerei Consultantilor Fiscali si declaratia de consimtamant;
c) curriculum vitae;
d) diploma de licenta, in copie, precum si copii ale actelor doveditoare, in cazul schimbarii numelui;
e) carnetul de munca, in copie, adeverinta eliberata de angajator, adrese eliberate de asociatiile profesionale din care fac parte, in cazul profesiilor liberale;
f) actul de identitate, in copie;
g) certificatul de cazier judiciar;
h) certificatul de cazier fiscal;
i) adeverinta medicala eliberata de medicul de familie care sa ateste ca sunt clinic sanatosi;
i1) declaratie pe propria raspundere privind capacitatea deplina de exercitiu (click aici);
j) documentul de plata a taxei de inscriere la examen, (600 lei - conform Hotararii Consiliului superior al Camerei Consultantilor Fiscali nr. 1/2023). Plata taxei se poate face in contul Camerei Consultantilor Fiscali (CUI 18677087) deschis la Banca Transilvania, Sucursala Lipscani - IBAN RO36BTRL04101202D58602XX.

Documentele in copie mentionate mai sus vor fi certificate de titular pentru conformitate cu originalul, folosind sintagma “conform cu originalul” si semnatura.

Depunerea dosarului pentru examenul de consultant fiscal

Atentie! Dosarul care contine toate documentele, inclusiv cererea de inscriere la examen printata si semnata, se transmite in aceeasi perioada prin servicii postale cu confirmare de primire, servicii de curierat sau se depune direct la sediul Camerei Consultantilor Fiscali, la adresa: str. Alexandru Constantinescu nr. 61, sectorul 1, municipiul Bucuresti, cod postal 011472.

Camera Consultantilor Fiscali recomanda transmiterea dosarului de examen prin posta sau prin serviciile de curierat, astfel incat ultima zi a expedierii  sa fie cel tarziu data de 13 octombrie 2023, dovedita prin documentul de expediere sau stampila postei.

Nota! In cazul in care, transmiterea dosarului in format fizic, depaseste termenul de transmitere/depunere mentionat mai sus, cererea dumneavoastra de inscriere la examen urmeaza sa fie respinsa.

Dupa primirea si verificarea dosarului se vor transmite prin e-mail, fiecarui candidat, informatiile din dosar preluate in baza de date a Camerei Consultantilor Fiscali, precum si numarul de inregistrare si rezultatul verificarii dosarului.

Candidatii la examen au obligatia de a verifica exactitatea datelor primite pe e-mail si de a sesiza la adresa de e-mail: examen@ccfiscali.ro eventualele neconcordante intre datele preluate in baza noastra de date si cele din documentele depuse de dumneavoastra pentru inscriere.

Nota! In situatia in care exista neconcordante intre datele introduse electronic si cele din dosarul transmis fizic, Camera Consultantilor Fiscali va solicita candidatilor, prin e-mail sau telefonic, lamuriri in acest sens.

Cand se va publica situatia dosarelor aprobate, respinse sau retrase

Situatia dosarelor, respectiv aprobate, respinse sau retrase, se va publica pe site-ul Camerei Consultantilor Fiscali in data de 30.10.2023.

Pentru a veni in sprijinul candidatilor inscrisi la examen, Camera Consultantilor Fiscali organizeaza in sistem online, cursuri speciale de pregatire pentru fiecare din cele 11 domenii de examinare. Aceste cursuri vor fi programate dupa finalizarea perioadei de inscriere la examen.

Examen de consultant fiscal - alte informatii utile

Conditiile si continutul dosarului pentru consultant fiscal >>

Conditiile si continutul dosarului pentru consultant fiscal asistent >>

Tematica si bibliografia corespunzatoare fiecarui domeniu >>

Hotararea Consiliului superior al CCF nr. 12/2023 privind stabilirea modalitatii de organizare a examenului de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent - sesiunea noiembrie 2023 >>

Foto: pexels.com


de Alina Ilie

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
examen consultant fiscalinscrieri examen consultant fiscalconsultant fiscal bibliografie


Data aparitiei: 20 Septembrie 2023
Ultima actualizare: 26 Septembrie 2023

Votati articolul "Examen consultant fiscal 2023: perioada de inscriere, depunerea dosarului, tematica si bibliografia":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X