Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate

Case de marcat

Data actualizarii: 15 Iunie 2006
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intrebare:

In conditiile in care “MONETARUL” nu mai este document de inregistrare a veniturilor, firma mai trebuie sa intocmeasca acest document la sfarsitul zilei?

Veniturile se inregistreaza pe baza bonului de casa zilnic?

Raspuns (dat in aprilie 2006)

In conditiile in care, aveti obligatia de a utiliza case de marcat electronice fiscale, potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza case de marcat electronice fiscale, republicata, documentul in baza caruia veti inregistra veniturile in contabilitate este raportul fiscal de inchidere zilnica si care contine: denumirea si codul fiscal ale agentului economic emitent; adresa de la locul de instalare a aparatului de marcat electronic fiscal; logotipul si seria fiscala ale aparatului; numarul de ordine numerotat progresiv; data si ora emiterii; numarul bonurilor emise in ziua respectiva; valoarea totala a operatiunilor efectuate si totalul taxei pe valoarea adaugata, cu precizarea nivelului cotei, valoarea totala a operatiunilor scutite de taxa pe valoarea adaugata, precum si valoarea taxelor care nu se cuprind in baza de impozitare a taxei pe valoarea adaugata. (art. 4 alin.(3) din O.U.G. nr. 28/1999)

In situatia defectarii aparatelor de marcat electronice fiscale, pana la repunerea in functiune a acestora, aveti obligatia de a inregistra intr-un registru, special intocmit in acest sens, toate operatiunile efectuate si sa emita facturi fiscale pentru respectivele operatiuni, la cererea clientului (art. 1 alin.(4) din O.U.G. nr. 28/1999).

Mentionam, de asemenea faptul ca, registrul special si raportul fiscal de inchidere zilnica sunt documente avute in vedere de catre organele fiscale cu ocazia verificarii veniturilor care stau la baza determinarii impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat. Registrul special se arhiveaza si se pastreaza pe o perioada de 10 ani, iar raportul fiscal de inchidere zilnica, pe o perioada de 5 ani.

Precizam, totodata, ca aveti, de asemenea, obligatia de a depune lunar, pana la data de 25 inclusiv ale lunii urmatoare, la organul fiscal teritorial raportul memoriei fiscale pe perioada de raportare, de regula o data cu depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat (Declaratia 100) (art. 4 alin.(10) din O.U.G. nr. 28/1999).






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X