email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Deconturi de TVA precompletate, pasul urmator dupa e-Factura. Cum va functiona e-TVA

Deconturi de TVA precompletate, pasul urmator dupa e-Factura. Cum va functiona e-TVA
deconturi de tva precompletatee-tvae-facturae-case de marcat

Una dintre cele mai recente si semnificative inovatii in directia digitalizarii sistemului fiscal este introducerea sistemului e-TVA, o schimbare menita sa redefineasca modul in care contribuabilii interactioneaza cu autoritatile fiscale, sa simplifice procesele si sa optimizeze colectarea taxelor.

e-TVA, un alt pas spre digitalizarea fiscala

Drumul catre digitalizarea fiscala este presarat cu obstacole si provocari. De exemplu, implementarea sistemului e-Factura a fost marcata de provocari semnificative pentru contabili si antreprenori. In plus, erorile tehnice si diversele probleme de functionare au complicat si mai mult acest proces.

Potrivit lui Marcel Bolos, unul dintre principalele obstacole pe care il intampina sistemul fiscal este gestionarea si analiza volumelor uriase de date. In acest context, introducerea sistemului e-TVA este un pas vital si necesar pentru eficientizarea proceselor fiscale.

e-TVA, un pas semnificativ catre eficientizarea sistemului fiscal din Romania

Introducerea sistemului e-TVA marcheaza un pas semnificativ catre modernizarea si eficientizarea sistemului fiscal din Romania. Aceasta inovatie are potentialul de a aduce beneficii semnificative atat pentru contribuabili, cat si pentru autoritatile fiscale, prin simplificarea proceselor, reducerea costurilor administrative si combaterea evaziunii fiscale.

"Digitalizarea fiscala se intampla. Cu toate ca e un drum cu multe obstacole, iata ca Romania trece de la eternele promisiuni la pasi concreti, in fiecare zi. 

Mai este mult de munca pana la punctul in care gestionarea veniturilor curente ale bugetului de stat, dar si organizarea inspectiilor fiscale sa fie complet digitalizata.

Una dintre cele mai mari probleme este gestionarea si analiza cantitatii uriase de date, in scopul analizei de risc si pentru atenuarea riscurilor care au un impact negativ major asupra bugetului de stat.", a explicat Marcel Bolos pe pagina de Facebook.

Cum va functiona e-TVA

Sistemul e-TVA se bazeaza pe datele colectate din surse precum e-Factura si e-Case de marcat, care sunt acum integrate si centralizate pentru a genera automat deconturi de TVA precompletate. Aceasta inovatie are potentialul de a revolutiona complet modul in care contribuabilii isi gestioneaza obligatiile fiscale si interactioneaza cu autoritatile fiscale. Prin eliminarea necesitatii de a completa manual deconturile de TVA, e-TVA simplifica si accelereaza procesul de raportare fiscala pentru intreprinderi, reducand astfel povara administrativa si riscul de erori.

Pentru autoritatile fiscale, sistemul e-TVA ofera acces la date mai precise si actualizate in timp real, ceea ce imbunatateste semnificativ capacitatea lor de a identifica si gestiona riscurile fiscale. 

"Un pas vital in acest proces este introducerea sistemului e-TVA. O inovatie care, zic eu, va schimba cu totul interactiunea contribuabililor cu Ministerul Finantelor si ANAF. 

Bazat pe datele din e-Factura si e-Case de marcat, e-TVA va genera automat deconturi de TVA precompletate. Astfel, contribuabilii vor beneficia de un proces simplificat, iar autoritatile fiscale vor avea la dispozitie date mai precise si actualizate, contribuind la lupta impotriva evaziunii.

Am avut o sedinta cu directiile din MF si ANAF responsabile de proiect, pentru a vedea daca progresul catre implementarea sistemului este in grafic. Echipa face progrese importante, pentru a respecta termenul asumat de 1 iulie 2024.", a mai adaugat acesta.

Atentie! e-TVA ar trebui sa fie functional din luna august 2024.
 

Foto: pexels.com


de Alina Ilie

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
deconturi de tva precompletatee-tvae-facturae-case de marcat


Data aparitiei: 12 Februarie 2024

Votati articolul "Deconturi de TVA precompletate, pasul urmator dupa e-Factura. Cum va functiona e-TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X