email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OFICIAL! OPANAF pentru aprobarea modelului si continutului formularelor 205 si 207

OFICIAL! OPANAF pentru aprobarea modelului si continutului formularelor 205 si 207
declaratia 205declaratia 207nerezidentiimpozit

Pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a fost publicat un OPANAF pentru aprobarea modelului si continutului formularelor 205 "Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa si castigurile/pierderile din investitii, pe beneficiari de venit" si 207 "Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa/veniturile scutite, pe beneficiari de venit nerezidenti".
 

Mai jos, va redam textul referatului de aprobare:
 

"Ca urmare a modificarii si completarii dispozitiilor titlurilor IV si VI din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal se impune adaptarea corespunzatoare a modelului, continutului si instructiunilor de completare a formularelor 205 "Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa si castigurile/pierderile din investitii, pe beneficiari de venit" si 207 "Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa/veniturile scutite, pe beneficiari de venit nerezidenti".
 

Modificarile legislative au vizat, in principal, urmatoarele aspecte:

- modificarea regimului fiscal aplicabil veniturilor din jocuri de noroc la distanta si din festivaluri de poker;

- impozitarea veniturilor realizate de nerezidenti din jocuri de noroc potrivit titlului IV din Codul fiscal; - modificarea termenului de depunere a declaratiilor informative privind veniturile cu regim de retinere la sursa a impozitului. Declaratiile informative se depun pana la data de 31 ianuarie inclusiv a anului curent pentru anul expirat.

Avand in vedere modificarile legislative mentionate, prin prezentul proiect de ordin se propune aprobarea modelului, continutului si instructiunilor de completare a formularelor 205 "Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa si castigurile/pierderile din investitii, pe beneficiari de venit" si 207 "Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa/veniturile scutite, pe beneficiari de venit nerezidenti".
 

Prin prezentul proiect de act normativ sunt propuse o serie de modificari ale formularelor, dupa cum urmeaza:

In cazul formularului 205 "Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa si castigurile/pierderile din investitii, pe beneficiari de venit”, se propun urmatoarele:

- eliminarea indicatorului ”venit brut”, avand in vedere ca, potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.18/2018, pentru veniturile din jocuri de noroc la distanta si festivaluri de poker, incepand cu data de 23 martie 2018, obligatia privind calculul, retinerea si declararea impozitului, pe fiecare beneficiar de venit, revine organizatorului sau platitorului de venituri;

- introducerea veniturilor obtinute de nerezidenti la jocurile de noroc practicate in Romania;

- includerea unei sectiuni referitoare la veniturile din dividende, in care sunt evidentiate atat veniturile distribuite, cat si veniturile platite.

In cazul formularului 207 "Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa/veniturile scutite, pe beneficiari de venit nerezidenti" se propune eliminarea informatiilor referitoare la categoria venituri din jocuri de noroc pentru care, incepand cu data de 23 martie 2018, veniturile obtinute de nerezidenti la jocurile de noroc practicate in Romania se impoziteaza potrivit Titlului IV ”Impozitul pe venit” din Codul fiscal, fiind aplicabile regulile de stabilire si declarare prevazute la acest titlu.

Astfel, prin abrogarea dispozitiei prevazute la art.223 alin.(1) lit.n) din Codul fiscal, impozitul pe veniturile obtinute din jocurile de noroc practicate in Romania de persoane nerezidente se declara in formularul 205.

Formularele 205 si 207 se utilizeaza pentru declararea, pe fiecare beneficiar de venit, a veniturilor cu regim de retinere la sursa a impozitului, realizate incepand cu 1 ianuarie 2018."
 


Consultati documentele atasate mai jos:

Ordin >>>

ANEXA 1 (model 205) si instructiunile de completare pentru declaratia 205 >>

ANEXA 2 (model 207) si instructiunile  de completare pentru declaratia 207 >>

ANEXA 3 (caracteristici) >>

Referatul de aprobare >>


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia 205declaratia 207nerezidentiimpozit


Data aparitiei: 11 Ianuarie 2019

Votati articolul "OFICIAL! OPANAF pentru aprobarea modelului si continutului formularelor 205 si 207":
Rating:

Nota: 4.2 din 5 din 5 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X