email
Calculatia (corecta) a Costurilor - Studii de caz si noutati legislative

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Calculatia (corecta) a Costurilor - Studii de caz si noutati legislative"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nicoleta Carciumaru, propusa pentru functia de presedinte interimar al ANAF

Nicoleta Carciumaru, propusa pentru functia de presedinte interimar al ANAF
Nicoleta Carciumarupresedinte interimarlucian heius

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Lucian Heius, a demisionat luni din functie. Ministrul Finantelor o propune pe Nicoleta Circiumaru in functia de presedinte interimar al ANAF. In prezent, aceasta este vicepresedinte la Agentia Nationala de Administrare Fiscala, coordonator al activitatii de colectare a veniturilor bugetare.

“Astazi s-au luat deciziile necesare pentru ca lucrurile sa intre in normalitate. Am propus Prim-ministrului numirea in functia de presedinte interimar al ANAF a doamnei Nicoleta Circiumaru si incetarea mandatului presedintelui AVR, alaturi de numirea unui nou presedinte."

Adrian Caciu, ministrul Finantelor: “Eficientizarea colectarii taxelor si recuperarea intarzierilor sunt strict necesare pentru consolidarea bugetara” 

Ministrul Finantelor a mai anuntat ca "pentru primele 5 luni ale anului 2023, contribuabilii au declarat impozite si taxe in valoare de 159,3 miliarde lei, in contextul in care programarea bugetara estima incasari de doar 156,9 miliarde lei. Asadar, contribuabilii romani au declarat ca au de plata cu 2,4 miliarde lei mai mult decat am estimat in programare.

Sumele incasate efectiv de ANAF au fost insa cu 8,9 miliarde lei mai mici fata de program si cu 11,3 miliarde lei mai mici fata de ce s-a declarat. Acesti bani erau si sunt imperios necesari Romaniei, nu numai pentru procesul de consolidare bugetara, dar mai ales pentru a asigura resursele necesare realizarii investitiilor si acordarii stimulentelor economice si sociale angajate prin buget si, in egala masura, pentru a gasi solutii suplimentare in vederea compensarii erodarii puterii de cumparare suferite de cetatenii si companiile romanesti.

Salut deciziile si declaratiile de astazi ale Prim-ministrului Nicolae Ciuca. Eficienta sistemului de colectare trebuie sa creasca pentru ca oamenii asteapta de la noi resursele necesare implementarii unor politici publice care sa contribuie la cresterea calitatii vietii lor.

In acest context, ii urez succes noului presedinte al ANAF care are misiunea de a recupera intarzierile si de a asigura o colectare eficienta, insotita de masuri concrete de combatere a evaziunii fiscale si a fraudei.”


 

Foto: pixabay.com


de Alina Ilie

NOUTATI Contabile 2023

Care sunt noutatile privind monografiile in 2023?


Aflati noutatile in Ghidul Practic al Monografiilor Contabile! Contine 86 monografii nou-noute, de maxima actualitate in 2023, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa, conforme cu ultimele modificarile din Codul fiscal, foarte usor de urmarit si inteles:

    • Prezentarea cadrului legal
    • Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
    • Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
    • Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Nicoleta Carciumarupresedinte interimarlucian heius


Data aparitiei: 31 Mai 2023

Votati articolul "Nicoleta Carciumaru, propusa pentru functia de presedinte interimar al ANAF":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Politici Contabile esentiale pentru orice firma - 42 modele editabile

    • Politicile contabile influenteaza dimensiunea rezultatului contabil, a elementelor bilantiere si, ca o consecinta, valoarea indicatorilor economico-financiari. Ele trebuie alese astfel incat sa reflecte cat mai fidel imaginea firmei. Modificarea politicilor contabile poate fi efectuata numai la inceputul unui exercitiu financiar si doar daca apar schimbari legislative sau daca noile politici ofera informatii mai relevante si mai credibile referitoare la operatiunile...» citeste mai departe aici

  • Cota de TVA creste la 9% pentru achizitia unei locuinte noi in 2024

    • Anul 2024 vine cu o modificare importanta privind TVA-ul pentru locuinte. Astfel, potrivit proiectului de lege privind masurile fiscale pus marti in dezbatere publica, TVA pentru locuintele cu o valoare sub 600.000 lei se va majora de la 5% la 9% incepand cu 1 ianuarie 2024. Desigur, cota redusa de 5% se va mentine pana la final...» citeste mai departe aici

  • Amenzi de la 5.000 lei la 30.000 lei pentru bunuri fara documente de provenienta

    • Documentele de provenienta, precum factura, avizul de insotire a marfii, documentele vamale sau orice alte documente justificative, sunt esentiale pentru a stabili legalitatea si autenticitatea bunurilor. Acestea ofera informatii despre provenienta, proprietarul si traseul bunurilor, ceea ce este crucial pentru a asigura conformitatea cu legile vamale, fiscale si comerciale. In plus, sunt esentiale pentru a preveni evaziunea fiscala. In acest context, in c...» citeste mai departe aici

  • Ce cote de TVA se vor modifica de la 1 ianuarie 2024

    • Anul 2024 aduce noi modificari privind cotele de TVA. Iata o sinteza a celor mai importante masuri care vizeaza TVA, asa cum arata proiectul cu care Guvernul va merge in Parlament pentru asumarea raspunderii. Modificari fiscale 2024: noile cote de TVA anuntate de Guvern Astfel, va creste TVA de la 5% la 9% pentru: - livrarea de locuinte care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, incl...» citeste mai departe aici

  • Cum se completeaza Ordinul de plata multiplu electronic (OPME): instructiuni pas cu pas

    • Reamintim ca Ordinul de plata multiplu electronic (Formularul F1129) poate fi utilizat pentru a efectua plati online. Acesta se foloseste de catre institutiile publice care sunt inregistrate in Registrul entitatilor publice si de catre operatorii economici si alte entitati decat institutii publice pentru efectuarea de plati din conturile deschise la unitatile Trezoreriei Statului prin care isi desfasoara activitatea proprie. Administratia Judeteana a Finan...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba in 2023!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"Calculatia (corecta) a Costurilor - Studii de caz si noutati legislative"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X