email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Garda Financiara - amenzi de 6 milioane intr-o saptamana

garda financiaraamenzi

 

Agentia Nationala de Administrare Fiscala informeaza ca, in perioada 1 – 7 februarie 2010, Garda Financiara a desfasurat 4.092 actiuni de control operativ si inopinat. In urma acestor actiuni au fost aplicate amenzi in valoare totala de 6.276.700 lei, fiind incasate 3.059.100 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri in valoare de 2.564.867 lei.

Dintre actele de control incheiate, 77 de dosare au fost inaintate organelor de urmarire penala, pentru un prejudiciu in suma totala de 41.416.533 lei. Actiunile de control desfasurate de comisarii Garzii Financiare au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale, precum si monitorizarea achizitiilor intracomunitare.

Verificarile care au vizat activitatea unei firme din judetul Giurgiu s-au finalizat prin stabilirea, in sarcina acestui operator economic, a unui prejudiciu de peste 2.500.000 lei.

Intr-o prima etapa, prin conexarea unor informatii obtinute in cursul altor actiuni de control, comisarii Garzii Financiare au stabilit ca societatea in cauza a emis catre un beneficiar, un numar de 8 facturi fiscale, prin care a comercializat cantitatea de 2.616 tone produse agricole. Ulterior, prin extinderea verificarilor, inclusiv pe baza datelor existente in raportarile semestriale ale partenerilor comerciali (declaratia 394), rulajele conturilor bancare ale firmei in cauza si facturile fiscale identificate la terti, a rezultat ca, in intervalul anilor 2007 si 2008, societatea cuprinsa in control a furnizat produse agricole de cultura catre un numar total de 22 beneficiari interni.

In contextul in care reprezentantii societatii s-au sustras sistematic verificarilor iar conform datelor solicitate organelor fiscale a rezultat ca, aferent perioadei controlate, firma in cauza nu a depus declaratiile/deconturile prevazute de cadrul legal, s-a concluzionat ca operatiunile comerciale identificate nu au fost inregistrate in evidentele financiar-contabile ale societatiii giurgiuvene. Conform calculelor efectuate de comisarii Garzii Financiare, a rezultat ca acest operator economic a eludat la plata catre bugetul de stat obligatii fiscale (TVA si impozit pe profit) totalizand 2.568.679 lei. Mai mult, anterior acestei actiuni de control, Garda Financiara a mai stabilit in contul aceleiasi firme, un alt prejudiciu, in cuantum total de 770.987 lei.Motivat de natura aspectelor constatate, pentru continuarea cercetarilor si stabilirea persoanelor vinovate, cazul a fost sesizat in mod operativ Parchetului de pe langa Tribunalul Judetean Giurgiu.


Urmare unor verificari care au vizat activitatea unei firme ialomitene, efectuate la solicitarea  .J.P. Ialomita, comisarii Garzii Financiare au stabilit in sarcina acestui operator economic un  prejudiciu al carui cuantum total depaseste suma de 1.550.000 lei.

In cadrul documentelor de evidenta financiar-contabila puse la dispozitie de catre Politie, au fost identificate un numar de 34 de borderouri de achizitie cereale de la persoane fizice, prin care firma in cauza justifica intrarile acestor marfuri. Extinderea verificarii realitatii si legalitatii acestor inscrisuri a relevat faptul ca pentru 31 din borderourile in cauza, seriile si numerele actelor de identitate inscrise ca fiind ale vanzatorului sunt false, in sensul ca persoanele in cauza nu figureaza in baza de date specializata a Politiei sau documentele de identitate nu apartin persoanelor mentionate.

Aspectele constatate au condus la concluzia ca reprezentantii societatii verificate nu pot justifica, in conditiile legii, prin documente legal intocmite, provenienta unei cantitati totale de 2.830 tone grau, marfa a carei valoare a fost stabilita la suma de 1.556.765 lei. Fata de situatia constatata, in baza prevederilor Legii nr.12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, republicate, comisarii Garzii Financiare au dispus confiscarea contravalorii graului in cauza, masura dublata de sanctionarea contraventionala cu amenda de 20.000 lei.
Totodata, conform prevederilor legale, pentru acest operator economic, a fost emisa o decizie de instituire de masuri asiguratorii, care a fost transmisa, impreuna cu o copie a actului de control, catre Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Braila.

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
garda financiaraamenzi


Data aparitiei: 12 Februarie 2010

Votati articolul "Garda Financiara - amenzi de 6 milioane intr-o saptamana":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

X