Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Planul de conturi general 2025"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Planul de conturi general 2025
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate

Romanii a caror avere creste cu cel putin 50 de mii de euro intr-un an, obligati sa depuna la ANAF o declaratie de patrimoniu

Data actualizarii: 30 Septembrie 2010
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Incepand cu 2011, nu numai politicienii vor fi obligati sa depuna, o data pe an, declaratie de avere. Fiscul se pregateste sa le impuna romanilor bogati a caror avere creste cu cel putin 50 de mii de euro intr-un an sa depuna o declaratie de patrimoniu, a declarat pentru gandul directorul Directiei de Control din ANAF, Marian Morcoasa.

Daca dividendele declarate de firma bogatului nu se “potriveste” cu declaratia de patrimoniu, atunci averea nedeclarata va fi impozitata cu 16%. “Tot prin aceste modificari legislative este prevazuta com-petenta organelor fiscale de a exercita inspectia fiscala pentru o anumita pe-rioada, asupra persoanelor fizice la care se constata o crestere de patrimoniu, nejustificata prin veniturile declarate la organele fiscale competente”, a declarat Marian Morcoasa.

CE PREVEDE LEGEA

• Prin noile propuneri legislative care au in vedere inceperea si completarea procesului de a include conformarea veniturilor mari ca parte a strategiei de impozitare a ANAF, sunt definite veniturile din alte surse care includ si cresterea de patrimoniu a oricarei persoane fizice identificata de organele fiscale, crestere de patrimoniu care nu are la baza venituri impozitate (declarate) si venituri neimpozabile, potrivit legii.

• Totodata este definita cresterea de patrimoniu prin care se intelege diferenta dintre valoarea bunurilor mobile si imobile, precum si a drepturilor si obligatiilor cu valoare economica, detinute la sfarsitul anului fata de cele existente la inceputul anului, stabilindu-se modul de impozitare a acesteia. De asemenea, cota de impozitare aplicata cresterii de patrimoniu va fi de 16%.

• Tot prin aceste modificari legislative e prevazuta competenta organelor fiscale de a exercita inspectia fiscala asupra persoanelor fizice la care se constata o crestere de patri-moniu pe o anumita perioada, nejustificata prin veniturile declarate la organele fiscale competente.

Se propune introducerea obligatiei persoanelor fizice de a depune Declaratia de patrimoniu in situatia in care se inregistreaza o crestere semnificativa de patrimoniu pe parcursul unui an.

Sursa: Gandul.info

Informatii de top de la expertii PortalContabilitate.ro

- cel mai cunoscut site de consultanta fiscal-contabila din Romania -

Vrei sa vezi si tu TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?

Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT - Completeaza formularul de mai jos:

- Vei gasi Legislatie la zi + Consultanta detaliata de la experti

Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului!
Conform cerintelor Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Planul de conturi general 2025"


X