Ministrul Finantelor a anuntat ca incepand de miercuri, firmele mici vor avea acces la e-Factura minimal, care dispune de doar 50 de campuri de completat, in loc de 160.
e-Factura simplificata va fi disponibila incepand de miercuri
Aplicatia a suferit o transformare semnificativa tocmai pentru a raspunde nevoilor exprimate de mediul privat. Testele finale pe aplicatia simplificata au avut loc luni. Prin urmare, Ministrul Finantelor a anuntat recent ca aplicatia simplificata numita e-Factura minimal, adaptata pentru micii contribuabili, va fi disponibila de miercuri, 6 martie 2024.
Prin intermediul e-Factura minimal, contribuabilii vor avea la dispozitie o solutie mai simpla si mai eficienta pentru intocmirea facturilor, eliminand astfel complexitatea si necesitatea de a completa o cantitate mare de informatii. Aceasta initiativa vine in sprijinul micilor intreprinzatori, facilitandu-le gestionarea activitatii financiare si administrative.
e-Factura minimal: numarul de campuri de completat a fost redus de la 160 la 50
„Astazi am avut ultimele teste pe e-Factura minimal. Sper ca incepand de miercuri sa poata sa fie folosita de catre toti. (…) Inseamna ca am simplificat-o la maxim. Ca sa aveti o imagine asupra a ceea ce inseamna simplificarea – am redus numarul de campuri de la 160 la 50, astfel incat contribuabili mici sa poata sa foloseasca e-Factura si sa fie mult mai prietenoasa sau pot sa foloseasca astfel incat astazi cele 50 de milioane de facturi cu o valoare de peste 550 de miliarde de lei sa deserveasca statul roman in colectarea impozitelor si taxelor”, a declarat Bolos la Palatul Parlamentului.
Totodata, a amintit ca masurile avute in vedere sunt cele de control al deficitului bugetar si control al cheltuielilor statului, lucru realizat prin deschiderile de credite bugetare, potrivit Agerpres.
Ce a mai declarat Ministrul Finantelor cu privire la noi masuri fiscale
„Mai multe masuri de monitorizare avem in vedere. Masurile pe care noi le-am avut in trecut – cele care tin de plafonarea cheltuielilor sau cele care tin de anumite tipuri de cheltuieli care sa fie in anumite limite – sunt prematur de discutat acum.
Trimestrul I va fi hotarator pentru ceea ce va insemna masuri noi sau, dimpotriva, vom putea merge cu executia bugetara asa cum am stabilit-o pe parcursul intregului an”, a explicat Ministrul Finantelor, Marcel Bolos.
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Agenda Fiscala a Contabilului 2025
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Intrebat despre modul in care va gestiona cheltuielile, el a mentionat ca in prezent, Ministerul Finantelor efectueaza o analiza a impactului pe care Legea 296 din septembrie 2023 l-a avut asupra veniturilor bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale si bugetului asigurarilor sociale de sanatate.
Foto: pixabay.com