Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Altele

Motive frecvente pentru care contabilii sunt condamnati penal. Cunoaste-le si evita-le

Data actualizarii: 13 Iulie 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Motive frecvente pentru care contabilii sunt condamnati penal. Cunoaste-le si evita-le
contabili condamnati penalcondamnari contabilierori contabile

Stimate contabil, de multe ori in practica ta, poti sa gresesti fara ca macar sa iti dai seama. Iar urmarile pot fi extrem de neplacute. De aceea, este important sa fii informat si sa eviti erorile contabile care iti pot provoca multe probleme juridice apoi.

 

Iti prezentam o lucrare extraordinara – TOP 30 de condamnari penale pentru contabili. ...click aici pentru detalii despre lucrare >>

Contine spete reale, cazuri selectate din activitatea instantelor de judecata, foarte sugestive si foarte instructive, prezentate dupa o structura foarte clara si care permite asmiliarea instantanee a informatiilor:

  •  descrierea pe scurt a activitatii imputate persoanelor cercetate penal
  •  solutia dispusa
  •  eventualele neajunsuri ale solutiei dispuse
  •  aspectele asupra carora orice contabil trebuie sa se aplece cu o atentie sporita
  •  recomandari ...detalii aici >>
     


Infractiuni reale. Cum au procedat contabilii. Ce pedepse au primit (scurte extrase din lucrare)
 
1. Inculpatul [...] in calitate la contabil la [...] S.R.L. a declarat cu intentie in decontul TVA achizitii de la societati comerciale care nu au livrat niciodata marfuri catre societate, cauzand astfel un prejudiciu in suma de 504.980 lei bugetului consolidat al statului, constand in TVA dedus ilegal. A fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare in regim de detentie.
 
2. Inculpata [...] a ocupat functia de contabil sef la Oficiul de Gospodarire a A.A si in acelasi timp a condus si evidenta contabila a unei institutii financiare nebancare. In aceasta perioada a ridicat din contul institutiei sume reprezentand dobanzile aferente fondului existent, pe care le-a folosit in inters personal. Nu a avut acordul membrilor si nu a depus banii in casieria institutiei. 


A fost condamnata la 2 ani cu suspendare sub supraveghere. De asemenea, a fost obligata sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 80 de zile lucratoare si i s-a interzis sa exercite profesia de contabil pe o perioada de 3 ani, motivul fiind ca nu mai poate oferi garantiile de onestitate si corectitudine asociate cu exercitarea profesiei de contabil si a functiei de contabil-sef.

3. Inculpatul [...], in calitate de contabil si casier al partii civile, si-a insusit in interes propriu suma de 341.452,99 lei din conturile curente si din casieria societatii. A folosit mai multe metode: a ridicat sume de bani din contul societatii, sume pe care nu le-a inregistrat si nu le-a predat in casierie, nefiind identificate in contul de casa; a scos sume de bani in casierie, fara documente justificative; a creat furnizori fictivi, sumele sustrase fiind justificate ca plati catre acesti furnizori. 

Inculpatul a incercat sa ascunda fapta, prin operarea unor transferuri artificiale prin diverse conturi de bilant. A fost condamnat la 2 ani si 6 luni cu suspendare sub supraveghere.

Detalii gasiti in lucrare ...click aici >>


Stiati ca…?

 

  •  Luarea de bani in mod sistematic, intr-o anumita perioada de timp, demonstreaza intentia savarsirii faptelor;
  •  Raspunderea pentru repararea prejudiciului este integrala, adica veti fi obligati inclusiv la plata penalitatilor;
  •  Raspunderea subzista chiar si atunci cand nelegalitatile au fost incepute de o alta persoana, dar dvs. le-ati continuat;
  •  Chiar daca semnaturile de pe unele facturi sunt indescifrabile, veti raspunde penal;
  •  Nu va bazati ca altcineva va raspunde in locul dvs., indiferent de pozitia pe care o detineti;
  •  Nu amanati efectuarea inregistrarilor in registrul de casa, si mai ales, fara a avea la baza documente justificative. Preexistenta unei practici neconforme legii nu va justifica actiunile;
  •  Daca cei din conducerea firmei nu reactioneaza la anumite practici interpretabile, asta nu va confirma ca acele practici sunt legale.
     

Aceasta lucrare este realizata de catre av. Andreea Coman, Senior Associate in cadrul SAVESCU & ASOCIATII - un avocat cu o foarte bogata experienta in apararea profesionistilor impotriva demersurilor penale care ii vizeaza, cu respectarea drepturilor inculpatilor si valorificarea tuturor mijloacelor procesuale pe care legea penala le ofera.


Lucrarea TOP 30 de condamnari penale pentru contabili te invata cum sa te protejezi eficient! Foloseste-o cu toata increderea! ...click aici pentru a consulta lucrarea >>






Articole Similare