email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

30 iunie, noul termen de depunere a Declaratiei unice. Vor fi acordate bonificatii

30 iunie, noul termen de depunere a Declaratiei unice. Vor fi acordate bonificatii
declaratia unicabonificatiicontributiiimpozit pe venit

Guvernul a modificat din nou, in sedinta de joi seara, termenul pentru depunerea Declaratiei unice. Extinderea a fost facuta pana la data de 30 iunie de la 25 mai. 

De asemenea, Guvernul a mai decis sa acorde bonificatii de pana la 10% celor care vor achita impozitele sau contributiile pana la finalul lunii iunie. Luati in considerare ca, pentru a intra in vigoare, masura trebuie publicata in Monitorul Oficial al Romaniei.

Un milion de romani care obtin venituri din activitati independente, drepturi de proprietate intelectuala, agricultura, chirii, castiguri de capital si alte forme de venituri vor primi bonificatii de pana la 10% daca vor achita impozitele sau contributiile pana la data de 30 iunie, noul termen de depunere a declaratiei unice.”, potrivit unui comunicat al Finantelor.

Uitati de orice griji legate de completarea si depunerea Declaratiei unice in acest an! Am pregatit ghidul Declaratia Unica in 2020 care ofera absolut toate informatiile necesare pentru a putea gestiona CORECT orice aspect legat de acest formular. 

Guvernul a aprobat propunerea Ministerului Finantelor Publice de a acorda bonificatii de pana la 10% tuturor persoanelor care vor plati pana la 30 iunie impozitul pe venit si contributiile sociale aferente veniturilor/castigurilor obtinute in 2019 din activitati independente, drepturi de proprietate intelectuala, cedarea folosintei bunurilor, transferul titlurilor de valoare, agricultura, silvicultura si piscicultura sau din alte categorii de venituri.

Declaratia unica – cum se acorda bonificatiile?

In ceea ce priveste bonificatia, Finantele informeaza ca va fi aplicata pentru impozitul pe venit, contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate, datorate pentru veniturile realizate in anul 2019, pentru care exista obligatia depunerii Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice.

Persoanele fizice vor primi o bonificatie de 5% din impozitul pe venit, contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate, reprezentand obligatii fiscale anuale pentru anul 2019, daca toate aceste obligatii fiscale de plata se sting prin plata sau compensare, integral pana la data de 30 iunie 2020 inclusiv.

Totodata, va fi aplicata o bonificatie de 5% din impozitul pe venit, contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate, pentru depunerea Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pana la 30 iunie 2020 inclusiv. 

ATENTIE!



Aceasta se acorda numai daca este indeplinita conditia de acordare a bonificatiei pentru plata in termenul anuntat.

Acordarea bonificatiilor in anul 2020 se efectueaza de catre contribuabil prin inscrierea acesteia in mod distinct in Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoane fizice, iar obligatiile fiscale de plata se determina prin diminuarea obligatiilor fiscale datorate cu valoarea bonificatiei, se mai specifica in comunicat.

Bonificatiile se acorda numai prin completarea si depunerea, pana la data de 30 iunie 2020 inclusiv, noul termen stabilit de Guvern, a Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice - Capitolul I. Date privind veniturile realizate - formular actualizat in acord cu noile prevederi, initiala sau rectificativa, in format simplificat, dupa caz.
       


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia unicabonificatiicontributiiimpozit pe venit


Data aparitiei: 08 Mai 2020

Votati articolul "30 iunie, noul termen de depunere a Declaratiei unice. Vor fi acordate bonificatii":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 27 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Fisa Postului pentru Contabil Sef [Model]

    • Fisa de post a contabilului sef defineste responsabilitatile si asteptarile asociate acestui rol important. Aceasta pozitie necesita nu doar cunostinte solide in domeniul contabilitatii, ci si abilitati de leadership si capacitatea de a se adapta cu succes intr-un mediu financiar in continua schimbare. In plus, contabilul sef este adesea implicat in procesul decizional al organizatiei, oferind analize si interpretari financiare care sustin obiectivele generale ale afacerii....» citeste mai departe aici

  • Casele de marcat devin obligatorii si la automatele comerciale: Fiscul va incepe sa dea amenzi de la 1 octombrie

    • Operatorii economici care desfasoara livrari de bunuri sau prestari de servicii prin intermediul automatelor comerciale si care nu au instalate case de marcat vor fi sanctionati cu o amenda intre 8.000 si 10.000 de lei. Sanctiunea se aplica incepand cu 1 octombrie 2024. In plus, ANAF va confisca sumele nejustificate si va suspenda activitatea operatorului economic la unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor. Prin interm...» citeste mai departe aici

  • Majorare de capital social: studiu de caz privind monografia contabila

    • Potrivit art 210 din Legea 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, capitalul social se poate mari prin emisiunea de actiuni noi sau prin majorarea valorii nominale a actiunilor existente in schimbul unor noi aporturi in numerar si/sau in natura. (1) Capitalul social se poate mari prin emisiunea de actiuni noi sau prin majorarea valorii din nominale a actiunilor existente in schimbul unor noi aporturi in numerar si/sau in natura. (2) ...» citeste mai departe aici

  • Recuperarea pierderilor fiscale: ce prevede art. 31 din Codul Fiscal si un studiu de caz practic

    • Legislatia clarifica modalitatile prin care companiile care au functionat initial ca microintreprinderi si au trecut apoi la sistemul de impozitare pe profit pot sa recupereze pierderile fiscale. In nota de fundamentare a OUG nr. 115/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare in domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscala, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru prorogarea unor termene, s-au cuprins unele prev...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X