Revolutia fiscala tinde sa se transforme intr-o adevarata revolta care va cuprinde toata tara. Premierul Mihai Tudose este luat la intrebari de catre cele mai mari companii private din Romania in privinta mesajelor sale publice centrate pe acuzatiile la adresa mediului privat, care sunt si false si daunatoare societatii. Reprezentantii acestora adreseaza o intrebare directa si clara, una la care au nevoie de un raspuns acum: cine raspunde daca reforma fiscala promovata de guvern esueaza?, potrivit site-ului zf.ro.
Inca se resimte socul provocat de schimbarile fiscale aparute in urma sedintei de miercuri, 8 noiembrie 2017, astfel ca este normal ca firmele romanesti sa nu se resemneze peste noapte. Nici Guvernul, nici reprezentantii PSD nu sunt dispusi sa ajunga la un consens, motiv pentru care apar intrebari ca aceasta: cine va raspunde daca aceasta “reforma fiscala” nu va avea rezultatele dorite? Si este greu de crezut ca acestea vor exista tinand cont de conditiile prezente.
Cititi si: OG 79/2017 de modificare a Codului Fiscal, publicata in Monitorul Oficial
Conform sursei citate, intr-o scrisoare deschisa adresata sefului Executivului, Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR), organizatie care reuneste 2.000 de companii romanesti si straine din piata locala, cu 600.000 de salariati si afaceri de 50 de miliarde de euro pe an, spune ca membrii sai vor respecta si vor aplica noul Cod fiscal, desi observatiile reprezentantilor sai nu au fost luate in seama la modificarea lui, dar subliniaza apasat: „Ce se va intampla daca nu ne-am inselat“?
„Mesajul public lansat de dumneavoastra in numele guvernului, conform caruia mediul de afaceri este cel care genereaza lipsa de fonduri la buget pentru scoli, infrastructura sau servicii medicale, este unul profund fals si daunator societatii romanesti.“
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Tot mai multe companii ce aveau bugetele pentru anul 2018 aproape de final sunt nevoite sa le refaca. Sunt puse in balanta pierderile, castigurile, investitia in modificarile softurilor si posibilele recompense ale angajatilor. Viitorul nu suna bine si nu exista nimeni care sa poata asigura companiile romanesti ca reforma fiscala va oferi rezultate bune 100%.