email
Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OFICIAL: NOILE acte pentru categoriile care vor putea solicita somaj tehnic in continuare

OFICIAL: NOILE acte pentru categoriile care vor putea solicita somaj tehnic in continuare
somaj tehniccod caenindemnizatie

 In ultimele zile, in Monitorul Oficial au fost publicate mai multe ordine MMPS ce stabilesc care sunt noile documente pentru categoriile ce au activitatea restrictionata si vor putea solicita in continuare somaj tehnic.

Asadar, iata care sunt noile acte pentru categoriile care vor putea solicita somaj tehnic in continuare:

 

Ordinul MMPS nr. 1106/2020

Denumirea completa a actului normativ: Ordinul MMPS nr. 1106/2020 pentru modificarea Ordinului ministrului muncii si protectiei sociale nr. 740/2020 privind aprobarea modelului documentelor prevazute la art. XV alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, cu modificarile si completarile aduse prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 32/2020 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2 si pentru stabilirea unor masuri suplimentare de protectie sociala

Publicat in: Monitorul Oficial nr. 576 din 1 iulie 2020

Ce prevede: Ordinul MMPS nr. 1106/2020 se adreseaza persoanelor prevazute la art XV alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 (alti profesionisti), care solicita indemnizatia de sprijin (75% din castigul mediu brut pe economie), ne informeaza specialistul Ionut Jinga pe portalcontabilitate.ro.

Noile conditii privind acordarea indemnizatiei:


- activitatea se mentine intrerupta si se inscrie in domeniul/domeniile cu restrictii de activitate din tabelul anexa la declaratia pe propria raspundere
- solicitantul indemnizatiei de 75% bifeaza in tabelul anexa la declaratie, casuta/casutele corespunzatoare activitatii restrictionate si indica codul/codurile CAEN corespunzatoare activitatii/activitatilor restrictionate.
- in plus, cererea contine si  perioada pentru care se acorda indemnizatia de 75% din castigul mediu brut pe economie (5429 lei).

 

Consulta documentele din ANEXA
 

Ordinul MMPS nr. 1107/2020

Denumirea completa a actului normativ: Ordinul MMPS nr. 1107/2020 privind modificarea Ordinului ministrului muncii si protectiei sociale nr. 741/2020 pentru aprobarea modelului documentelor prevazute la art. XII alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, cu modificarile si completarile aduse prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 32/2020 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2 si pentru stabilirea unor masuri suplimentare de protectie sociala

Publicat in: Monitorul Oficial nr. 576 din 1 iulie 2020

Ce prevede: Ordinul MMPS nr. 1107/2020 se adreseaza angajatorilor a caror activitate se mentine intrerupta, in vederea decontarii indemnizatiilor de somaj tehnic (75% din salariul de baza, dar nu mai mult de 75% din salariul de baza mediu brut pe economie), aferente salariatilor ale caror contracte au fost suspendate potrivit art 52 alin 1 lit c din Codul muncii

In declaratia pe propria raspundere data de reprezentantul legal al angajatorului solicitant, trebuie sa fie precizat faptul ca activitatea se mentine intrerupta si se inscrie in domeniul/domeniile cu restrictii de activitate din tabelul anexa la declaratie si sa se indice codul/codurile CAEN corespunzatoare activitatii/activitatilor restrictionate.

Consulta documentele din ANEXA


Ordinul MMPS nr. 1108/2020

Denumirea completa a actului normativ: Ordinul nr. 1108/2020 pentru modificarea Ordinului ministrului muncii si protectiei sociale nr. 848/2020 privind aprobarea modelului documentelor prevazute la art. XV alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, in cazul persoanelor care au incheiate conventii individuale de munca in baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea si functionarea cooperatiei

Publicat in: Monitorul Oficial nr. 576 din 1 iulie 2020

Ce prevede: Ordinul MMPS nr. 1108/2020 modifica si inlocuieste anexa la Ordinul ministrului muncii si protectiei sociale nr. 848/2020 privind aprobarea modelului documentelor prevazute la art. XV alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, in cazul persoanelor care au incheiate conventii individuale de munca in baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea si functionarea cooperatiei.

Consulta  documentele din ANEXA


Ordinul MMPS nr. 1109/2974/2020

Denumirea completa a actului normativ: Ordinul MMPS nr. 1109/2974/2020 pentru modificarea Ordinului ministrului muncii si protectiei sociale si al ministrului culturii nr. 743/2.802/2020 privind aprobarea modelului documentelor prevazute la art. XV alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, cu modificarile si completarile aduse prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 32/2020 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2 si pentru stabilirea unor masuri suplimentare de protectie sociala
 

Publicat in: Monitorul Oficial nr. 581 din 2 iulie 2020

Ce prevede: Ordinul MMPS nr. 1109/2974/2020 vizeaza persoanele fizice  care obtin venituri exclusiv din drepturile de autor si drepturile conexe si care au activitatea intrerupta pe perioada starii de alerta.

