Lucrezi zi de zi cu planul de conturi. Toti contabilii lucreaza cu el. Si chiar daca cei mai experimentati au ajuns sa cunoasca planul de conturi pe de rost, stii foarte bine ca e vorba doar de o parte din planul de conturi general, anume de partea pe care fiecare contabil o foloseste cel mai des, in functie de specificul activitatii firmei pe care o gestioneaza.
Dar ce faci atunci cand in firma apar activitati economice noi?
Sau atunci cand planul de conturi se imbogateste cu conturi noi?
In mod evident, intervin alte necesitati de evaluare, de impozitare, de raportare a bilantului etc. si toate acestea presupun familiarizarea cu conturi noi pe care le iei din… Planul de Conturi General.
„Planul de Conturi general. Functiunea si corespondenta conturilor” este instrumentul de lucru esential pentru tine!
Planul de conturi este ghidul vital care iti permite exprimarea corecta si exacta, in cifre, a tot ceea ce se intampla in firma din punct de vedere economic. Este ghidul care, pana la urma, iti permite sa iti faci meseria.
Iti recomandam cu toata caldura sa ai acest ghid in forma sa cea mai simpla, cea mai eficienta si cel mai usor de utilizat: „Planul de Conturi general. Functiunea si corespondenta conturilor”, in format tiparit!
Cartea verde a contabilitatii
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Comanda-l chiar acum >>
Atentie! Va reamintim ca, potrivit OMF nr. 981/2024 privind modificarea si completarea unor reglementari contabile, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 539 din 10 iunie 2024, in planul de conturi general s-au introdus urmatoarele conturi noi:
4417 Impozitul pe profit la nivelul impozitului minim pe cifra de afaceri
6351 Cheltuieli cu impozitul suplimentar pentru sectoarele de activitate specifice
697 Cheltuieli cu impozitul pe profit la nivelul impozitului minim pe cifra de afaceri
...Click aici pentru detalii >>
Cele 4 avantaje ale „Planului de Conturi General. Functiunea si Corespondenta conturilor”, in format tiparit:
1) Poti sa-l porti intodeauna cu tine si sa-l consulti ori de cate ori ai nevoie, pentru ca incape fara probleme in geanta.
• Esti la serviciu?
„Planul de Conturi general. Functiunea si corespondenta conturilor” poate si trebuie sa stea permanent la indemana ta, pe un colt al biroului.
• Esti in metrou, acasa sau la vreo intalnire de afaceri si vrei sa limpezesti o neclaritate referitoare la un anumit cont?
Nimic mai simplu: scoti „Planul de Conturi general. Functiunea si corespondenta conturilor” din geanta si totul se rezolva in mai putin de 15 secunde.
2) Este foarte usor de studiat – tehnoredactarea prietenoasa si aerisita iti permite sa ajungi imediat la clasa sau grupa de conturi dorita.
3) Nu risti niciodata sa ramai „in pana”. „Planul de Conturi general. Functiunea si corespondenta conturilor” tiparit nu trebuie descarcat online, deci nu depinde de capriciile conexiunii la Internet, nu se viruseaza, nu devine inutil daca ti se termina bateria la smartphone sau la laptop. Iar corectitudinea sa este sigura (multe documente de pe net sunt pline de erori si, stii foarte bine, in domeniul contabilitatii erorile au consecinte foarte urate).
4) Faci o economie importanta de timp. Cum spuneam, in mai putin de 15 secunde ai informatia dorita.
Comanda acum „Planul de Conturi general. Functiunea si corespondenta conturilor”, in format tiparit, actualizat la zi >>
„Planul de Conturi general. Functiunea si corespondenta conturilor” este structurat pe 3 capitole:
Capitolul 1 - Planul de conturi general
Capitolul 2 - Functiunea Conturilor
Capitolul 3 - Corespondenta Conturilor
Iti atragem atentia asupra capitolului 3 – Corespondenta Conturilor – un material unic, pe care nu il mai gasesti in alta parte. Corespondenta conturilor pune in lumina operatiunile principale ce pot fi inregistrate in debitul/creditul fiecarui cont contabil si te ghideaza in activitatea cotidiana, pentru rezolvarea problemelor aparute (atat cele uzuale, cat si cele mai putin frecvente).
Iar capitolul 2 – Functiunea conturilor – explica functia contabila a conturilor, cea mai importanta dintre functii, deoarece le inmanuncheaza pe toate celelalte. Functia contabila a conturilor inseamna stabilirea unui anumit mod si a anumitor reguli dupa care se efectueaza inregistrari in conturi, in raport cu continutul economic al conturilor si cu continutul economic al tranzactiilor inregistrate.
...Click aici pentru Formularul de Comanda >>
Eficienta muncii tale va creste, fara discutie, si iti vei intari astfel in firma imaginea de profesionist desavarsit, care tine in mana cifrele companiei (adica partea cea mai importanta) si care are intotdeauna raspunsul corect pentru orice.
Foto: pexels.com