email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Transport produse agricole de la locul de recoltare pana la depozitul clientului: este necesar codul UIT?

Transport produse agricole de la locul de recoltare pana la depozitul clientului: este necesar codul UIT?
e-transportcod uittransport produse agricole

Producatorul agricol organizat sub forma de PFA (Persoana Fizica Autorizata) nu are obligatia obtinerii codului UIT pentru transportul produselor agricole cu risc fiscal ridicat de la locul de recoltare pana la depozitul clientului (comerciant), conform procedurilor actuale si reglementarilor specificate.

Intrebare: "Producatorul agricol organizat sub forma de PFA are obligatia obtinerii codului UIT pentru transportul produselor agricole, incadrate la risc fiscal ridicat, obtinute de la locul de recoltare pana la depozitul clientului, comerciant?"

Conform articolului 13 din Procedura de utilizare si functionare a sistemului national privind monitorizarea transporturilor de bunuri RO e-Transport, adoptata la 17.06.2024:

--> Transporturile bunurilor cu risc fiscal ridicat, reprezentand produse agricole, achizitionate de la producatori agricoli pe baza carnetului de comercializare:
Aceste transporturi, precum si transporturile efectuate de producatorii agricoli persoane fizice de la locul de detinere la locul de comercializare, nu fac obiectul declararii in Sistemul RO e-Transport.

--> Transporturile bunurilor cu risc fiscal ridicat reprezentand produse agricole vegetale:
Transporturile care indeplinesc conditiile prevazute in Legea nr. 108/2014 privind transportul rutier de produse agricole vegetale pe drumurile publice nu fac obiectul declararii in Sistemul RO e-Transport.

E-Transport! Cele mai frecvente 50 de dificultati intalnite in practica in 2024! Iata ce solutii ofera expertii!


De retinut! Astfel, transportul produselor agricole efectuat de un PFA de la locul de recoltare pana la depozitul clientului nu necesita obtinerea codului UIT, atata timp cat se incadreaza in specificatiile de mai sus.

Procedura de utilizare si functionare a sistemului national privind monitorizarea transporturilor de bunuri RO e-Transport, din 17.06.2024

ARTICOLUL 13

Precizari referitoare la transportul bunurilor cu risc fiscal ridicat reprezentand produse agricole

(1) Transporturile bunurilor cu risc fiscal ridicat reprezentand produse agricole achizitionate de la producatori agricoli pe baza carnetului de comercializare, precum si transporturile bunurilor cu risc fiscal ridicat efectuate de catre producatorii agricoli persoane fizice de la locul de detinere la locul de comercializare, mentionate la art. 11 alin. (1) si (2) din Legea nr. 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol, cu modificarile si completarile ulterioare, nu fac obiectul declararii in Sistemul RO e-Transport.

(2) Transporturile bunurilor cu risc fiscal ridicat reprezentand produse agricole vegetale care indeplinesc conditiile prevazute la art. 3 alin. (1) - (3) din Legea nr. 108/2014 privind transportul rutier de produse agricole vegetale pe drumurile publice, cu modificarile ulterioare, nu fac obiectul declararii in Sistemul RO e-Transport.

 

Foto: pixabay.com


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

Gestionati CORECT procesul de radiere al unui SRL/PFA?


Ce aveti de facut, din punct de vedere contabil,
atunci cand va confruntati cu un caz de radiere?

 
Atentie, procedura in sine este una complexa, sunt multe aspecte de gestionat (legate de stingerea datoriilor fiscale, lichidarea activelor si a stocurilor de marfa, plata impozitelor si contributiilor care rezulta din aceste operatiuni etc.) si, desigur, sunt multe documente de intocmit.
 
Si tocmai pentru ca procedura este una complexa, va oferim un ajutor solid prin intermediul unei lucrari de ultima ora, marca Rentrop & Straton: Radiere SRL. PFA. II. IF!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
e-transportcod uittransport produse agricole


Data aparitiei: 12 Iulie 2024

Votati articolul "Transport produse agricole de la locul de recoltare pana la depozitul clientului: este necesar codul UIT?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Achizitie intracomunitara facturata eronat: care sunt implicatiile fiscale?

    • O achizitie intracomunitara de bunuri determina, pe langa obligatiile fiscale de declarare, si alte implicatii pentru societatea beneficiara, cum ar fi trecerea la perioada fiscala „luna calendaristica”, prin prisma obligatiei de raportare a TVA prin D300. Ce se intampla, insa, daca furnizorul a stornat factura initiala de livrare intracomunitara, pe motiv ca nu a furnizat bunurile catre cumparator? Mai este obligata societatea beneficiara sa treaca la TVA lunara? Raspunsu...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

  • Ce sunt dividendele, procedura de distribuire si monografia contabila

    • Dividendele reprezinta distribuiri in bani sau in natura, efectuate de o persoana juridica unui participant la capitalul social, drepturi obtinute ca urmare a detinerii unor titluri de participare la acea persoana juridica. Ce sunt dividendele Sunt considerate dividende castigurile obtinute de persoanele fizice din detinerea de titluri de participare, definite de legislatia in materie, la organisme de plasament colectiv si veniturile in bani si in natura...» citeste mai departe aici

  • e-Factura: Modificari aduse de OUG 69/2024

    • Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita aduce la cunostinta contribuabililor interesati, ca prin O.U.G. nr. 69 din 21 iunie 2024 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul gestionarii si implementarii sistemului national privind factura electronica RO e-Factura si al aparatelor de marcat electronice fiscale, precum si pentru alte masuri fiscale au fost aduse unele precizari privind sistemul e–Factura. e-Factura: modificari...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X