email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai mari companii din Romania au nevoie de un raspuns ACUM: cine raspunde daca “reforma fiscala” esueaza?

Cele mai mari companii din Romania au nevoie de un raspuns ACUM: cine raspunde daca “reforma fiscala” esueaza?
reforma fiscalacompanii privateOG 79/2017codul fiscal

Revolutia fiscala tinde sa se transforme intr-o adevarata revolta care va cuprinde toata tara. Premierul Mihai Tudose este luat la intrebari de catre cele mai mari companii private din Romania in privinta mesajelor sale publice centrate pe acuzatiile la adresa mediului privat, care sunt si false si daunatoare societatii. Reprezentantii acestora adreseaza o intrebare directa si clara, una la care au nevoie de un raspuns acum: cine raspunde daca reforma fiscala promovata de guvern esueaza?, potrivit site-ului zf.ro.


Inca se resimte socul provocat de schimbarile fiscale aparute in urma sedintei de miercuri, 8 noiembrie 2017, astfel ca este normal ca firmele romanesti sa nu se resemneze peste noapte. Nici Guvernul, nici reprezentantii PSD nu sunt dispusi sa ajunga la un consens, motiv pentru care apar intrebari ca aceasta: cine va raspunde daca aceasta “reforma fiscala” nu va avea rezultatele dorite? Si este greu de crezut ca acestea vor exista tinand cont de conditiile prezente.

Cititi si: OG 79/2017 de modificare a Codului Fiscal, publicata in Monitorul Oficial

Conform sursei citate, intr-o scrisoare deschisa adresata sefului Executivului, Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR), organizatie care reu­nes­te 2.000 de companii romanesti si straine din piata locala, cu 600.000 de salariati si afaceri de 50 de miliarde de euro pe an, spu­ne ca membrii sai vor respecta si vor aplica noul Cod fiscal, desi observatiile repre­zen­tan­tilor sai nu au fost luate in seama la mo­di­ficarea lui, dar subliniaza apasat: „Ce se va intampla daca nu ne-am inselat“?

Mesajul public lansat de dumneavoastra in numele guvernului, conform caruia mediul de afaceri este cel care genereaza lipsa de fonduri la buget pentru scoli, infra­struc­tura sau servicii medicale, este unul pro­fund fals si daunator societatii romanesti.


Tot mai multe companii ce aveau bugetele pentru anul 2018 aproape de final sunt nevoite sa le refaca. Sunt puse in balanta pierderile, castigurile, investitia in modificarile softurilor si posibilele recompense ale angajatilor. Viitorul nu suna bine si nu exista nimeni care sa poata asigura companiile romanesti ca reforma fiscala va oferi rezultate bune 100%.


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
reforma fiscalacompanii privateOG 79/2017codul fiscal


Data aparitiei: 13 Noiembrie 2017

Votati articolul "Cele mai mari companii din Romania au nevoie de un raspuns ACUM: cine raspunde daca “reforma fiscala” esueaza?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X