email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modificarea vectorului fiscal in anul 2018. Totul despre declaratia 700

Modificarea vectorului fiscal in anul 2018. Totul despre declaratia 700
cod fiscaldeclaratia 700modificarea vectorului fiscal

Formularul 700 reprezinta declaratia pentru inregistrarea/modificarea in mediu electronic a categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal. Aceasta se utilizeaza incepand cu 1 ianuarie 2018 pentru modificarea online (cu semnatura electronica) a vectorului fiscal. Din studiul de caz de astazi vom afla cine trebuie sa depuna declaratia 700.
 

Iata raspunsul specialistului!
 

Prin OPANAF 2372/2017 a fost aprobata Declaratia 700 pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal.
 
Astfel, in Monitorul Oficial, Partea I nr. 747 din 18 septembrie 2017, a fost publicat Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscal nr. 2.372/09.08.2017 – pentru aprobarea modelului, continutului, precum si a instructiunilor de completare a formularului (700) "Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal", cod 14.13.01.10.01 –(un fel de D 010), care se va depune numai online (de catre detinatorii de semnatura electronica).
 
Declaratia pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal,(forumular 700) se completeaza si se depune ori de cate ori contribuabilii/platitorii solicita, ulterior inregistrarii fiscale, inregistrarea in vectorul fiscal a unor noi categorii de obligatii fiscale sau modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise initial in vectorul fiscal.
 

Declaratia 700 se depune de catre: 


- persoanele juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica (au utilizat la inregistrarea initiala declaratia 010);
contribuabilii nerezidenti care desfasoara activitate in Romania prin unul sau mai multe sedii permanente (au utilizat la inregistrarea initiala declaratia 013);

- contribuabilii nerezidenti care nu au sediu permanent in Romania (au utilizat la inregistrarea initiala declaratia 015);
persoanele juridice straine care au locul de exercitare a conducerii efective in Romania (au utilizat la inregistrarea initiala declaratia 016);

- persoanele fizice romane si straine care detin cod numeric personal (au utilizat la inregistrarea initiala declaratia 020);
persoanele fizice care nu detin cod numeric personal (au utilizat la inregistrarea initiala declaratia 030);
institutiile publice (au utilizat la inregistrarea initiala declaratia 040);

- persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere (au utilizat la inregistrarea initiala declaratia 070).

In momentul completarii declaratiei 700, in caseta declaratie de inregistrare fiscala depusa initial se va alege una dintre declaratiile de mai sus (010, 013, 015, 016, 020, 030, 040, 070), aceasta fiind forma in care se face diferentierea intre tipul de contribuabil. 
 
Contribuabilii care s-au inregistrat fiscal odata cu inmatricularea in registrul comertului vor selecta: 

  • formularul 070, in cazul persoanelor fizice autorizate potrivit OUG  nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 182/2016;
  • formularul 010, in cazul celorlalti contribuabili care se inregistreaza, potrivit legii speciale, la Oficiul National al Registrului Comertului.
     

Declaratia NU se depune pentru:

  • modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit, de catre contribuabilii platitori de impozit pe profit (aceasta se realizeaza prin depunerea formularului 012 "Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit");
  • efectuarea optiunii de modificare a anului fiscal (aceasta se realizeaza prin depunerea formularului 014 "Notificare privind modificarea anului fiscal").

Declaratia se depune exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanta (numai online), prin intermediul Sistemului electronic national, la termenele stabilite de legislatia in vigoare.
 
Declaratia se depune prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro.

De exemplu, pentru trecerea de la impozit pe profit la impozitul pe veniturile microintreprinderilor se poate depune declaratia 700 pana la data de 31 martie 2018, conform art. 55 din Codul fiscal.
 

Raspunsul a fost oferit pe portalcontabilitate.ro de Dana Hristu Consultant fiscal si expert contabil si auditor financiar.


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cod fiscaldeclaratia 700modificarea vectorului fiscal


Data aparitiei: 05 Februarie 2018

Votati articolul "Modificarea vectorului fiscal in anul 2018. Totul despre declaratia 700":
Rating:

Nota: 3.6 din 5 din 5 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriARTICOLE SIMILARESubiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X