email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Esti PFA? Plateste impozitul pana la 25 iunie si evita amenzile!

Taxe si ImpozitePFAimpozit 25 iunieactivitati independenteCAScontributii


Pana la 25 iunie a.c. contribuabilii sunt obligati sa depuna la Fisc mai multe declaratii fiscale si sa isi indeplineasca obligatiile de plata in functie de activitate desfasurata.

Printre aceste categorii se numara si personalele fizice autorizate (PFA) care trebuie sa achite pana la inclusiv 25 iunie a.c. impozitul pe venit si contributiile sociale, plati anticipate aferente celui de-al doilea trimestru din 2013.

In concret, aceste plati anticipate in contul impozitului pe venit aferent trimestrului II 2013 se vor face de catre persoanele fizice organizate ca intreprinderi individuale, intreprinderi familiale, persoane fizice autorizate, care realizeaza venituri din activitati independente (comerciale, prestari servicii), profesii libere sau cedarea folosintei bunurilor, indiferent daca sunt impuşi in sistem real sau la norma de venit,

Contribuabilii care desfasoara activitati independente sau profesii libere vor plati la unitatea fiscala de domiciliu al contribuabilului: contributia de asigurari sociale (CAS) in cota de 31,3% si contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS) in cota de 5,5% reprezentand platile anticipate aferente trimestrului II 2013.

Conturile in care se incaseaza contributiile sunt:

- 22.21.03.12 "Contributii de asigurari sociale de stat" datorate de persoane care realizeaza venituri din activitati independente, activitati agricole si asocieri fara personalitate juridica;

- 26.21.05.03.02 "Contributii de asigurari sociale de sanatate" datorate de persoane care realizeaza venituri din activitati independente si alte activitati si persoanele care nu realizeaza venituri.

Cei care nu platesc  la timp aceste sume datorate, vor plati ulterior o serie de dobanzi si penalitati de intarziere, conform art. 119-120^1 Codul de Procedura Fiscala.

Nota: Dobanzile se calculeaza pentru fiecare zi de intarziere, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv. Nivelul dobanzii este de 0,04% pentru fiecare zi de intarziere.


de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Taxe si ImpozitePFAimpozit 25 iunieactivitati independenteCAScontributii


Data aparitiei: 19 Iunie 2013

Votati articolul "Esti PFA? Plateste impozitul pana la 25 iunie si evita amenzile!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X