email
Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noutati din domeniul fiscal si contabil. O retrospectiva a celor mai importante acte normative

Ordinul 845/2014planul de conturiraportare30 iunie 2014OANAF 1847/2014


Regasiti mai jos o lista cu acte normative de interes de interes pentru profesia contabila, aparute in iulie 2014, in Monitorul Oficial al Romaniei

I. OANAF 1847/2014 pentru aprobarea procedurilor de aplicare a art. 78^1 din Codul de procedura fiscala, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare.

in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 535 din 18 iulie 2014, a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1847/2014 pentru aprobarea urmatoarelor proceduri:

- Procedura de declarare a contribuabililor inactivi;
- Procedura de reactivare a contribuabililor declarati inactivi din 01.07.2014;
- Procedura de indreptare a erorilor materiale;
- Procedura de scoatere din evidenta contribuabililor declarati inactivi a contribuabililor radiati.

De asemenea, actul normativ aproba modelul si continutul urmatoarelor formulare:

- Decizie de declarare in inactivitate, cod M.F.P. 14.13.26.90;
- Decizie de reactivare, cod M.F.P. 14.13.26.91;
- Decizie de indreptare a erorii materiale, cod M.F.P. 14.13.26.92;
- Decizie de respingere a cererii de reactivare/indreptare a erorii materiale, cod M.F.P. 14.13.26.93;
- Notificare privind indeplinirea conditiilor pentru declararea ca inactiv, potrivit prevederilor art. 78^1 alin. (1) lit.

a) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, cod M.F.P. 14.13.07.99/1;

- Notificare privind neconcordante intre documentele furnizate si evidenta fiscala, cod M.F.P. 14.13.07.99/2;

- Aviz privind propunerea de declarare in inactivitate potrivit art. 78^1 alin. (1) lit. b)/lit. c) din Codul de procedura fiscala/de reactivare/de indreptare a erorii materiale, pentru organele de inspectie fiscala, cod M.F.P. 14.13.26.99/a;

- Aviz privind propunerea de declarare in inactivitate potrivit art. 78^1 alin. (1) lit. c) din Codul de procedura fiscala/de reactivare/de indreptare a erorii materiale, pentru Directia generala antifrauda fiscala, cod M.F.P. 14.13.07.99/d.i.

Potrivit actului normativ, se va organizeaza la nivelul Agentiei Nationale de Administrare, Registrul
contribuabililor inactivi/reactivati. Registrul este public si se va afisa pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, www.anaf.ro, la sectiunea "Informatii publice".

Competenta pentru declararea starii de inactivitate fiscala, reactivare si indreptarea erorilor, conform art. 78^1 din Codul de procedura fiscala, revine directiilor generale regionale ale finantelor publice, respectiv Directiei generale de administrare a marilor contribuabili, la propunerea compartimentelor cu atributii in domeniul gestionarii registrului contribuabililor din cadrul organelor fiscale in a caror evidenta fiscala sunt inregistrati contribuabilii, a organelor de inspectie fiscala sau Directiei generale antifrauda fiscala, dupa caz.


II. Ordinul MFP nr. 936 din 16 iulie 2014 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabila la 30 iunie 2014 a operatorilor economici.

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 540 din 21 iulie 2014, a fost publicat Ordinul Ministrului de Finante nr. 936/2014 prin care se aproba Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2014 a operatorilor economici.

Fac obiectui acestui ordin, urmatoarele entitati:

- persoanele carora le sunt incidente Reglementarile contabile conforme cu Directiva a IV- a a Comunitatilor Economice Europene, parte componenta a Reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 3.055/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, si care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei.

- societatile carora le sunt incidente Reglementarile contabile conforme cu Standardele internationale de raportare financiara, aplicabile societatilor comerciale ale caror valori mobiliare sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata, aprobate prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul finantelor publice, nr. 1.286/2012, cu modificarile si completarile ulterioare, si care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei.

Incadrarea intr-unul dintre criteriile anterior prevazute se efectueaza pe baza indicatorilor determinati din situatiile financiare anuale ale exercitiului financiar precedent, respectiv a balantei de verificare incheiate la finele exercitiului financiar precedent. Aceleasi prevederi se aplica si in cazul entitatilor care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic, potrivit Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Prevederile acestui ordin se aplica si subunitatilor deschise in Romania de societati rezidente in state apartinand Spatiului Economic European, indiferent de exercitiul financiar ales, in conditiile legii. Acestea vor verfica incadrarea in criteriile prevazute pe baza indicatorilor determinati conform raportarii contabile anuale la 31 decembrie 2013.


III. Ordinul MFP nr. 845 din 25 iulie 2014 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind organizarea si conducerea contabilitatii institutiilor publice, Planul de conturi pentru institutiile publice si instructiunile de aplicare a acestuia, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.917/2005

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 486 bis din 30 iunie 2014, a fost publicat Ordinul
Ministrului de Finante nr. 845/2014 prin care se modifica si completeaza Normele metodologice
privind organizarea si conducerea contabilitatii institutiilor publice precum si Planul de conturi pentru institutiile publice si instructiunile de aplicare a acestuia.

Ordinul intra in vigoare de la data de 1 iulie 2014. Institutiile publice trebuie sa asigure implementarea planului de conturi asa cum a fost modificat si completat prin or din astfel incat situatiile financiare sa se intocmeasca in anul 2014 pe formularele aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 629/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare trimestriale ale institutiilor publice, precum si a unor raportari financiare lunare in anul 2009, cu modificarile si completarile ulterioare, utilizand conturile aprobate prin Ordinul 845/2014.

Sursa: Revista Pro Domo Nr. 7/2014

de Contabilul.ro

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Ordinul 845/2014planul de conturiraportare30 iunie 2014OANAF 1847/2014

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Data aparitiei: 18 August 2014


Votati articolul "Noutati din domeniul fiscal si contabil. O retrospectiva a celor mai importante acte normative":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


ClubContabilitate.ro - intrebarea zilei

Poate fi vorba despre prejudiciu ? cum se calculeaza / cum se stabileste ?

Intrebare: Buna ziua ! Va prezint urmatoarea situatie: - un angajat a depus Demisia,
dar seful sau a cerut directorului ca sa nu i se inceteze Contractul de munca,
pentru ca angajatul nu a semnat Listele de inventariere
si timp de 4 luni de zile nu si-a făcut si predat niste lucrari de serviciu.
... si daca angajatul refuza, sa fie dat in judecata.
....... Angajatul va putea fi dat in judecata,
ca sa raspunda civil ? ...... Dar pentru faptul ca nu a semnat niste Liste de inventariere,
ce prejudiciu ar putea fi ? Cum se stabileste prejudiciul ? ..... Exista prejudiciu ?
Daca ar fi fost o suma ..... Ne puteti da cateva sfaturi ?

Raspuns: Demisia se poate depune respectand prevederile codului muncii, rspectiv mentionarea articolului...... » citeste tot raspunsul aici

Alte articole publicate in data de 18 August 2014 ARTICOLE SIMILARE

Opinia ta conteaza! Scrie-ne mai jos ce parere ai despre acest subiect dar si ce alte subiecte din domeniu te intereseaza si ai dori sa scriem despre ele!


Daca ai intrebari care necesita consultanta in contabilitate, le poti adresa pe www.PortalContabilitate.ro sau www.ClubContabilitate.ro. Va multumim!


X
user
user
Intrebare antispam: 8 - 2 =
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Noutati in Codul Fiscal 2021 - Monografii contabile actualizate
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCA GRATUIT Raportul Special
"Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X