email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Turismului: Toti beneficiarii M1 si M2, care NU si-au depus raportul de progres, mai au timp pana pe 30 aprilie

Ministerul Turismului: Toti beneficiarii M1 si M2, care NU si-au depus raportul de progres, mai au timp pana pe 30 aprilie
masura 1masura 2raport de progres

Beneficiarii Masurii 1 si Masurii 2, care nu si-au depus in termenul prevazut de contractul de finantare raportul de progres, mai au timp sa o faca pana pe 30 aprilie, a precizat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului si turismului. 


„Toti beneficiarii primei etape a Masurii 1 si cei ai Masurii 2, care nu si-au depus in termenul prevazut de contractul de finantare raportul de progres, o pot face pana pe 30 aprilie, conform modificarilor legislative care intra astazi in vigoare. Reiterez faptul ca 30 aprilie este ultima zi in care acestia mai pot depune raportul de progres, fara sa fie nevoiti sa dea banii inapoi”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului si turismului.

La momentul publicarii comunicatului, 14 aprilie 2022, proximativ 3.900 de beneficiari ai Masurii 1 nu indeplinisera toate obligatiile din contract, aplicandu-se astfel  sanctiunea de rambursare a granturilor in valoare de 2.000 euro, si alti aproximativ 3.330 de beneficiari ai Masurii 2. 

In concluzie, operatorii economici care se afla in aceasta situatie mai au timp pana pe 30 aprilie sa depuna raportul de progres pentru a evita returnarea banilor catre minister. 

Ministerul Turismului a mai precizat ca modificarea nu se aplica beneficiarilor care deja au returnat sumele datorate ca urmare a nerespectarii clauzelor contractuale.

Legea 88/2022 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 8/2022 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 130/2020 privind unele masuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operational Competitivitate 2014-2020, in contextul crizei provocate de COVID-19, precum si alte masuri in domeniul fondurilor europene a aparut in Monitorul Oficial nr.  370 din 14 aprilie 2022. 

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

ARTICOL UNIC

Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8 din 16 februarie 2022 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 130/2020 privind unele masuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operational Competitivitate 2014-2020, in contextul crizei provocate de COVID-19, precum si alte masuri in domeniul fondurilor europene, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 162 din 17 februarie 2022, cu urmatoarea completare:

– La articolul unic, dupa punctul 2 se introduce un nou punct, punctul 2^1, cu urmatorul cuprins:

2^1. Dupa articolul 16 se introduce un nou articol, articolul 16^1, cu urmatorul cuprins:

Articolul 16^1

(1) In situatia in care termenele prevazute la art. 9 alin. (1) lit. h) si art. 16 alin. (1) lit. h) din prezenta ordonanta de urgenta nu au fost respectate sau rapoartele au fost depuse cu informatii lipsa ori nu au fost completate cu informatiile/documentele solicitate si sprijinul financiar acordat sub forma de ajutor de stat nu a fost recuperat, beneficiarii finali ai ajutoarelor de stat pot sa depuna raportul complet si corect, pana cel mai tarziu la data de 30 aprilie 2022, sub sanctiunea initierii de catre AM-POC/MAT/AIMMAIPE sau, dupa caz, continuarii procedurii de recuperare a sprijinului financiar acordat sub forma ajutor de stat, conform metodologiilor de recuperare a ajutorului de stat.

(2) Procedurile de recuperare initiate de catre AMPOC/MAT/AIMMAIPE se suspenda pana la 30 aprilie 2022.

Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata. 


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
masura 1masura 2raport de progres


Data aparitiei: 20 Aprilie 2022

Votati articolul "Ministerul Turismului: Toti beneficiarii M1 si M2, care NU si-au depus raportul de progres, mai au timp pana pe 30 aprilie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X