email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Deducere 2016. Utilizarea in scop personal a vehiculelor pentru care cheltuielile sunt deductibile limitat

codul fiscal 2016autoturisme destinatie mixtadeductibilitate cheltuielisalariatdeducere

In cele ce urmeaza, discutam despre masinile cu utilizare mixta (serviciu + personal), in contextul in care deductibilitatea cheltuielilor si TVA era limitata la 50%. Utilizarea masinii in concediu pana la finele anului 2015 este considerat avantaj salariat conform Codului fiscal in valoare de 1.7% din valoarea masinii proportional cu numarul de km parcursi si impozitat corespunzator in statul de plata.

Vom vedea astfel daca incepand cu anul 2016 pentru utilizarea acestor masini se mai calculeaza avantaj salarial de 1.7% pentru utilizarea pe perioade strict in interes personal o perioda din luna (concedii/sarbatori).

 

Ca regula generala, conform art. 76 alin. (3) lit. a) din noul Cod fiscal, avantajele, in bani sau in natura, cu exceptia veniturilor considerate neimpozabile conform alin. (4) al aceluiasi articol, primite in legatura cu o activitate generatoare de venituri din salarii sau asimilate salariilor includ si utilizarea oricarui bun, inclusiv a unui vehicul de orice tip, din patrimoniul afacerii sau inchiriat de la o terta persoana, in scop personal, cu exceptia deplasarii pe distanta dus-intors de la domiciliu sau resedinta la locul de munca/locul desfasurarii activitatii.

Nu vor fi asadar considerate avantaje impozabile, fiind in mod expres tratate drept venituri nemipozabile, avantajele mentionate la art. 76 alin. (4) lit. t,) din noul Cod fiscal sub forma utilizarii in scop personal a vehiculelor pentru care cheltuielile sunt deductibile in cota de 50% conform prevederilor art. 25 alin. (3) lit. l) din noul Cod fiscal.


Raspuns oferit pentru

www.portalcontabilitate.ro de Dani Cucu - Consultant fiscal, director al societatii de consultanta. Global Tax Management S.R.L.

  


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
codul fiscal 2016autoturisme destinatie mixtadeductibilitate cheltuielisalariatdeducere


Data aparitiei: 12 Ianuarie 2016

Votati articolul "Deducere 2016. Utilizarea in scop personal a vehiculelor pentru care cheltuielile sunt deductibile limitat":
Rating:

Nota: 3.67 din 5 din 6 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X