In cazul in care o societate nu plateste la termen redeventa datorata, sunt calculate majorari incepand cu termenul care a fost depasit. Obligatiile de plata datorate bugetelor locale sufera majorari in cazul neachitarii la termenul de scadenta, acestea fiind calculate conform reglementarilor in vigoare.
Potrivit art. 4 alin (1) din OUG 54/2006 privind regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publica, redeventa obtinuta prin concesionare se face venit la bugetul de stat sau la bugetele locale, dupa caz.
In cazul unui contract de concesiune realizat cu primaria, se considera ca veniturile reglementate de contractul incheiat cu concedentul sunt venituri ale bugetelor locale si au natura creantelor bugetare altele decat cele provenind din impozite, taxe, alte contributii stabilite potrivit legii.
Astfel la art. 124 indice 1 alin (1) si alin (2) din OG 92/2003 privind Codul de procedura fiscala republicat 3, se precizeaza:
Prin exceptie de la prevederile art. 119 alin. (1) si art. 120 indice 1, pentru neachitarea la termenul de scadenta de catre debitor a obligatiilor de plata datorate bugetelor locale, se datoreaza dupa acest termen majorari de intarziere.
Nivelul majorarii de intarziere este de 2% din cuantumul obligatiilor fiscale principale neachitate in termen, calculata pentru fiecare luna sau fractiune de luna, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv.
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Se considera ca, in situatia data, au fost calculate majorari fiecare zi de intarziere si nu pentru fractiune de luna, asa cum se prevede la articolul mentionat mai sus.