email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Propunere: Impozit de 0% pentru elevii de peste 16 ani care lucreaza part-time

Propunere: Impozit de 0% pentru elevii de peste 16 ani care lucreaza part-time
impozitpart-timesomajins

Un proiect legislativ initiat la Senat vine cu propunerea de a se aplica un impozit de 0% in cazul elevilor de peste 16 ani care lucreaza cu contract part-time. In plus, actul mai adauga si un impozit de 5% pentru absolventii de invatamant profesional-dual, incadrati in munca.


Acest proiect face parte din o propunere legislativa care cuprinde doua initiative. Una dintre acestea ar urma sa modifice Legea Educatiei, cealalta Codul fiscal: “Vrem ca astfel sa se poata crea noi oportunitati pentru absolventii invatamantului profesional-dual, in vederea mentinerii fortei de munca in Romania si prin acordarea unor facilitati economice, a incurajarii dezvoltarii parteneriatului scoala-operatori economici, si a profesionalizarii resursei umane in acord cu cerintele pietei muncii din tara noastra”, argumenteaza initiatorii in expunerea de motive.
 

Initiativa legislativa propune modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal introduce un nou alineat (4) la art. 64 care prevede: "Cota de impozit este de 0% si se aplica asupra venitului impozabil corespunzator elevilor de peste 16 ani pe perioada contractului de munca part-time, respectiv 5% absolventilor din invatamantul profesional-dual, incadrati pe piata muncii, in baza unui contract individual de munca cu operatorul economic partener al unitatii de invatamant absolvite pe o perioada de maxim 3 ani".

Scopul acestui proiect este de a crea noi oportunitati pentru tineri care incheie invatamantul profesional dual si pentru incurajarea companiilor de a investi in dezvoltarea acestui tip de educatie.

Potrivit unor informatii de la Institutul National de Statistica (INS), citate si in proiect, din anul 2016, majoritatea tinerilor incadrati pe piata muncii sunt absolventi de studii superioare, peste 80%, iar peste 60% au nivel mediu de educatie si doar un pic peste 40% au nivel scazut de educatiei.

Mai mult de atat, initiatorii proiectului sustin ca in tara noastra este un deficit de peste 600.000 de oameni pe piata muncii, ceea ce arata faptul ca emigrarea si somajul sunt principalele cauze ale crizei fortei de munca.


Senatul este prima camera sesizata in prezent, camera decizionala fiind Camera Deputatilor.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
impozitpart-timesomajins


Data aparitiei: 13 Septembrie 2018

Votati articolul "Propunere: Impozit de 0% pentru elevii de peste 16 ani care lucreaza part-time":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X