email
E-FACTURA si E-TRANSPORT. Top 10 intrebari si raspunsuri practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-FACTURA si E-TRANSPORT. Top 10 intrebari si raspunsuri practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Metode de organizarea gestiunii pentru un restaurant. Care va fi monografia contabila?

gestiuneimpozit pe profitrestauranteinregistrari contabilecontabilitatea de gestiune

Prin cele ce urmeaza, analizam cazul unei societati comerciale care desfasoara activitatea de restaurant, (platitoare de impozit pe profit si TVA) pentru a stabili daca poate conduce evidenta contabila atat la gestiune bar, cat si la gestiunile bucatariei in baza retetarului prin descarcare cantitativ valorica (in baza rapoartelor de productie zilnice si a consumurilor).

De asemenea, vom vedea daca e obligatoriu ca pentru gestiune bar sa se tina evidenta global valorica cu descarcarea prin "K, precum si care este monografia contabila.


Nicio societate, indiferent de profilul sau de activitate, nu este obligata sa aleaga una sau alta dintre metode. Politicile contabile sunt stabilite de firma si odata aprobate de conducere devin obligatorii pentru societate.

OMFP nr. 1.802/2014 prevede:

"289. ‐ Contabilitatea stocurilor se tine cantitativ si valoric sau numai valoric prin folosirea
inventarului permanent sau a inventarului intermitent."
Singura restrictie este cea de la punctul 291, alin. (5) referitoare la folosirea metodei inventarului intermitent:
"(5) Inventarul intermitent nu se utilizeaza in comertul cu amanuntul in situatia in care se aplica
metoda global‐valorica."
Deci la gestiunea bar nu sunteti obligati sa folositi metoda global valorica, puteti folosi aceeasi metoda ca la gestiunea bucatarie.


Schematic, monografia este:
-    Cumpararea de marfuri pentru gestiunea bar:
   %   =    401
371                     cost de achizitie de pe factura
4426

-    Vanzarea marfurilo:
4111 =      %
                707           pret de vanzare
               4427

-    Descarcarea din gestiune a marfurilor vandute :
607 = 371      costul de achizitie al marfurilor vandute.


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Anca Ivanov - Expert contabil

 

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatie aparute in 2022

Contabilitatea si obligatiile fiscale pentru PFA


Uitati de neclaritati, ambiguitati, greseli si amenzi!

 

Cartea Verde a PFA. Contabilitatea si obligatiile fiscale vine cu SOLUTII 100% practice:

-> destinata nevoilor specifice PFA
-> pentru oameni concentrati pe afacerea lor, nu pe contabilitatea PFA
-> lesne de inteles, lesne de utilizat! Avantajos!

Comanda acum exemplarul tau!

...Vezi AICI lista completa <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
gestiuneimpozit pe profitrestauranteinregistrari contabilecontabilitatea de gestiune

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News

Data aparitiei: 18 Martie 2016


Votati articolul "Metode de organizarea gestiunii pentru un restaurant. Care va fi monografia contabila?":
Rating:

Nota: 4.95 din 5 din 10 voturi


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Alte articole publicate in data de 18 Martie 2016 ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Atentie, contabili!
Sistemele e-Factura si e-Transport vin cu noi OBLIGATII fiscale!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA si E-TRANSPORT. Top 10 intrebari si raspunsuri practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X