Din 25 octombrie 2021, ora 10:00, a devenit activa aplicatia de inscriere aferenta celei de-a doua sesiuni a Masurii 1 de finantare “Microgranturi”.
Inscrierile se pot face timp de 30 zile calendaristice de la demararea inscrierii, pana la ora 20.00 a ultimei zile de inscriere - 23 noiembrie 2021, cu posibilitatea de prelungire a termenului pana la epuizarea bugetului.
Preinscrierea pentru aceasta sesiune a inceput de la 18 octombrie, iar etapa a fost dedicata Intreprinderilor Individuale, Intreprinderilor Familiale, Profesiilor Liberale, dar si celorlalte categorii eligibile care nu aveau cont in platforma.
Aplicantii deja inscrisi in platforma informatica vor putea utiliza aceste conturi in noua sesiune cu obligativitatea de a regenera, semna si reincarca declaratiile si documentele actualizate.
Ministerul Economiei a specificat ca insitutia si agentiile regionale ofera consiliere prin intermediul sistemului de call-center disponibil cu 24 de statii active la numarul 0219059.
La ora 12:00, in aplicatia electronica de inscriere figura un numar de 10 005 de aplicanti, cu un buget total solicitat de 20 010.000 euro, a informat institutia.
Beneficiarii masurii 1 - microgranturi de 2000 euro
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Microgranturile se acorda pe baza de contract de acordare a ajutorului de stat incheiat cu urmatoarele categorii de beneficiari:
a) intreprinderile mici si mijlocii care fac dovada prin situatiile financiare depuse ca nu detin salariati cu contract individual de munca la data de 31 decembrie 2019;
b) PFA/Intreprinderi individuale/Intreprinderi familiale, alti profesionisti, astfel cum sunt reglementati de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicata, cu modificarile ulterioare, care desfasoara profesii liberale reglementate prin acte cu putere de lege si ONG-uri cu activitate economica in unul din domeniile de activitate prevazute in anexa nr. 1 la OUG nr. 130/2020;
c) PFA/CMI, daca au fost implicate in transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea si tratamentul pacientilor diagnosticati cu COVID-19, care nu au beneficiat de stimulentul medical acordat in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor masuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a raspandirii coronavirusului COVID-19, pe perioada starii de urgenta, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 82/2020. Dovada implicarii in activitatile legate de COVID-19, dar si pentru neacordarea stimulentului medical se face prin completarea unei adeverinte-formular si incarcarea acesteia in aplicatia de inscriere, emisa de unitatea sanitara unde a prestat serviciul beneficiarul/directia de sanatate publica judeteana, dupa caz (Anexa 3).
Alte informatii utile:
Procedura de implementare a masurii 1
Lista cu domeniile de activitate eligibile
Tutorial pentru obtinerea microgranturilor. Pasii pe care trebuie sa ii parcurga aplicantii