Data de 30 iunie 2016 reprezinta termenul limita la care trebuie platita prima transa a impozitului/taxei pe cladiri si terenuri. Noul Cod fiscal a introdus modificari majore cu privire la impozitarea cladirilor si a terenurilor.
Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2016:
Pentru cladirile rezidentiale (cele folosite pentru locuit), impozitul este stabilit in functie de suprafata, la valoarea de impunere rezultata aplicandu-se o cota de 0,1%. (...detalii click AICI>>)
S-a eliminat stabilirea impozitului pe cladiri pentru persoanele fizice in functie de numarul proprietatilor detinute, nemaiaplicandu-se majorarea de 65%, 150%, 300% pentru celelalte proprietati in afara celei de domiciliu. (..detalii click AICI>>)
Impozitul pe teren se calculeaza acum pentru intreaga suprafata, fara sa mai fie scutita suprafata ocupata de constructii.
....precum si alte modificari legislative semnificative!
Specialistii fiscal-contabili va ofera cele mai bune raspunsuri in conformitate cu legislatia actuala, in lucrarea Impozitul pe cladiri si terenuri 2016. 27 spete fiscal-contabile.
Fiecare dintre cele 27 de spete este structurata in felul urmator:
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
- expunerea problemei
- solutia detaliata si limpede pana la ultima virgula
- temeiurile legale pe care se bazeaza solutia oferita
- comentarii profesioniste
- comparatii cu vechile prevederi valabile inainte de 1 ianuarie 2016
- toate subtilitatile de interpretare pe care se bazeaza inspectorii veniti in control
Descoperiti problemele cel mai des intalnite in practica si solutiile competente ale expertilor>>>
Cunoasterea problemelor concrete cu care s-au confruntat colegii Dvs. de la alte firme reprezinta cea mai eficienta modalitate de a intelege modificarile fiscale si de a preveni posibilele erori.