Prin cele de mai jos, va oferim informatii utile privind modalitatea de facturare timbru verde catre clientii persoane juridice din Uniunea Europeana, cu mentiunea ca firmele in cauza achita timbru verde cand introduc pe piata nationala produse purtatoare de TVA.
Costul timbrului verde este evidentiat obligatoriu, separat pe factura de catre importatori si producatori, acestia avand obligatia de a investi sumele astfel colectate in procesele de reciclare ale DEEE-urilor pe care le introduc pe piata.
- Noi 29100 locuri
disponibileVideo Trainingul legislativ Declaratia 112
2024, www.webinar.rs.roVezi detaliiInscriere - Dec 0635 locuri
disponibileSeminarul National de Fiscalitate si Contabilitate, 6 si 7 decembrie 2024, Poiana Brasov
2024, Hotel Sport****, Poiana BrasovVezi detaliiInscriere - Dec 0635 locuri
disponibileSeminarul National de Legislatia Muncii, 6 si 7 decembrie 2024, Poiana Brasov
2024, Hotel Sport****, Poiana BrasovVezi detaliiInscriere - Dec 0635 locuri
disponibileSeminarul National de Salarizare si Contributii, 6 si 7 decembrie 2024, Poiana Brasov
2024, Hotel Sport****, Poiana BrasovVezi detaliiInscriere - Dec 0635 locuri
disponibileSeminarul National de Sanatate si Securitate in Munca, 6 si 7 decembrie 2024, Poiana Brasov
2024, Hotel Sport****, Poiana BrasovVezi detaliiInscriere - Ian 2040 locuri
disponibileSeminarul National de Fiscalitate si Contabilitate, editia 150
2025, Hotel Crowne Plaza****, BucurestiVezi detaliiInscriere - Ian 20100 locuri
disponibileVideo Seminarul National de Fiscalitate si Contabilitate - CU intrebari
2025, Platforma www.webinar.rs.roVezi detaliiInscriere
Distribuitorii, conform prevederilor art. 34 din O.U.G. nr. 5/2015, sunt obligati sa informeze cumparatorii, in momentul vanzarii de EEE, cu privire la costurile colectarii, tratarii si eliminarii in conditii de protectie a mediului, prin evidentierea separata a acestor costuri. Nu se face distictie in aceasta prevedere intre clientii interni si externi.
Prin urmare, distribuitorii vor mentiona separat pe bonul fiscal sau pe factura emisa timbrul verde numai cu scopul de a informa si constientiza cumparatorii despre costurile reciclarii acestor produse, dar fara a avea o obligatie declarativa sau de plata legata de timbrul verde astfel evidentiat.
Deci nu vorbim despre facturarea timbrului verde, ci despre o evidentiere separata a timbrului verde in factura. Pretul de vanzare al produsului nu se majoreaza, aceasta nefiind o taxa colectata in plus. Prevenirea sau reducerea efectelor negative ale generarii si gestionarii deseurilor de echipamente electrice si electronice, denumite DEEE, prin reducerea efectelor globale ale utilizarii resurselor si prin imbunatatirea eficientei utilizarii acestor resurse este un obiectiv global.
In opinia mea, chiar daca aveti clienti din afara tarii, nu sunteti scutiti de la mentionarea separata pe factura emisa a timbrului verde.
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024 Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari Examen Consultant Fiscal 2024
Raspuns oferit pentru