Prin cele ce urmeaza, analizam cazul unei societati comerciale care desfasoara activitatea de restaurant, (platitoare de impozit pe profit si TVA) pentru a stabili daca poate conduce evidenta contabila atat la gestiune bar, cat si la gestiunile bucatariei in baza retetarului prin descarcare cantitativ valorica (in baza rapoartelor de productie zilnice si a consumurilor).
De asemenea, vom vedea daca e obligatoriu ca pentru gestiune bar sa se tina evidenta global valorica cu descarcarea prin "K, precum si care este monografia contabila.
- Ian 3125 locuri
disponibileSeminarul National de Fiscalitate si Contabilitate, editia 151, Poiana Brasov
2025, Hotel Sport****, Poiana BrasovVezi detaliiInscriere - Ian 3125 locuri
disponibileSeminarul National de Legislatia Muncii, editia 76, Poiana Brasov
2025, Hotel Sport****, Poiana BrasovVezi detaliiInscriere - Feb 1147 locuri
disponibileSeminarul National de Salarizare si Contributii, editia 49
2025, Hotel Crowne Plaza****, BucurestiVezi detaliiInscriere - Feb 11100 locuri
disponibileVideo Seminarul National de Salarizare si Contributii
2025, Platforma www.webinar.rs.roVezi detaliiInscriere - Mar 0448 locuri
disponibileConferinta Nationala de Fiscalitate si Contabilitate, BUCURESTI
2025, Hotel Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca****Vezi detaliiInscriere - Mar 04101 locuri
disponibileVideo Conferinta Nationala de Fiscalitate si Contabilitate - CU INTREBARI
2025, www.webinar.rs.roVezi detaliiInscriere - Mar 0496 locuri
disponibileVideo Conferinta Nationala de Fiscalitate si Contabilitate - FARA INTREBARI
2025, www.webinar.rs.roVezi detaliiInscriere - Mar 1848 locuri
disponibileSeminarul National de Legislatia Muncii, editia 77
2025, Hotel Courtyard by Marriott Bucharest, Floreasca****Vezi detaliiInscriere - Mar 1876 locuri
disponibileVideo Seminarul National de Legislatia Muncii
2025, Platforma www.webinar.rs.roVezi detaliiInscriere
Nicio societate, indiferent de profilul sau de activitate, nu este obligata sa aleaga una sau alta dintre metode. Politicile contabile sunt stabilite de firma si odata aprobate de conducere devin obligatorii pentru societate.
OMFP nr. 1.802/2014 prevede:
"289. ‐ Contabilitatea stocurilor se tine cantitativ si valoric sau numai valoric prin folosirea
inventarului permanent sau a inventarului intermitent."
Singura restrictie este cea de la punctul 291, alin. (5) referitoare la folosirea metodei inventarului intermitent:
"(5) Inventarul intermitent nu se utilizeaza in comertul cu amanuntul in situatia in care se aplica
metoda global‐valorica."
Deci la gestiunea bar nu sunteti obligati sa folositi metoda global valorica, puteti folosi aceeasi metoda ca la gestiunea bucatarie.
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
SAF-T Ghid de raportare corecta
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Schematic, monografia este:
- Cumpararea de marfuri pentru gestiunea bar:
% = 401
371 cost de achizitie de pe factura
4426
- Vanzarea marfurilo:
4111 = %
707 pret de vanzare
4427
- Descarcarea din gestiune a marfurilor vandute :
607 = 371 costul de achizitie al marfurilor vandute.
Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Anca Ivanov - Expert contabil