email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se anunta modificari privind legislatia internshipului! Nu vor mai fi exclusi tinerii care au facut programe in strainatate

Se anunta modificari privind legislatia internshipului! Nu vor mai fi exclusi tinerii care au facut programe in strainatate
Legea nr. 176/2018internship

Legea nr. 176/2018 ar putea fi modificata in urmatoarea perioada cu un nou capitol dedicat experientei profesionale castigate in urma programelor profesionale din strainatate, potrivit unei initiative legislative aflata in dezbatere la Senat.

In prezent, din legislatia internshipului sunt exclusi tinerii romani care au realizat si realizeaza programe de internship in strainatate. "Legea actuala se limiteaza strict la reglementarea programelor de internship efectuate in Romania si ignora situatiile din ce in ce mai numeroase ale persoanelor care debuteaza profesional prin programe de internship in afara Romaniei.", subliniaza initiatorii proiectului.

Initiativa legislativa propune ca Legea 176/2018 sa fie completata cu un nou capitol, dedicat fructificarii experientelor profesionale castigate prin programe de internship desfafurate in afara granitelor Romaniei, cum ar fi, de pilda, cele organizate in sistemul institutional al Uniunii Europene sau al Organizatia Natiunilor Unite, in think-tank-uri si alte organizatii non-guvemamentale, in intreprinderi private de succes, cabinete de avocatura renumite international prin care s-au format - si continua sa se formeze in ritm accelerat - numerosi tineri romani.

Astfel, se urmareste incurajarea valorificarii experienteii dobandite in strainatate si a angajarii de catre statul roman a tinerilor care se dezvolta intelectual si profesional in alte tari.
 

Iata continutul initiativei legislative: 

ParlamentuI Romaniei adopta prezenta lege.

Articol unic - Legea nr. 176/2018 privind intemshipul, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea 1, nr.626 din 19 iulie 2018, cu completarile ulterioare, se completeaza dupa cum urmeaza:

1. „Dupa capitolul II1, se introduce un nou capitol, capitolul II2 cuprinzand art.84- 86 cu urmatorul cuprins:”

„Art. 84 - Pentru intemshipurile desfa§urate in afara granitelor tarii, se aplica prevederile art. 5 alin. (6) referitoare la vechimea in specialitate, indiferent de perioada in care au fost realizate sau durata acestora.”

„Art. 85 - Se accepta oricare mod de proba a fmalizarii intemshipului in afara granitelor tarii, conform elementelor de specificitate ale legislatiilor nationale ale statelor in cadrul carora se efectueaza asemenea stagii.”

„Art. 86 - Pentru recunoasterea programelor de internship desfasurate in afara granitelor tarii, institutiile si autoritatile publice sau organizatiile private din Romania admit documente doveditoare, inclusiv in copie electronica, cu conditia ca acestea sa fie redactate intr-o limba de circulatie internationala sau traduse in limba romana anexand la traducere documentele originale.”

 

Foto: pixabay.com


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Legea nr. 176/2018internship


Data aparitiei: 30 Octombrie 2020

Votati articolul "Se anunta modificari privind legislatia internshipului! Nu vor mai fi exclusi tinerii care au facut programe in strainatate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X