Aceasta categorie beneficiaza de o indemnizatie lunara de 75% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2020 (5.429 lei).

De observat ca in declaratia pe propria raspundere pe care trebuie sa o completeze solicitantii se  mentioneaza faptul ca activitatea se mentine intrerupta pe perioada starii de alerta si se inscrie in domeniul/domeniile cu restrictii de activitate din tabelul anexa la declaratie, ne explica specialistul Ionut Jinga.

Totodata, este important de retinut ca solicitantul este obligat sa bifeze in tabelul anexa la declaratie, casuta/casutele corespunzatoare activitatii restrictionate si sa indice codul/codurile CAEN corespunzatoare activitatii/activitatilor restrictionate.

Consulta documentele din ANEXA
 

Ordinul MMPS nr. 1110/654/2020

Denumirea completa a actului normativ: Ordinul MMPS nr. 1110/654/2020 pentru modificarea Ordinului ministrului muncii si protectiei sociale si al ministrului tineretului si sportului nr. 742/493/2020 privind aprobarea modelului documentelor prevazute la art. XV alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, cu modificarile si completarile aduse prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 32/2020 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2 si pentru stabilirea unor masuri suplimentare de protectie sociala

 

Publicat in: Monitorul Oficial nr. 582 din 2 iulie 2020

Ce prevede: Ordinul MMPS nr. 1110/654/2020 vizeaza persoanele fizice ale caror contracte de activitate sportiva au fost suspendate (sportivii, antrenorii, maseurii, medicii, asistentii medicali, kinetoterapeutii, adica persoanele prevazute la art.  67_ 1  alin. (1) lit. a) -c) din Legea educatiei fizice si sportului nr. 69/2000).

Aceasta categorie beneficiaza de o indemnizatie de 75% din drepturile in bani aferente contraprestatiei activitatii sportive, dar nu mai mult de 75% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2020 (5.429 lei).

Modificarile aduse documentelor vizeaza in special declaratia pe proprie raspundere. Solicitantii trebuie  se  mentioneaza in aceasta faptul ca activitatea se mentine intrerupta pe perioada starii de alerta si se inscrie in domeniul/domeniile cu restrictii de activitate din tabelul anexa la declaratie. De asemenea, solicitantii  sunt obligati sa bifeze in tabelul anexa la declaratie, casuta/casutele corespunzatoare activitatii restrictionate si sa indice codul/codurile CAEN corespunzatoare activitatii/activitatilor restrictionate.

Consulta documentele din ANEXA

 

de Ghinea Viorica

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
somaj tehniccod caenindemnizatie

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Data aparitiei: 03 Iulie 2020


Votati articolul "OFICIAL: NOILE acte pentru categoriile care vor putea solicita somaj tehnic in continuare":
Rating:

Nota: 4.25 din 5 din 12 voturi


ClubContabilitate.ro - intrebarea zilei

Mijloace fixe in programul Contavis-Elcomtur

Intrebare: Buna ziua,
Folosesc programul Elcomtur- Contavis dar inca nu sunt familiarizata cu el (pentru Pfa).
Intrebarea mea este referitoare la mijloacele fixe-imobilizari, mai precis de unde pot vedea bunurile amortizate in program. - pentru a putea vedea situatia analitica a imobilizarilor si amortizarilor aferente, situatie necesara la calculul impozitul pt deducere.
Merg la fise cont-selectez mijloace fixe si apoi dau generare note contabile? Exista posibilitatea sa se modifice ceva in program, care sa dauneze situatiilor financiare lunare?
Da, stiu, sunt multe intrebari dar nu vreau sa fac o prostie.
Multumesc frumos.

Raspuns: Nu cunosc programul dar cred ca puteti face notele contabile si puteti verifica inregistrarea pe...... » citeste tot raspunsul aici

Alte articole publicate in data de 03 Iulie 2020 ARTICOLE SIMILARE

Opinia ta conteaza! Scrie-ne mai jos ce parere ai despre acest subiect dar si ce alte subiecte din domeniu te intereseaza si ai dori sa scriem despre ele!


Daca ai intrebari care necesita consultanta in contabilitate, le poti adresa pe www.PortalContabilitate.ro sau www.ClubContabilitate.ro. Va multumim!


X
user
user
Intrebare antispam: 7 - 3 =
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Noutati in Codul Fiscal 2021 - Monografii contabile actualizate
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCA GRATUIT Raportul Special
"Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X