email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordinul nr. 3192/2020 a modificat Procedura de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta

Ordinul nr. 3192/2020 a modificat Procedura de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta
mijloace electronicefinantedeclaratii fiscale

In Monitorul oficial nr. 1291 din 24 decembrie 2020 a aparut Ordinul nr. 3192/2020 pentru modificarea Procedurii de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta intre Ministerul Finantelor Publice/organul fiscal central si persoanele fizice, persoanele juridice si alte entitati fara personalitate juridica, aprobata prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 660/2017.
 
Subliniem faptul ca Ordinul nr. 3192/2020 a intrat in vigoare de la 24 decembrie 2020.
 

Ordinul nr. 3192/2020: continutul actului normativ

In temeiul prevederilor art. 47 alin. (8), art. 79 alin. (4) si art. 80 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare,

 

avand in vedere avizul Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei, comunicat prin Adresa nr. 4.693 din 22.12.2020,

ministrul finantelor publice emite urmatorul ordin:
 

Art. I. -

Procedura de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta intre Ministerul Finantelor Publice/organul fiscal central si persoanele fizice, persoanele juridice si alte entitati fara personalitate juridica, aprobata prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 660/2017, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 368 din 17 mai 2017, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

1. La articolul 24 alineatul (1), literele a), b) si d) vor avea urmatorul cuprins:

"a) declaratii fiscale, declaratii de inregistrare si alte declaratii intocmite de persoana fizica, persoana juridica sau alta entitate fara personalitate juridica, potrivit legii;

b) cereri adresate de persoana fizica, persoana juridica sau alta entitate fara personalitate juridica Ministerului Finantelor Publice/Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cum ar fi: cerere de informatii despre contributiile de asigurari sociale declarate de angajatori, cerere de eliberare a certificatului de atestare fiscala, cerere de eliberare a cazierului fiscal, cerere de eliberare a unei adeverinte de venit, solicitarea unei opinii privind aplicarea legislatiei fiscale, cereri de audienta, sesizari, petitii, reclamatii, solicitari privind informatiile publice si altele asemenea;

. . . . . . . . . .

d) documente, acte sau fisiere emise de Ministerul Finantelor Publice/Agentia Nationala de Administrare Fiscala la cererea persoanei fizice, persoanei juridice sau a altei entitati fara personalitate juridica, cum ar fi: certificatul de atestare fiscala, adeverinta de venit, fisierele de profil prevazute de Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 146/2018 pentru descrierea profilurilor prevazute la art. 22 pct. J lit. a) din Normele metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 479/2003, structura XML a mesajelor de activare a acestora, structura XML a fisierelor prevazute la art. 22 pct. J lit. b) din Normele metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 479/2003, precum si categoriile de URL-uri utilizate in schimbul de informatii cu sistemul informatic national de supraveghere si monitorizare a datelor fiscale al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile ulterioare, si altele asemenea;".

2. La anexa nr. 1 la litera A.b), punctul 15.1 va avea urmatorul cuprins:

"15.1. Acte administrative fiscale, acte emise de organele fiscale in executarea legii, alte documente si fisiere, la cererea persoanei fizice, stabilite de Ministerul Finantelor Publice/Agentia Nationala de Administrare Fiscala, conform competentelor legale."

3. La anexa nr. 2 la litera A.b, punctul 12.1 va avea urmatorul cuprins:

"
12.1. Acte administrative fiscale, acte emise de organele fiscale in executarea legii, alte documente si fisiere la cererea persoanei juridice, stabilite de Ministerul Finantelor Publice/Agentia Nationala de Administrare Fiscala, conform competentelor legale."
 

Art. II. -
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
mijloace electronicefinantedeclaratii fiscale


Data aparitiei: 07 Ianuarie 2021

Votati articolul "Ordinul nr. 3192/2020 a modificat Procedura de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X