email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Serviciile de contabilitate, garantia succesului in afaceri

Serviciile de contabilitate, garantia succesului in afaceri

Sarcinile unui contabil nu se concentreaza strict pe reducerea costurilor unei firme. Aceasta este doar o piesa dintr-un puzzle urias. E foarte important ca rapoartele financiare exacte si declaratiile fiscale sa fie intocmite corect, dar o firma de contabilitate cu experienta poate fi un adevarat mentor pentru afacerea ta prin consilierea de specialitate pe care ti-o poate oferi.

Contabilul este unul dintre cei mai importanti profesionisti pentru o afacere. Pentru ca de bunul mers al finantelor unei societati depinde in mare parte succesul businessului. Orice antreprenor vrea ca, la sfarsit de an, atunci cand trage linie, sa iasa pe profit. Iar aici nu se poate ajunge decat daca partea financiara a afacerii se afla in mainile unor profesionisti. O firma de contabilitate va reusi sa gestioneze corect documentele, dar si sa ofere consultanta pentru atat pentru investitii, cat si pentru respectarea legislatiei.

Iata cateva dintre motivele pentru care ai nevoie de servicii de contabilitate profesioniste:

Iti ofera solutii de crestere a businessului

Contabilul te poate ajuta sa realizezi rapoarte privind bugetul, dar si sa faci prognoze realiste. Incepi prin stabilirea de obiective pentru urmatoarele 12 luni si utilizezi diagrame si grafice simple pentru a vedea daca ipotezele tale se sustin. Folosindu-te de datele din trecut vei observa cum se raporteaza costurile fixe si cele variabile cu volumul vanzarilor in diferite perioade. Odata ce ti-ai facut o idee despre cheltuielile si veniturile pe care le-ai avut, poti folosi aceste informatii pentru a realiza o analiza de rentabilitate. Toate acestea nu le poti face de unul singur, ci ai nevoie de un departament contabil sau de un serviciu de contabilitate care sa iti puna la dispozitie expertiza necesara.

Te ajuta sa intelegi ce se intampla cu afacerea ta

Contabilul te ajuta sa transformi in profit actiunile pe care intreprinzi. De asemenea, te ajuta sa optimizezi costuri, sa previzionezi fluxul de numerar, sa calculezi marjele de profit. Mai mult decat atat, contabilul te va avertiza atunci cand apar orice fel de riscuri legate de businessul tau, pentru ca el are capacitatea de a privi in ansamblu afacerea ta, punand-o in contextul modificarilor legislative sau a schimbarilor din plan economic.

Iti ofera acces permanent la datele firmei

O firma de contabilitate care se respecta si care lucreaza profesionist iti va oferii acces la datele firmei tale 24 de ore din 24. Acest lucru se poate face doar prin intermediul unui soft accesibil de pe dispozitivele mobile precum telefon, tableta sau laptop. Un astfel de serviciu de contabilitate la zi este oferit de Global Cons prin platforma RightUp. Practic, salvezi foarte mult timp incarcand online toate documentele, fara sa mai fi nevoit sa transporti actele fizic la firma.

Prin intermediul serviciului de contabilitate la zi, Global Cons ofera rapoarte contabile efectuate in termen, informatii actualizate zilnic, documente procesate intr-un timp foarte scurt, dar si suport contabil.


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Atentie! S-a modificat legislatia privind impozitul minim pe cifra de afaceri


Important!
Incepand cu 1 ianuarie 2024, firmele cu o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro in anul precedent si care in anul de calcul determina un impozit pe profit mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA) sunt obligate sa plateasca un impozit minim pe cifra de afaceri de 1%.

Problema e ca aceasta modificare, introdusa prin Legea nr. 296/2023, lasa loc de interpretari.

Explicatii complete si solutiile optime, in lucrarea Impozitul minim pe cifra de afaceri. Fiscalitate aplicata. 

...Vezi AICI detaliile complete <<


Data aparitiei: 30 Ianuarie 2019

Votati articolul "Serviciile de contabilitate, garantia succesului in afaceri":
Rating:

Nota: 3.83 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X