email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ultima ora! Guvernul renunta la micsorarea plafoanelor pentru platile cash. Avertismentul lui Ciolacu pentru evazionisti: 'Voi veni peste voi'

Ultima ora! Guvernul renunta la micsorarea plafoanelor pentru platile cash. Avertismentul lui Ciolacu pentru evazionisti: 'Voi veni peste voi'
plati si incasari cu numerarplati cashplafon casierie 2024avans spre decontare

Ca urmare a nemultumirilor exprimate de mediul de afaceri si cetateni, Guvernul Romaniei a luat decizia de a reveni asupra masurilor privind limitarea platilor cash. Potrivit noilor reglementari, din 11 noiembrie 2023, se impunea o reducere semnificativa a plafoanelor pentru platile cash, atat pentru persoane juridice, cat si pentru persoane fizice. Astfel, premierul Marcel Ciolacu a anuntat ca Executivul va renunta la micsorarea plafoanelor pentru platile cash si va face modificari in acest sens in urmatoarea sedinta de Guvern. 

Guvernul renunta la micsorarea plafoanelor pentru platile cash. Limitele actuale vor fi mentinute, insa cu doua exceptii

Intr-un mesaj postat pe Facebook, premierul Marcel Ciolacu a spus ca toate limitele actuale privind platile si incasarile cu cash vor fi mentinute. Vor fi insa doua exceptii: plafonul de casa va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare, 1.000 de lei pe zi.

Recent, Marcel Ciolacu a avut numeroase discutii atat cu oameni simpli, cat si cu mici intreprinzatori si reprezentanti ai sistemului bancar. Acestia si-au exprimat punctul de vedere cu privire la masurile propuse de ANAF si Ministerul Finantelor referitoare la utilizarea numerarului.

"Am spus ca voi fi mereu alaturi de micii intreprinzatori si de oamenii simpli, fara exceptie. In ultimele zile am avut mai multe discutii cu acestia, cat si cu mediul de afaceri si cu reprezentantii sistemului bancar. Si mi-au spus anumite lucruri de bun simt legate de masurile venite de la ANAF si Ministerul Finantelor legate de cash. Acesti oameni nu sunt evazionisti, ci sunt cei pe umerii carora se sprijina aceasta tara!", a transmis Marcel Ciolacu.

Modificarile vor deveni oficiale in sedinta de Guvern de saptamana aceasta

Premierul a anuntat ca modificarile vor fi oficializate in cadrul primei sedinte de Guvern si a subliniat ca are un mesaj ferm catre cei care fac evaziune fiscala.

"Prin urmare, in prima sedinta de Guvern voi revizui propunerile venite de la ANAF si Ministerul Finantelor, pentru ca datoria mea este sa intervin atunci cand lucrurile o iau intr-o directie gresita. Vocea oamenilor, a gospodarilor din mediul rural, a tuturor romanilor este auzita de Guvern

Toate limitele actuale de cash vor fi mentinute, atat la persoanele fizice, cat si la cele juridice. Cu doua exceptii: plafonul de casa va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi. 

Am insa un mesaj pentru evazionistii care au profitat de aceasta discutie din spatiul public: voi veni peste voi! Voi veni si va voi scoate din vami, va voi scoate din birourile institutiilor statului, va voi scoate de peste tot! Asa cum am inceput razboiul cu cei care distrug vietile oamenilor cu pacanelele, nici voi nu veti scapa!", a precizat Marcel Ciolacu in mesajul de pe Facebook.


Sursa foto: Facebook/Ciolacu Marcel


de Alina Ilie

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
plati si incasari cu numerarplati cashplafon casierie 2024avans spre decontare


Data aparitiei: 07 Noiembrie 2023

Votati articolul "Ultima ora! Guvernul renunta la micsorarea plafoanelor pentru platile cash. Avertismentul lui Ciolacu pentru evazionisti: 'Voi veni peste voi'":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X