Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate

Unul din cinci clienti cu credite mai mari de 20.000 de lei este restantier

Data actualizarii: 10 Noiembrie 2009
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
clienti

Intarzierile de peste 90 de zile, maxim istoric!

Unul din cinci clienti cu credite mai mari de echivalentul a 20.000 de lei este restantier. Astfel, la finele lunii septembrie, din aproximativ un milion de persoane fizice si juridice cu imprumuturi, peste 214.000 de clienti sunt inregistrati cu restante. Mai mult, comparativ cu finele anului trecut, numarul datornicilor s-a majorat cu mai mult de 50%, iar valoarea intarzierilor la plata a crescut cu aproximativ 86%.

Numarul restantierilor la credite s-a dublat in numai noua luni. Datele publicate de Banca Nationala a Romaniei arata faptul ca la Centrala Riscurilor Bancare erau inregistrati, in septembrie, peste 214.000 de clienti cu intarzieri la achitarea ratelor bancare. Comparativ cu decembrie 2008, numa­rul restantierilor de la CRB s-a majorat cu 54,4%.

Mai mult, in primele trei trimestre din acest an, ponderea datornicilor in numarul total al persoanelor fizice si juridice cu credite aproape ca s-a dublat. Astfel, in decembrie 2008, unul din zece clienti era restantier. In septembrie, din cinci clienti unul nu a mai platit la timp ratele bancare.

Doua treimi din credite sunt la Centrala Riscurilor Bancare

Centrala Riscurilor Bancare repre­zinta o structura specializata in colectarea, stocarea si centralizarea informatiilor privind expunerea fiecarei insti­tutii de credit sau institutii financiare nebancare (inscrisa in Registrul special) din Romania fata de acei debitori care au beneficiat de credite sau angajamente al caror nivel cumulat depaseste 20.000 de lei, precum si a informatiilor referitoare la fraudele cu carduri produse de catre posesori.

Iar la CRB sunt inregistrate cea mai mare parte a creditelor acordate de bancile comerciale. In septembrie, numarul total al finantarilor era de 1,55 milioane de credite. Iar aproape 80.000 de clienti erau raportati de bancile comerciale cu cel putin doua credite contractate.

Astfel, ponderea persoanelor fizice si a companiilor din baza de date a CRB este de aproape doua treimi din totalul clientilor de credite.


Sursa: Ziarul financiar

Informatii de top de la expertii PortalContabilitate.ro

- cel mai cunoscut site de consultanta fiscal-contabila din Romania -

Vrei sa vezi si tu TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?

Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT - Completeaza formularul de mai jos:

- Vei gasi Legislatie la zi + Consultanta detaliata de la experti

Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului!
Conform cerintelor Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X