Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Taxe si impozite Contabilul.ro | Taxe si impozite

Guvernul vrea sa scada contributiile cu 3%. Consultantii cer un procent de peste zece ori mai mare

Data actualizarii: 17 Martie 2011
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
contributiiimpoziteTVAreducere

Guvernantii au anuntat ca se fac simulari pentru reducerea contributiilor platite de angajator cu 2-3%. Procentul pare a fi agreat de Fondul Monetar International, modificarea urmand a se face in a doua jumatate a anului.

Consultantii romani si straini considera, insa, ca aceasta scadere ar fi egala cu zero. „Investitorii care vin acum in Romania achita 80 de euro sub forma de taxe si impozite pe fiecare 100 de euro pe care angajatul il primeste ca salariu net, iar pentru a fi competitivi in raport cu tarile din jur, costul fiscal cu forta de munca ar trebui sa scada la circa 50 de euro in acest an”, a spus Jan Glas, managing partner al firmei de consultanta financiara TPA Horwath, citat de „Evenimentul Zilei”.

Reducerea fiscalitatii pe forta de munca este tot mai des invocata. Nu numai de consultanti, ci si de oficiali ai statului roman. Luna trecuta, Mugur Isarescu, guvenatorul Bancii Nationale a Romaniei, a spus ca daca economia continua sa functioneze la parametri normali, atunci guvernul trebuie sa reduca taxele pe forta de munca in acest an. "Toti cei care sunt in productie sunt sugrumati", a atras atentia Isarescu.
"O reducere de doar 2-3% nu este suficienta", considera Jan Glas.

Pe de alta parte, reprezentantul firmei de consultanta financiara a mentionat ca decizia de reducerea a CAS va trebui sa fie avizata de Comisia Europeana si de FMI avand in vedere acordul cu finantatorii externi.

Si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, se declara nemultumit, in luna februarie, de povara fiscala la care sunt supusi intreprinzatori romani, chiar daca se spune ca Romania are o fiscalitate reduse.

Evz scrie ca mediul local de afaceri considera Codul Fiscal ca fiind foarte greoi si greu de inteles, chiar si pentru un specialist, si ca adminstratia fiscala nu este organizata eficient, iar in prezent nu exista proceduri clare de rambursare a taxei pe valoarea adaugata. "Rambursarea TVA decurge extrem de greoi, iar statul nu plateste contribuabililor penalitati pentru intarziere ceea ce conduce la o relatie de inegalitate intre contribuabil si stat.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X