email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Contabilitatea unei microintreprinderi: portite legislative pentru a face fata modificarilor din 2023

Contabilitatea unei microintreprinderi: portite legislative pentru a face fata modificarilor din 2023
contabilitate microintreprinderemicrointreprindere 2018monografie contabila microintreprindere

Anul acesta autoritatile au facut peste 20 de interventii pentru a modifica legislatia privind microintreprinderile. Unul dintre cele mai importante acte normative este OG 16/2022, emisa la jumatatea lunii iulie 2022, care modifica esential fiscalitatea platitorilor de impozit pe veniturile microintreprinderilor, dar si a persoanelor fizice care obtin venituri din activitati independente, dividende sau chirii. Marile surprize vor aparea in 2023!

Alege acum, in perfecta cunostinta de cauza, forma optima de organizare a activitatii firmei tale, pentru venituri protejate fiscal si profituri maxime in 2023! Experti in impozitarea microintreprinderilor si alegerea judiciosa a formei de organizare in functie de profilul afacerii tale iti ofera acum tot sprijinul lor in lucrarea actualizata: Contabilitatea microintreprinderilor

Partea nevazuta a icebergului sau ce-ti pregateste ANAF-ul prin OG nr.16/2022

In lucrarea propusa gasesti:

- toate informatiile necesare cunoasterii legislatiei in vigoare
- explicatii pentru implementare corecta si evitarea conflictelor cu inspectorii ANAF
- suport pentru alegeri corecte in vederea optimizarii cheltuielilor fiscale viitoare.

Incepand cu ianuarie 2023, conditiile care permit functionarea in regim de microintreprindere cu impozit de doar 1% sunt din ce in ce mai aspre si mai greu de atins!

  • Tot mai multe firme vor deveni platitoare de impozit pe profit (cele cu venituri din consultanta au cel mai mult de suferit, vor plati un impozit de 16% dupa scaderea cheltuielilor - care, in general, la firmele de consultanta sunt mici). 
  • Impozitul pe dividende creste de la 5% la 8%
  • Contributia la sanatate creste si ea pentru dividende (in functie de 3 plafoane)

Click aici pentru Optimizarea fiscala - Capitolul din lucrare care te ajuta sa faci cele mai intelepte alegeri pentru buzunarul afacerii tale in 2023!

Ia masuri adecvate  din timp! Specialistii nostri te consiliaza acum in orice problema cu care te confrunti! Te ajuta sa faci fata tuturor cerintelor impuse de legislatia in vigoare acum si de la 1 ianuarie 2023 pentru microintreprinderi prin:

- cunoasterea perfecta si amanuntita a noii legislatii in vigoare
- alegerea celei mai avantajopse forme de organizare pentru afacerea ta, pentru sarcini fiscale LEGALE minime si profit maxim
inregistrari fiscal-contabile corecte
- cunoasterea unor „portite legislative” si oportunitati de plata pe minim a obligatiilor fiscal-contabile specifice
- aplicarea corecta a legii pentru evitarea greselilor de interpretare a legii sau a erorilor in registrele tale contabile
- cunoasterea a ceea ce ANAF-ul controleaza cu predilectie, pregatirea perfecta a controalelor pentru evitarea amenzilor/ reincadrarilor in alte categorii de impozite/ platilor suplimentare.

Comanda acum exemplarul tau din Contabilitatea microintreprinderilor! Pentru alegeri corecte si sigure privind viitorul afacerii tale!


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

NOU! Sistemul e-Factura a devenit obligatoriu!


 Ce aveti de facut pentru a respecta legea?

Raspunsurile exacte va sunt oferite de reputatul consultant fiscal Ionut Jinga. Acesta va explica in detaliu procedurile de urmat si toate subtilitatile utilizarii celor 2 instrumente intr-o lucrare “fierbinte” in contextul actual - e-FACTURA. e-TRANSPORT 2024. Noutati, Obligatii, sanctiuni.

In lucrarea e-FACTURA. e-TRANSPORT 2024. Noutati, Obligatii, sanctiuni sunt prezentate cele mai delicate intrebari ale contribuabililor privind sistemele e-Factura si e-Transport, inclusiv intrebari din sectiunea specializata de pe site-ul ANAF!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contabilitate microintreprinderemicrointreprindere 2018monografie contabila microintreprindere


Data aparitiei: 21 Martie 2018
Ultima actualizare: 14 Februarie 2023

Votati articolul "Contabilitatea unei microintreprinderi: portite legislative pentru a face fata modificarilor din 2023":
Rating:

Nota: 3.97 din 5 din 72 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Definitia intreprinderilor legate: clarificari aduse de MF

    • Ministerul Finantelor propune o noua definitie a intreprinderilor legate in contextul impozitarii microintreprinderilor, conform unui proiect de OUG publicat miercuri, 13 martie.  Prevederile urmeaza sa se aplice incepand cu verificarea incadrarii in categoria microintreprinderilor in anul 2024.  Aceasta propunere legislativa clarifica aplicarea regulior fiscale, mai ales in contextul aparitiei confuziilor generate de prevederile OUG 115/2023 (art. 47 alin...» citeste mai departe aici

  • Salariat cu norma intreaga si titular PFA: studiu de caz privind plata CASS

    • Conform Codului Fiscal, in anul 2024, PFA trebuie sa plateasca la stat un impozit in cota de 10% din venitul net, atat pentru activitatile din sistem real, cat si pentru cele cu norma de venit. Diferenta este la PFA in sistem real, pentru care din acest an si CASS devine cheltuiala deductibila (pana acum intra doar CAS-ul in facilitate). Acest lucru inseamna ca din venitul net se scade CAS-ul si CASS-ul. Salariat si titular PFA 2024 - studiu de caz ...» citeste mai departe aici

  • HORECA in 2024: legislatie explicata si monografii contabile

    • HoReCa este, fara niciun dubiu, un sector vital al economiei, cu o pondere majora, alaturi de comert si transporturi, la cresterea PIB. Este un adevarat barometru care reflecta mai precis decat orice statistici disponibilitatile de consum si, implicit, nivelul de trai al populatiei. Si tocmai din cauza importantei sale, acest sector este vizat adesea de modificari legislative care aduc fie restrictii, fie facilitati, fie noi proceduri sau noi taxe si impozite. Iar t...» citeste mai departe aici

  • Retur produse vandute: monografia contabila aplicabila atat pentru vanzator, cat si pentru cumparator

    • Societatea AbaProd SRL, avand ca obiect de activitate productia de imbracaminte, platitoare de impozit pe profit si TVA, a livrat catre Eva SRL produse finite cu incasare pe masura vanzarii, in doua transe: o livrare in luna decembrie N-1, in valoare de 1.000 lei + TVA (cost de productie 600 lei) si o livrare in luna ianuarie N, de 2.000 lei + TVA (cost de productie 1.400 lei). In luna ianuarie, clientul a achitat contravaloarea a 50% din produsele vandute. In luna iunie N, clientul i...» citeste mai departe aici