email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ONRC anunta: Firmele isi vor suspenda activitatea direct pe internet

ONRCsuspendare activitate firma

 

Cu o investitie de circa 52 milioane lei, Registrul Comertului va implementa 34 de servicii online, cel mai important dintre ele fiind cel de plati electronice. Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) va finanta cu fonduri structurale de 21,5 milioane lei implementarea a 34 de noi servicii online pentru pagina de web a Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).

Proiectul, in valoare totala de 51,9 milioane lei, prevede si modernizarea a inca zece servicii publice, scopul fiind cresterea anuala cu 5% a numarului de utilizatori, dupa cum estimeaza oficialii ONRC. Pentru 2015, ei asteapta o crestere de 25% a persoanelor care folosesc serviciile online.

Una dintre cele mai importante schimbari este implementarea unui sistem de plati online (e-payment), care sa acopere toate serviciile comerciale oferite de ONRC.

„In prezent, platile se fac fie la sediul nostru, fie la trezorerie, intrucat clientii trebuie sa faca dovada platii. Un serviciu de e-payment, care sa elimine aceste drumuri, ar fi extraordinar”, a precizat, pentru Cuget Liber, Corina Tapu, directorul ONRC Constanta.

MCSI urmareste si „eficientizarea fluxului de informatii dintre ONRC si 16 institutii publice, care vor beneficia de o reducere a timpului necesar obtinerii informatiilor din Registrul Comertului”. Pe langa modernizarea infrastructurii informatice, MCSI va pregati in jur de 100 de angajati ai Oficiului, atat la nivel central cat si in judete, pentru a face fata noilor provocari din era 2.0. Nu in ultimul rand, vor fi achizitionate 384 de calculatoare si software-ul necesar.

„Important este sa imbunatatim capacitatea de prelucrare si stocare a datelor si accesul la aplicatii. Proiectul va fi implementat in urmatoarele 12 luni. La final, cele 34 de servicii online vor fi integrate in platforma e-Romania”, spun oficialii MCSI. Desigur, cei de la ONRC spera ca majoritatea serviciilor accesate sa fie cele de inregistrare de noi firme, in loc de dizolvari si suspendari de activitate. In orice caz, estimarea de crestere cu 25% a celor care vor folosi serviciile electronice se mentine, fie ca va fi fost vorba de inregistrari sau radieri. Deocamdata, mediul autohton de afaceri a raspuns apelului Ministerului Finantelor Publice, de depunere a situatiilor financiare pe anul 2009. Dintr-un total de 789.548 firme inregistrate, peste 585.000 (aproape 75%) au depus documentele necesare, potrivit datelor publicate de ONRC.

NOUTATI Contabile 2024

Stiati ca lipsa politicilor si procedurilor contabile este amendadata cu pana la 4.000 lei?


Comandati chiar acum pachetul complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile!

In plus, beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru cumparaturi a caror valoare depaseste 247 lei (TVA inclusa)!

Pachet Complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile cuprinde:

  Stick Manual de politici contabile (100% editabil)
  Stick Proceduri contabile pentru societati comerciale (100% editabil)

Grabiti-va sa comandati ACUM pachetul dvs. cu politici si proceduri contabile!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ONRCsuspendare activitate firma


Data aparitiei: 16 Iunie 2010

Votati articolul "ONRC anunta: Firmele isi vor suspenda activitatea direct pe internet":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X