email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avem norme noi privind tarifarea transportului pe drumurile publice

transportnormeMonitorul Oficial

Prin Ordin al ministrului transporturilor si infrastructurii (nr.769/2010, publicat in Monitorul oficial nr.670 din 1 octombrie a.c. pe care il gasiti atasat mai jos) au fost aprobate noi Norme metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania.
 
Prevederile se aplica de la 1 octombrie, data de la care se abroga Ordinul ministrului transporturilor nr.244/2008 privind aprobarea Normelor metodologice anterioare.
 
Tariful de utilizare se aplica utilizatorilor romani si straini pentru toate vehiculele detinute de acestia, inmatriculate temporar sau definitiv, care circula pe reteaua de drumuri nationale din Romania, mai putin  pentru sectoarele de drumuri nationale aflate in interiorul resedintelor de judete si al municipiilor, intre indicatoarele rutiere de intrare/iesire in/din acestea.
 
Tariful de utilizare este structurat pentru vehiculele de transport marfa in functie de masa totala maxima autorizata, de durata de utilizare si de numarul de axe, precum si pentru vehiculele de transport persoane - in functie de durata de utilizare si de numarul de locuri.

CD-ul "13 Monografii pentru firmele de transport conform Ordinului nr. 3.055/2009" va scapa de intrebari privind contabilitatea, in acest domeniu. ...CLICK AICI >>
 
Nivelul tarifului de utilizare ce se achita de catre utilizatori este prevazut de Ordonanta Guvernului nr. 15/2002, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr 424/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Tariful de utilizare se achita in avans pentru perioade de valabilitate de: o zi, 7 zile, 30 de zile, 90 de zile sau 12 luni, cu exceptia autoturismelor si a vehiculelor de transport marfa de cel mult 3,5 tone, pentru care perioada minima pentru care se poate achita tariful de utilizare este de 7 zile.
 
 Achitarea tarifului de utilizare, emiterea rovinietei si controlul acesteia se realizeaza prin intermediul sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control al rovinietei
Normele precizeaza conditiile in care poate fi returnata contravaloarea tarifului de utilizare, corespunzatoare perioadei de neutilizare, la solicitarea utilizatorului, in situatia radierii din circulatie a vehiculelor, precum si conditiile pentru prelungirea valabilitatii rovinietei in cazul schimbarii numarului de inmatriculare al vehiculului.
 
Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se efectueaza potrivit prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 15/2002, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 424/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, cu ajutorul mijloacelor tehnice, parte a SIEGMCR.
 
Tariful de despagubire se achita in contul CNADNR - S.A. inscris in procesul-verbal de constatare a contraventiei sau la casieriile agentiilor de control si incasare ale CNADNR - S.A. din punctele de control pentru trecerea frontierei de stat.

Monitorul Oficial nr. 670/2010: Ordinul nr. 769 din 1 octombrie 2010 al ministrului Transporturilor si Infrastructurii (Ordinul MTI nr. 769/2010) privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania

Publicat in Monitorul Oficial 670 din 1 octombrie 2010 (M. Of. 670/2010)

In temeiul prevederilor art. III din Ordonanta Guvernului nr. 8/2010 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, cu modificarile ulterioare, ale art. 5 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 76/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Transporturilor si
Infrastructurii, cu modificarile si completarile ulterioare, ministrul transporturilor si infrastructurii emite urmatorul ordin:

Art. 1. - Se aproba Normele metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania, prevazute in anexa ce face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 2. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si intra in vigoare la data de 1 octombrie 2010.

Art. 3. - La intrarea in vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul ministrului transporturilor nr. 244/2008 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 184 din 11 martie 2008.

Ministrul transporturilor si infrastructurii,
Anca Daniela Boagiu

Bucuresti, 1 octombrie 2010.
Nr. 769.

ANEXA

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
transportnormeMonitorul Oficial


Data aparitiei: 06 Octombrie 2010

Votati articolul "Avem norme noi privind tarifarea transportului pe drumurile publice":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X