email
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi modificari privind Notificarea de conformare emisa de organul de inspectie fiscala

Noi modificari privind Notificarea de conformare emisa de organul de inspectie fiscala
notificare de conformarenotificare anaf

ANAF a publicat un Proiect de ordin pentru modificarea OpANAF nr. 420/2023. Care sunt noutatile?

Notificare de conformare emisa de organul de inspectie fiscala - noutati aduse de OpANAF nr. 420/2023

Denumire completa: Proiect de ordin pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 420/2023 din 31 martie 2023 pentru aprobarea modelului si continutului formularului "Notificare de conformare emisa de organul de inspectie fiscala", a procedurii de notificare si a periodicitatii de emitere, precum si pentru modificarea anexei nr. 1.a la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.711/2015, privind modelul si continutul formularelor si documentelor utilizate in activitatea de inspectie fiscala.

Fii perfect protejat impotriva amenzilor inspectorilor ANAF aplicand intotdeauna legislatia de ultima ora! Comanda acum exemplarul tau din lucrarea Controale fiscale pe TVA. Rambursare fiscala, documente justificative, exemple practice >>

 
In Referatul de aprobare care insoteste proiectul de act normativ se mentioneaza ca, in vederea clarificarii unor termeni si utilizarii unei terminologii unitare, se propune inlocuirea in tot cuprinsul OPANAF nr. 420/2023 si in anexele la acesta, a sintagmelor „conducatorul structurii de inspectie fiscala” si, respectiv, „conducatorul activitatii de inspectie fiscala” cu sintagma „conducatorul organului de inspectie fiscala”.

In Anexa nr.2 - Procedura de Notificare si periodicitatea de emitere  a formularului "Notificare de conformare emisa de organul de inspectie fiscala", lit. a), lit. c) si lit. f) ale pct.5, se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

In vederea emiterii notificarii, organul de inspectie fiscala efectueaza urmatoarele activitati:

a) conducatorul structurii din cadrul organului de inspectie fiscala cu atributii in emiterea notificarii de conformare, nominalizeaza persoana/persoanele care procedeaza la intocmirea notificarii pentru un anumit contribuabil/platitor, in baza analizelor de risc primite de la structura de specialitate si/sau in baza analizelor proprii efectuate de organul de inspectie fiscala; 

c) proiectul notificarii se avizeaza de conducatorul structurii din cadrul organului de inspectie fiscala cu atributii in emiterea notificarii de conformare si se aproba de conducatorul organului de inspectie fiscala;f) persoana/persoanele care a/au intocmit notificarea va/vor analiza, dupa caz, informatiile primite de la contribuabil in legatura cu modalitatea de conformare ca urmare a notificarii si va/vor propune, printr-un referat motivat, initierea sau neinitierea actiunii de inspectie fiscala sau a verificarii documentare la contribuabilul/platitorul notificat, dupa expirarea perioadei prevazute de lege pentru conformare ca urmare a notificarii.

Modificarea propusa la lit.f) introduce posibilitatea, ca pe langa initierea sau neinitierea unei actiuni de inspectie fiscala urmare informatiilor primite de la contribuabil urmare notificarii, si initierea sau neinitierea unei verificari documentare.                                

In Anexa nr.2 - Procedura de Notificare si periodicitatea de emitere  a formularului "Notificare de conformare emisa de organul de inspectie fiscala" pct.7, se modifica si va avea urmatorul cuprins:

Notificarile editate pe suport hartie se emit in doua exemplare, din care exemplarul 1, semnat de conducatorul organului de inspectie fiscala, va fi comunicat contribuabilului/platitorului, iar exemplarul 2, semnat de persoana/persoanele desemnata/desemnate pentru intocmire, avizat de conducatorul structurii din cadrul organului de inspectie fiscala cu atributii in emiterea notificarii de conformare si aprobat de conducatorul organului de inspectie fiscala, va fi arhivat in cadrul organului fiscal la dosarul fiscal al contribuabilului.”.

Foto: pexels.com


de Alina Ilie

NOUTATI din Legislatia Contabila

Numerar: ce S-A SCHIMBAT si ce NU S-A SCHIMBAT in lege?


Vreti sa stiti:
• Care este actuala limita a tranzactiilor cu numerar intre operatori economici (SRL, PFA,
II sau IF)?
• Ce presupune respectarea legii in vigoare pentru incasari si plati in numerar intre persoane juridice?
• Care este plafonul privind soldul numerarului din casierie?
• Cum cresc acum amenzile pentru nerespectarea acestui plafon?
• Ce riscati depasind plafonul?
• Totul despre legalitatea tranzactiilor cu numerar?

Lucrarea Incasari si plati in numerar: obligatii legale, interdictii, aspecte practice va ajuta acum!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
notificare de conformarenotificare anaf


Data aparitiei: 27 Septembrie 2023

Votati articolul "Noi modificari privind Notificarea de conformare emisa de organul de inspectie fiscala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriARTICOLE SIMILARESubiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba in 2024!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X