Cota de impozit pentru determinarea impozitului lunar pe veniturile din salarii, realizate incepand cu 1 ianuarie 2006, este de 16%, aplicata la venitul baza de calcul determinat potrivit art. 57 alin. (2) lit. a) si b). Temeiul il reprezinta art. 43 alin. (1) lit. b) coroborat cu art. 57 alin. (2) lit. a) si b).
Prin venituri din salarii realizate incepand cu luna ianuarie 2006 se intelege orice suma primita sub forma de salarii incepand cu data de 1 ianuarie 2006, cu exceptia platilor reprezentand lichidarea pe luna decembrie 2005 sau venitul din salarii pentru luna decembrie 2005 care se plateste o singura data pe luna in luna urmatoare si care sunt considerate venituri din salarii aferente lunii decembrie 2005.
Deducerea personala lunara folosita in cursul anului 2006 este de cel putin 250 lei RON, potrivit Sectiunii S 14 – Acordarea deducerilor personale.
Suma neimpozabila reprezentand contravaloarea darurilor acordate copiilor minori ai angajatilor cu ocazia zilei de 1 iunie si a sarbatorilor Craciunului sau a altor sarbatori similare, specifice altor culte religioase recunoscute de lege, precum si angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie, pentru fiecare persoana si eveniment este de 150 lei RON.
ATENTIE!

Portal Codul fiscal - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete

Cartea Verde a Contabilitatii
Va atragem atentia ca venitul brut lunar din salarii se rotunjeste la nivel de leu, fara subdiviziuni, prin rotunjire la leu pentru fractiunile de peste 50 de bani inclusiv si prin neglijarea fractiunilor de pana la 50 de bani.
Aplicand aceeasi regula se rotunjesc si contributiile individuale in cote de 1%, 6,5% si 9,5%.