Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate

In ce mod calculam majorarile de intarziere pentru neplata in termen a redeventei datorate?

Data actualizarii: 24 Iunie 2011
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In cazul in care o societate nu plateste la termen redeventa datorata, sunt calculate majorari incepand cu termenul care a fost depasit. Obligatiile de plata datorate bugetelor locale sufera majorari in cazul neachitarii la termenul de scadenta, acestea fiind calculate conform reglementarilor in vigoare.

Potrivit art. 4 alin (1) din OUG 54/2006 privind regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publica,  redeventa obtinuta prin concesionare se face venit la bugetul de stat sau la bugetele locale, dupa caz.

In cazul unui contract de concesiune realizat cu primaria, se considera ca veniturile reglementate de contractul incheiat cu concedentul sunt venituri ale bugetelor locale  si au natura creantelor bugetare altele decat cele provenind din impozite, taxe, alte contributii stabilite potrivit legii.
 
Astfel la art. 124 indice 1 alin (1) si alin (2) din OG 92/2003 privind Codul de procedura fiscala republicat 3,  se precizeaza:

Prin exceptie de la prevederile art. 119 alin. (1) si art. 120 indice 1, pentru neachitarea la termenul de scadenta de catre debitor a obligatiilor de plata datorate bugetelor locale, se datoreaza dupa acest termen majorari de intarziere.
 
Nivelul majorarii de intarziere este de 2% din cuantumul obligatiilor fiscale principale neachitate in termen, calculata pentru fiecare luna sau fractiune de luna, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv.
 
Se considera ca, in situatia data, au fost calculate majorari fiecare zi de intarziere si nu pentru fractiune de luna, asa cum se prevede  la articolul mentionat mai sus.
 

Informatii de top de la expertii PortalContabilitate.ro

- cel mai cunoscut site de consultanta fiscal-contabila din Romania -

Vrei sa vezi si tu TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?

Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT - Completeaza formularul de mai jos:

- Vei gasi Legislatie la zi + Consultanta detaliata de la experti

Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului!
Conform cerintelor Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X