Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Noi reguli pentru intreprinderile debutante. Prevederile aduse de 679/2015

Data aparitiei: 03 Septembrie 2015
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
OMFP 961/2015livrari catre navelivrare scutita de TVACodul de procedura fiscala

Va aducem la cunostinta ca in Monitorul Oficial nr. 0654 din 28 august 2015 s-a publicat HG 679 din 19 August 2015.

In concret, HG nr. 679 din 19 August 2015 reprezinta hotararea privind modificarea i completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 6/2011 pentru stimularea infiintarii i dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 96/2011

Consultati actul normativ aici!

HG nr. 685 din 19 August 2015 - hotarare pentru modificarea i completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul i indemnizatia lunara pentru creterea copiilor, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 52/2011

HG nr. 679/2015 – modificare norme privind intreprinderile debutante

Actul normativ de baza privind stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor este OUG nr. 6/2011, ale carei norme de aplicare sunt adoptate prin HG nr. 96/2011, cu modificari.

O intreprindere debutanta poate avea cel mult cinci grupe de activitate, este infiintata de 1 sau cel mult 5 asociati, dintre care nici unul nu a mai fost asociat/actionar al unei intreprinderi.

Calitatea de intreprindere debutanta se declara inca de la inmatriculare la Registrul comertului, fondatorul/fondatorii depunand o declaratie in acest sens, iar sintagma denumirii societatii va cuprinde si mentiunea ”SRL-D”.

O intreprindere debutanta beneficiaza de urmatoarele facilitati:
a) scutirea de taxe la momentul inmatricularii societatii la Registrul comertului;
b) scutirea la plata contributiilor angajatorului la asigurarile sociale – pensii, pentru un numar de pana la 4 salariati, calculate pentru un plafon maximal egal cu salariul mediu brut pe economie din anul anterior;


c) acordarea unor finantari nerambursabile, de maxim 10.000 euro, pentru proiecte de afaceri, fara a depasi insa 50% din valoarea finantarii totale a proiectului;
d) acordarea unor garantii ce pot atinge 80% din imprumuturile solicitate de societatea debutanta, fara a depasi suma de 80.000 euro.

Calitatea de intreprindere debutanta inceteaza la data de 31 decembrie a anului in care se implinesc 3 ani de la inmatricularea societatii.

Daca societatea debutanta a realizat profit, o proportie de 50% din acesta trebuie reinvestit.

 

Continuarea aici.

 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X