Producatorul agricol organizat sub forma de PFA (Persoana Fizica Autorizata) nu are obligatia obtinerii codului UIT pentru transportul produselor agricole cu risc fiscal ridicat de la locul de recoltare pana la depozitul clientului (comerciant), conform procedurilor actuale si reglementarilor specificate.
Intrebare: "Producatorul agricol organizat sub forma de PFA are obligatia obtinerii codului UIT pentru transportul produselor agricole, incadrate la risc fiscal ridicat, obtinute de la locul de recoltare pana la depozitul clientului, comerciant?"
- Noi 29100 locuri
disponibileVideo Trainingul legislativ Declaratia 112
2024, www.webinar.rs.roVezi detaliiInscriere - Dec 0635 locuri
disponibileSeminarul National de Fiscalitate si Contabilitate, 6 si 7 decembrie 2024, Poiana Brasov
2024, Hotel Sport****, Poiana BrasovVezi detaliiInscriere - Dec 0635 locuri
disponibileSeminarul National de Legislatia Muncii, 6 si 7 decembrie 2024, Poiana Brasov
2024, Hotel Sport****, Poiana BrasovVezi detaliiInscriere - Dec 0635 locuri
disponibileSeminarul National de Salarizare si Contributii, 6 si 7 decembrie 2024, Poiana Brasov
2024, Hotel Sport****, Poiana BrasovVezi detaliiInscriere - Dec 0635 locuri
disponibileSeminarul National de Sanatate si Securitate in Munca, 6 si 7 decembrie 2024, Poiana Brasov
2024, Hotel Sport****, Poiana BrasovVezi detaliiInscriere
Conform articolului 13 din Procedura de utilizare si functionare a sistemului national privind monitorizarea transporturilor de bunuri RO e-Transport, adoptata la 17.06.2024:
--> Transporturile bunurilor cu risc fiscal ridicat, reprezentand produse agricole, achizitionate de la producatori agricoli pe baza carnetului de comercializare:
Aceste transporturi, precum si transporturile efectuate de producatorii agricoli persoane fizice de la locul de detinere la locul de comercializare, nu fac obiectul declararii in Sistemul RO e-Transport.
--> Transporturile bunurilor cu risc fiscal ridicat reprezentand produse agricole vegetale:
Transporturile care indeplinesc conditiile prevazute in Legea nr. 108/2014 privind transportul rutier de produse agricole vegetale pe drumurile publice nu fac obiectul declararii in Sistemul RO e-Transport.
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
De retinut! Astfel, transportul produselor agricole efectuat de un PFA de la locul de recoltare pana la depozitul clientului nu necesita obtinerea codului UIT, atata timp cat se incadreaza in specificatiile de mai sus.
Procedura de utilizare si functionare a sistemului national privind monitorizarea transporturilor de bunuri RO e-Transport, din 17.06.2024
ARTICOLUL 13
Precizari referitoare la transportul bunurilor cu risc fiscal ridicat reprezentand produse agricole
(1) Transporturile bunurilor cu risc fiscal ridicat reprezentand produse agricole achizitionate de la producatori agricoli pe baza carnetului de comercializare, precum si transporturile bunurilor cu risc fiscal ridicat efectuate de catre producatorii agricoli persoane fizice de la locul de detinere la locul de comercializare, mentionate la art. 11 alin. (1) si (2) din Legea nr. 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol, cu modificarile si completarile ulterioare, nu fac obiectul declararii in Sistemul RO e-Transport.
(2) Transporturile bunurilor cu risc fiscal ridicat reprezentand produse agricole vegetale care indeplinesc conditiile prevazute la art. 3 alin. (1) - (3) din Legea nr. 108/2014 privind transportul rutier de produse agricole vegetale pe drumurile publice, cu modificarile ulterioare, nu fac obiectul declararii in Sistemul RO e-Transport.
Raspuns oferit in luna iulie 2024 de catre specialistii site-ului PortalContabilitate. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile contabile + consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.
Foto: pixabay.com