email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OUG nr. 68 din 2012: Clarificari privind preluarea de autoturisme in leasing

OUG nr. 68/2912autoturismeinstitutii publiceleasingsocietati capital integral



Pentru evitarea unor interpretari eronate ale prevederilor art. V din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 68/2012 pentru modificarea si completarea unor acte normative si reglementarea unor masuri financiar - fiscale s-a completat art. 5 din Ordonanta Guvernului nr.80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile administratiei publice si institutiile publice, Ministerul Finantelor Publice face urmatoarele precizari:

Referitor la achizitionarea de autoturisme in anul 2012

Potrivit alin. (1) al art. 24 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, cu modificarile si completarile ulterioare, autoritatilor si institutiilor publice, indiferent de forma de finantare si subordonare, li se interzice achizitionarea, preluarea in leasing sau inchirierea de autoturisme, cu exceptiile prevazute la alin. (3) al aceluiasi articol, respectiv:

-    achizitiile pentru realizarea proiectelor finantate din imprumuturi, din fonduri externe nerambursabile si din fondurile de cofinantare si prefinantare aferente, precum si din fonduri provenite din donatii si sponsorizari;
-    achizitionarea de autoturisme in cadrul "Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national;
-    inchirierea de autoturisme de catre Ministerul Afacerilor Externe, pentru asigurarea logisticii necesare organizarii evenimentelor de politica externa, doar in situatia in care autovehiculele din parcul institutiei nu corespund obiectivelor care trebuie indeplinite.

Precizam ca dispozitiile art. 24 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2009 se aplica pana la data de 31 decembrie 2012, astfel cum se prevede la art. 20 alin. (1) al art. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 80/2010 pentru completarea art. 11 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 37/2008 privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul bugetar, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 283/2011.

Prin art. V din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 68/2012 pentru modificarea si completarea unor acte normative si reglementarea unor masuri financiar - fiscale s-a completat art. 5 din Ordonanta Guvernului nr.80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile administratiei publice si institutiile publice, in sensul introducerii unor plafoane maximale privind capacitate cilindrica si valoarea autoturismelor care se achizitioneaza, in conditiile legii, de catre autoritatile si institutiile publice, precum si de catre regiile autonome si societatile nationale, companiile nationale si societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat.

Prin urmare, prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.68/2012 nu se abroga masura de interdictie a achizitionarii de autoturisme aplicabila pana la 31 decembrie 2012, ci se introduc normative suplimentare pentru dotarea cu autoturisme de catre autoritatile si institutiile publice, precum si de catre regiile autonome si societatile nationale, companiile nationale si societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, normative care au caracter general si aplicabilitate nelimitata in timp.

Astfel, in anul 2012, incepand cu data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.68/2012, autoritatile si institutiile publice pot achizitiona autoturisme numai in conditiile exceptiilor prevazute de alin. (3) al art. 24 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.34/2009 si respectand restrictiile referitoare la capacitatea cilindrica si valoare reglementate prin art. 5 din Ordonanta Guvernului nr.80/2001, astfel cum a fost completata prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 68/2012."



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
OUG nr. 68/2912autoturismeinstitutii publiceleasingsocietati capital integral


Data aparitiei: 21 Noiembrie 2012

Votati articolul "OUG nr. 68 din 2012: Clarificari privind preluarea de autoturisme in leasing":
Rating:

Nota: 2 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X