email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF modifica formularele de inregistrare fiscala: care sunt noutatile privind D010, D013, D015, D016 si D700

ANAF modifica formularele de inregistrare fiscala: care sunt noutatile privind D010, D013, D015, D016 si D700
formulare de inregistrare fiscalad700D015

Ordinul ANAF nr. 2079/2023 privind modificarea si completarea OPANAF nr. 1.699/2021 pentru aprobarea formularelor de inregistrare fiscala a contribuabililor si a tipurilor de obligatii fiscale care formeaza vectorul fiscal a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 27 din 12 ianuarie 2024. Consultantul fiscal Ionut Jinga a explicat pentru portalcontabilitate.ro cum se modifica D010, D013, D015, D016 si D700.

Formulare de inregistrare fiscala - care sunt noutatile?

Astfel, potrivit consultantului fiscal, "ANAF modifica formularele de inregistrare fiscala astfel:

1. Formularul "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoanele juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica" (010) si formularul “Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoanele juridice straine care au locul de exercitare a conducerii efective in Romania” (016):

- reformularea sectiunii utilizate pentru declararea, de catre platitorii de impozit pe profit, a optiunii pentru anul fiscal modificat, precum si pentru renuntarea la aceasta optiune.

2. Formularul "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru contribuabilii nerezidenti care desfasoara activitate in Romania prin unul sau mai multe sedii permanente" (013):

- reformularea sectiunii utilizate pentru declararea, de catre platitorii de impozit pe profit, a optiunii pentru anul fiscal modificat, precum si pentru renuntarea la aceasta optiune,
- completarea cu o sectiune noua, pentru declararea sau inregistrarea, dupa caz, a reprezentantelor contribuabililor nerezidenti care desfasoara activitate in Romania prin unul sau mai multe sedii permanente,
- completarea sectiunii F “Date privind vectorul fiscal pentru alte impozite si taxe datorate” cu doua noi obligatii declarative: impozit pe reprezentanta si contributia pentru finantarea unor cheltuieli in domeniul sanatatii.

3. Formularul "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru contribuabilii nerezidenti care nu au sediu permanent in Romania" (015):


- completarea sectiunii E “Date privind vectorul fiscal pentru alte impozite si taxe datorate” cu o noua obligatie declarativa: contributia pentru finantarea unor cheltuieli in domeniul sanatatii.

Instructiunile de completare a formularului 015 "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru contribuabilii nerezidenti care nu au sediu permanent in Romania" se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza: Declaratia se depune in format hartie, la registratura organului fiscal competent ori la posta prin scrisoare recomandata, la termenele stabilite de legislatia in vigoare.

4. Formularul “Declaratie pentru inregistrarea/modificarea in mediu electronic a mentiunilor ulterioare inregistrarii fiscale, precum si pentru radierea inregistrarii fiscale” (700), intrucat acest formular se utilizeaza pentru declararea mentiunilor ulterioare inregistrarii fiscale, de catre toate categoriile de contribuabili este necesara:

- completarea cu o sectiune noua, pentru declararea reprezentantelor de catre contribuabilii nerezidenti care desfasoara activitate in Romania prin unul sau mai multe sedii permanente,
- reformularea sectiunii utilizate pentru declararea, de catre platitorii de impozit pe profit, a optiunii pentru anul fiscal modificat, precum si pentru renuntarea la aceasta optiune,
- completarea sectiunii F “Date privind vectorul fiscal pentru alte impozite si taxe datorate” a capitolului V “Date privind sectiunile completate” cu o noua obligatie declarativa, impozit pe reprezentanta."

Foto: pexels.com


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
formulare de inregistrare fiscalad700D015


Data aparitiei: 16 Ianuarie 2024
Ultima actualizare: 17 Ianuarie 2024

Votati articolul "ANAF modifica formularele de inregistrare fiscala: care sunt noutatile privind D010, D013, D015, D016 si D700":
Rating:

Nota: 4.25 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X